krpan in druščina postani član

Naslov teme: Napačno izdan račun za vozilo-kaj storiti?

4296  18.09.2020 - 07:06h / Ostalo / Avtor: Lea.P / 282 / 2

V začetku leta smo prodali avtomobil od katerega si takrat, ko smo ga nabavili nismo odbijali DDV-ja, čeprav je na vhodnem računu bil obračunan. Sedaj (ko smo imeli revizijo) se je ugotovilo, da smo račun napačno izstavili saj smo kupcu (to je bila ena leasing hiša) na računu obračunali DDV. Račun pa bi moral biti izstavljen z oproščenim DDV-jem.
Mi smo takrat DDV z izstavljenim računom poravnali, leasing hiša ga je dobila nazaj. Če bi sedaj račun stornirali, bi bilo obratno...mi ga dobimo nazaj, oni ga plačajo. Znesek za plačilo pa ostaja enak, takšen, kot smo ga dobili nakazanega in kot je na računu.
A se da sedaj, po nekaj mesecih tukaj karkoli naredit?
Lep pozdrav

Lara - 18.09.2020 - 16:51

Težka bo,  ko je zraven leasing hišam sploh, če je bil avtomobil prodan s njihove strani dalje, ker se potem spremenijo pogoji financiranja. Pokličite leasing hišo in se pogovorite s njimi. Brez njih ne bo šlo.  

Simbi - 18.09.2020 - 19:54

Lea.P, sporočite tukaj, kako boste uredili.
Tudi sama imam tak primer, stranka je prodala osebni avto z obračunanim DDV avtohiši, pa bi moral biti račun brez davka po 44. členu. Dokler je bil še čas za popravek računa, so vztrajali pri takšnem, kot je bil izdan....ne vem kaj sledi v primeru kontrole