krpan in druščina postani član

Naslov teme: Obveznost DDV v drugi državi

1538  25.02.2021 - 09:22h / DDV / Avtor: Brigitte / 332 / 4

Zavezanec mora svojo davčno obveznost izpolniti v drugi državi članici (DDV v Nemčiji). Kako izstavi račun v Sloveniji? Neobdavčljiv promet s pravico do odbitka DDV - prometi izven SLO? Stolpec 23? 

TIBA - 25.02.2021 - 09:33

Premalo podatkov...za kaksno dobavo gre?

Brigitte - 25.02.2021 - 10:01

Zakaj premalo podatkov? Mene zanima samo Slovenija, ostalo mi je jasno.
Stranka prodaja preko Amazona v Ameriki, Mehiki in Kanadi. Izdelke izdelujejo na Kitajskem. Z letošnjim letom je pričela s prodajo v EU. Blago je bilo uvoženo v Nemčijo, kjer je v skladišču. V Nemčiji ima davčnega zastopnika, ki za njo oddaja obračune za DDV v Nemčiji.
Mene pa samo zanima, kako izstaviti račun v Sloveniji za potrebe naše zakonodaje? V sloveniji ne podleže plačilu DDV, ampak prihodke pa more evidentirati. 

Uredništvo - 25.02.2021 - 11:36

80.a člen ZDDV-1.
(pravila za izdajanje računov)
(1) Za izdajanje računov veljajo pravila po tem zakonu, če se račun nanaša na dobave blaga in storitev, za katere se v skladu z določbami IV. poglavja tega zakona šteje, da so opravljene v Sloveniji.
[...]
(3) Če ima dobavitelj sedež svoje dejavnosti ali stalno poslovno enoto, iz katere je dobava opravljena, oziroma če takšnega sedeža dejavnosti ali stalne poslovne enote ni, stalno ali običajno prebivališče v Sloveniji in opravi dobavo blaga in storitev, za katere v skladu z določbami IV. poglavja tega zakona šteje, da ni opravljena v Uniji, se za izdajanje računov glede teh dobav uporabljajo pravila v skladu s tem zakonom.

Če še niste član(ica) "popolne davčne rešitve", priporočamo :)
http://www.superdavki.com/account/register/subscribe
 

TIBA - 25.02.2021 - 10:36

Lahko bi slo za dobavo z montazo, lahko za prodajo na daljavo...to gre v ddv-o...zato je bilo premalo podatkov!
Na vase vprasanje bo odgovoril kdo drug