krpan in druščina postani član

Naslov teme: TEMA 2772 - računovodski servisi - preberite, sodelujte

2805  18.05.2020 - 12:39h / Ostalo / Avtor: ssonČek / 84 / 13

Sodelujte. Povejte na glas.
DOVOLJ JE TEGA.

kali - 18.05.2020 - 13:02

mogoče bi pa Martin Krpan pomagal? oz.prevzel
za mene v teh časih je on oz.ta portal naredil oz.mi dal največ infoprmacij, razlag

 

aar - 18.05.2020 - 15:03

Jaz sem si celo drznila poslati dopis na ZRS, a sem dobila nazaj klic, češ še malo potrpite, zdaj res ne moremo še mi podajat zahtevkov, skratka nič od nič se ni zgodilo in nič se ne bo zgodilo, Ko mi poteče članstvo , ga zagotovo ne podaljšam. Nič niso naredili za nas, samo prepošiljali linke, ki smo jih od drugih že davno prejeli in prebrali, Tudi zveza računovodij, finančnikov in reviorjev nič, ostali smo sami, pomagali smo si sami, in tudi sedaj ostajamo sami. Ko bi vsaj imeli kakšen priporočen cenik, a nimamo nič, stranke pa samo izsiljujejo s popusti, zahtevajo pa vsak dan več. Delamo dela od administratorja, pravnika, celo psihiatri moramo bit, in celo duhovniki, saj poslušamo izpovedovanja taka in drugačna. Tudi jaz sem utrujena do onemoglosti. Servis imam malo manj kot 30 let, a česa takega res še nikoli. A očitno sem tudi jaz tipična nesposobna, panična in histerična računovodkinja ( po Simičevih besedah), ampak to zvem po 30-in letih lahko rečem uspešnega dela.

Martin Krpan - 18.05.2020 - 15:25

Jaz sem že vse tukaj povedal :) - https://www.davkoplacevalci.com/blog/2020/ne-izgrajte-se-z-nasim-denarjem---izboljsajte-mega-paket-za-gospodarstvo

P.S. Saj bo boljše - prihaja še "tretji" (ali kateri koli že, vsekaor pa "nov") zakon ... mogoče, pa bo prihajajoči bolj administrativno prijazen :)))

 

Anja - 19.05.2020 - 08:12

ampak če ne bomo v tem tretjem paketu zajeti, potem so bo verjetno na nas kar pozabilo. Imam občutek, da bo to zadnji sprejeti ukrep. Vsi ki so se združili so bili slišani.

Mojca - 19.05.2020 - 09:04

Res je zalostno, ker tokrat smo res se bolj morali delati,skoraj ni bilo dneva prostega v teh mesecih,pa se sprasujem,a ne bi bilo človeško,da bi administracijo malo poenostavili,ker nekdo mora vse te zadeve obračunat in se prej vse to do roka naredit,potem pa popravki,popravki,popravki...res je žalostno. 

MM - 19.05.2020 - 09:07

Vse podpišem. Tudi mi utrujeni od vse te norišnice...prav norca se delajo iz nas. Žal smo verjetno vsi tako utrujeni, da ni volje in energije, da bi kdo kaj naredil. Najprej postavijo rok, da garamo od jutra do večera, potem, ko vse oddamo pa prestavijo rok.  Tele plače in Reki so obup...toliko enega papirja....za tiste par cifer...vse ločeno...Katastrofa! 

Metka - 19.05.2020 - 10:48

In točno to nas ne bi smelo ustaviti, to, da smo preutrujeni. In za nas nihče ne ve. To je narobe.
 

Metka - 19.05.2020 - 10:54

Zdaj, ko zalgam v glavi vso to zmedo za nazaj in tudi za naprej, ugotavljam :
Bombardirali so nas :
1.FURS
2.AJPES
3.ZRSZ
4.ZZZS
5.ZPIZ
6.Janša in Kacin
7.Simič
8.Programske hiše
......
verjetno sem koga pozabila, ampak jih je že tako preveč za normalne ljudi. Mi pa smo RAČUNOVODJE in to stoično prenašamo in delamo.

Vsak iz svojega "VARNEGA" peskovnika. Vsak s svojo terminologijo, vsak s svojim programom, vsak s svojimi cca 30 stranmi navodil in razlag.

Anja - 20.05.2020 - 08:36

Metka, predvsem pa so nas bombardirale stranke, ki so nekje nekaj prebrale in z napačnimi informacijami ali napačnim tolmačenjem pritiskale na nas :):) Pri meni in pri kolegici ki ima tudi računovodstvo, smo imeli kar precej težav z tem.

g. - 20.05.2020 - 08:45

Saj nas bo rešil... 

https://live.finance.si/8961902/Vlada-ustanovila-svet-za-debirokratizacijo-vodi-ga-Ivan-Simic

Najbrž Angelca Likovič ni bila dosegljiva...
 

Keka - 25.05.2020 - 08:21

Tudi jaz delam že preko 30 let, uspešno in odgovorno. Vendar sem prišla do roba in se sprašujem, koliko je vredno...Ko sem vse postorila, kot sem zmogla med korono, sem dala v prvi rundi odpoved vodenja knjig 15 strankam in bom dala še. Kaj bo šele potem, ko se bo še Furs organiziral in dodatno napadel za vse "napakce", ki smo jih v neznosnem hitenju naredili. Kajti računovodje moramo reagirati takoj, pa čeprav potem še 3x obračunavamo iste plače.  Še 5 let bomo za to odgovarjali in se tresli, ker nas bodo napadli v trenutku, ko bomo že zabiti z drugim delom.
Status računovodje ? Podložniški in razvrednoten !

lunca4 - 25.05.2020 - 08:31

Gospe in gospodje, pa saj smo računovodje... znamo vse, zmoremo vse, sedimo 26 ur na dan, pa še vedno čutimo rit, beremo navodila, zakone, osnutke, pravilnike..., pa to spet in spet, pa smo še vedno pri zdravi pameti (no vsaj večina), čeprav sem tudi sama mislila, da bom rabila strokovno pomoč v Koronskem obdobju,... dvigamo telefone in smo vedno prijazni, ustrežljivi... vse postorimo, ker zmoremo,..nihče od nas nima družine, ki bi ga potrebovala, ..ne potrebujemo prostega dne, ne dopusta (kaj je že to), ... predvsem pa smo tečni in dragi... tak je naš lajf... napačen poklic.  Ampak poklic, ki ga imamo radi..a ne, zato vztrajamo in ostajamo.  Se pa seveda strinjam, smo čisto preveč pohlevni in tiho.  Mogoče pa znamo kolesarit.. če nismo pozabili... sem za akcijo, takoj.  Dovolj je... po skoraj 30 letih samostojne kariere... je res dovolj. Utrujena sem do konca, tako utrujena, da razmišljamo od koncu kariere... žalostno.
 

Peja - 25.05.2020 - 14:06

Verjamem, da je dela dovolj. Več bomo
delali več bomo lahko zaračunali .
Še malo pa bo bolje.