krpan in druščina postani član

Naslov teme: Miška v pisarni

3906  07.08.2020 - 12:00h / Ostalo / Avtor: mimica / 182 / 1


Ojla,

Za ta petek sem izbrala eno samo temo: moje delo in okolje v katerem delam. Vse lepo in prav, ampak kaj bi vi rekli o tem, da pridete v službo in dobite šefa na pleh z metlo v roki. Sledila sta šok za šokom. Kar zamrznila sem, ko sem tisto gmoto od tastarga videla na tleh; malo lažje mi je bilo ko sem ugotovila da je živ in da mu ni nič hudega. Naslednji šok pa je ta, da imamo miško v pisarni!  Kaj ne bi imeli, ko se je šefova pisarna med corono prelevila v skladišče njegove privat hrane, ki jo je shranjeval kar v službi…

Čistilka Fani je znala namigniti, da imamo družbo, da nismo sami, ampak konkretno ni naredila nič. Od kar so ji telefon ukradli na busu,  je malo utihnila, nič več nas ne kliče domov tako, da imamo mir pred našo poštarico. V službi ne zna utihniti, že tretjič nam je povedala (vedno na drug način) isto zgodbo kako so ji zmaknili mobitel. Sumi na nekega frajerja, ki se je motal okrog nje, pa je mislila , da ima fant dobre namene ☹  

Ko sem pri miški, kar smili se mi ta mala siva živalca; najraje bi ji nabavila kletko in imela kot atrakcijo, ne pa to kar počnejo z njo moji sodelavci oz. taglavni. Si predstavljate, da bi naredili reklamo » d.o.o. pri miški«  vsakega bi malo požgečkalo kaj to pomeni… Včasih so bele miši nosile srečo.

Novica tedna je bila Cvetkina poroka. Uradne poroke s številnimi gosti zaradi corone ni bilo, ampak to ni bil razlog, da ne bi večkrat preko viberja pokazala prstan, uhane, obeske, verižice, prave diamante, razkošne obleke… v stilu »tu imate, pa crkujte od zavisti… » Malo  iz nagajivosti sem pokazala tudi tastarmu, da vidi kaj delajo gospodje kot je  Nocolas. Po tem dogodku se bo saga o Cvetki končala, a zgodba bo živela večno. Upam. Ostali komentarji o vsem tem, pa niso za ta forum.

Zadnji delovni dan v tem tednu se bo zaključil tako, da bo padla še ena kljukica, da so stvari ažurne, da komaj čakam, da grem domov; naslednji teden bo v znamenju pakiranja in dopusta. Regres sem več ali manj že zapravila za popravilo kopalnice, za par dni pa bom šla v gore. Če ne bi bilo bonov ne vem kako bi sfolgali še to.

Vprašanje:
So zamere okrog corona interventnih zakonov pozabljene?
Ste pripravljeni na jesenski mix corona+gripa?

Do takrat ostanimo zdravi in naredite si lep vikend!
 
Lp, mimica      
 
 

Lucija - 07.08.2020 - 13:56

Kje ste bili tako dolgo Mimica!!!