krpan in druščina postani član

Naslov teme: ZRS in računovodski servisi in korona in .....

2772  15.05.2020 - 11:15h / Ostalo / Avtor: ssonČek / 127 / 22

Ne vem kako je pri vas, a po temle foromu sodeč, je podobno kot pri nas. 
Ne splavamo iz teh korona plač, še pri vsaki , tako enostavni plači, se nekaj zalomi. 
Kontrola rek obrazcev, knjiženja, nastavitve , uvozi in popravljane šifrantov . . . .....  In še ni konec, še en konfuzen mesec nas čaka. Vsake toliko časa se vprašam, ali je vse v redu z mano, saj tole je šlo pa res čez vse meje.

Opazujem prevoznike, kako so glasni. Njihovo združenje se je potegnilo za njih in jim bo uredilo še dodatna sredstva (povratna in nepovratna)  in ugodnosti. OZS jim stoji ob strani. 3 ministre so zbobnali skupaj. IN JIH POSLUŠAJO.

Tu pa se vprašam, kje je naša zbornica in kaj dela.  KAJ DELA PREDVSEM ZA NAS?!
Če si računovodski servisi v tem času nismo zaslužili posebne obravnave, pa nič nočem. Kdo nam bo plačal ure in ure, ki smo jih porabili za korona plače, za popravke za odgovore našim strankam . . . . in še in še. Kdo nam je čuval otroke? Vsi so dobili plače. Še sanja se jim ne, s kakšnimi napori smo jih pripravili. In še ni konec. Čakali smo na Furs, da so si pripravili aplikacije, mi smo morali plače izračunati takoj. Zdaj bodo še vračila, poračuni, zmešane in nepregledne ekartice na edavkih, bilanca za 2020 ?!?!

Zakaj tega nihče ne pove na glas? Verjetno smo prezasedeni in utrujeni.

Počasi bomo potrebovali sindikat in izboriti si bomo morali beneficiran staž. 
Kaj pravite? 
Lep sončen dan vam želim.

Brigitte - 15.05.2020 - 11:36

Podpišem! 

bom pikra - 15.05.2020 - 11:48

Pa saj Simič pravi, da smo vse nesposobne in naj zapremo - plače so čisto enostavne, par kljukic in je.

Jap, taki so vladni posebni svetovalci.
Živela naša vlada.

Metka - 15.05.2020 - 12:13

Takoj podpišem. 

Ovenela Vijolica - 15.05.2020 - 12:27

Ne pritožujte se - Simič je dokazal, da je enostavno!

https://www.ess.gov.si/_files/13303/Seznam_izbranih_vlagateljev_ZIUZEOP.pdf
 

opica - 15.05.2020 - 12:48

Če pa je vse tako easy. In naša združenja se pač ne želijo izpostavljat, ker se bojijo posledic. Žalostno. Res je, da nismo vsi enako "trpeli" med tem šmornom, vendar večina nas je. In mogoče bi morali ustanovit res svoj sindikat, ki bi zastopal naše pravice. Če ga že imajo vsi. Pomembno je, da plačujemo vsepovsod članarine. Sicer pa : "Ne jamrajmo. Iščimo rešitve."

lp

ssonček - 15.05.2020 - 12:54

Saj jih iščemo :) - rešitve.

Ovenela Vijolica - 15.05.2020 - 13:12

Tudi tukaj
https://www.ess.gov.si/_files/13303/Seznam_izbranih_vlagateljev_ZIUZEOP.pdf

Ne znam si predstavljati, kako se lahko na tem seznamu pojavljajo podjetja, ki se ukvarjajo z računovodstvom.

ssonček - 15.05.2020 - 14:16

"Ne znam si predstavljati, kako se lahko na tem seznamu pojavljajo podjetja, ki se ukvarjajo z računovodstvom."

Tole je pa štos leta. Ha ha.

Ovenela Vijolica - 15.05.2020 - 14:32

Gotovo! In tudi kraja!

 

g. - 15.05.2020 - 17:16

višja sila

Katja - 16.05.2020 - 18:25

A ste pomislili, da so na tem seznamu delavci kateri delajo v računovodstvu in so zaradi varstva otrok doma! Nekatera podjetja se poleg računovodstva ukvarjajo še s kakšno dejavnostjo, kateri je bilo v tem času onemogočeno delati.
 

ssonček - 15.05.2020 - 12:53

Enostavno, kakor za koga. :(

nina - 15.05.2020 - 15:07

torej, moje mnenje

naša zbornica računovodskih servisov- nič uporabnega od nje v času korone.
ko dobiš že od vseh tudi od Simiča, potem nekaj pošljejo po 2 dneh kot npr: link na furs ipd nas pa stranke kličejo dnevno še pred objavami 
kar naj pošljejo dobropis za 100% članarine 2020
tudi pred tem ko jih rabiš konkretno, ni nič pomoči za majhne servise
In sedaj so še diferencirali storitve za manjše in večje- ste ugotovili to  ne ? 
Skrbijo samo zase in svoje plači 
To je moje mneje 

LpN


 

optimist - 16.05.2020 - 08:43

Se strinjam z vsem, pa še nekaj bi dodal.
Mnenja sem, da naše opravljene storitve za gostilne,bifeje,frizerje....., ki so prav tako morale biti opravljene (plače,DDV...) ne bodo kmalu plačane, če sploh bodo. stranke so imele obrt pač zaprto in ne vem, kdaj bodo ta čas zaprtosti lahko pokrile oziroma nadomestile, če sploh. Mi bomo pa še neplačan DDV morali plačati, če ne upoštevamo našega dela.. Kaj pa stroški za nadgradnjo plač ? Mislim pa, da bi saj v majhnem delu morala pomagati tudi država, saj konec koncev ji pomagamo pobirati davke in prispevke. Simič pa Šircelj sta pa tudi pozabila, da v bistvu izhajata iz naših vrst......? 

Katja - 16.05.2020 - 18:26

Z vami se popolnbamoa strinjam in končno je nekdo spregovoril o tem. Jaz sem že davno prenehala biti član zbornice. Saj nimam od plačila članarine prav nič koristi. Nikjer se ne potegnejo za nas. Sploh ne vem komu so namen - ja samemu sebi.

Korona - 16.05.2020 - 21:48

Se tudi jaz strinjam z vsem kar ste napisali. Mislim, da bi mi manjši računovodski servisi več kaj dosegli, če bi pod okriljem Obrtne-podjetniške zbornice imeli svojo Sekcijo Računovodji. Saj smo v bistvu tudi mi obrtniki. GZ in ZRS zastopata večje družbe in korporacije, ker več dobita iz članarine. Logočno...kapitalisti.

ssonček - 17.05.2020 - 08:32

odličen predlog Korona
 

Metka - 17.05.2020 - 08:55

Naredili smo nadure, ki jih ne bo mogoče izkoristiti. Ostaja nam star dopust, ki ga  tudi ne bo možno v celoti izkoristiti. Tako kot je bilo povedano, tudi vseh terjatev ne bomo dobili poplačanih. Komaj smo dohajali, če sploh smo, neumne zakone naše države in njenih strokovnjakov. Vsak dan malo drugače in tisto od včeraj je bilo narobe . . . . Saj ne morem verjet, ko se spomnim za nazaj. Ljudje pa so hoteli plačo - danes. Dokončati moramo še lanske bilance. Mi smo utrujeni do konca. 
Država bi nam morala nameniti del sredstev, saj smo, kot je tudi že bilo povedano, pomemben člen v državi, da poberemo vse davke in prispevke. Da ljudje dobijo plače in da sprvimo sredstva v proračun.
Res je za razmisliti. IN  UKREPATI! 
Pa lep nedeljski pozdrav vsem sotrpinom.

Anja - 18.05.2020 - 08:26

Računovodstvo je bilo vedno v učeh podjetnika nujno zlo, za državo pa nekaj samoumevnega. Ne eden, ne drugi se ne zaveda, kako pomemben faktor smo. In bi bil čas, da se združimo, saj smo res nekako pozabljeni, imam občutek, da ni nikogar, ki bi bil naš javni govorec:):) .

Sem včlanjena v večih zbornicah in v preteklih "korona" mesecih sem največ info dobivala ravno od Trgovinske zbornice, pri kateri ni članarine, vsi ostali so nakako zaspali, pri TZS pa so bili zelo aktivni in z njimi sem si lahko največ pomagala. Sem pripravljena plačevati članarino, niti ne pričakujem da me bodo izobraževalil, ne potrebujem gradiva, bi pa pričakovala, da ko pride do situacije, kot je bila zdaj, da imamo nekoga ob sebi, ki bil dajal prave in preverejene info, ki bi zadeve preverjal pri fursu, zavodu za zaposlovanje.... In da bi info dobili čim prej, saj je bilo pri meni tako, da so tudi stranke hotele info takoj, nihče ni bil pripravljen počakati dva dni. Pa tudi meni ni bili v inetersu, da čakajo več dni, ker potem je eden slišal to tam, prebral nekaj drugje, in je bil še večji kaos.

Pri obeh zakonodajah, ki sta se sprejele smo množično klicali na furs, na zavod za zaposlovanje, zabili pol dopoldneva da smo koga priklicali, na koncu pa niti info niso bile prave. In to pogrešam, da imamo nekoga, ki bi za nas dobil informacije, ne pa da zaspi, ko ga najbolj rabimo.

Pogrešam nekoga, ki bi se boril za pravice računovodskih servisov, zaposlenih v računovodstvu, nekoga, ki bi malce po mizi udaril in bi naredil red glede tistih ki malce doma knjižijo, ki bi nas poslušal in nas predvsem slišal in razumel.

Simčič...eh, že zdavnaj je vse pike izgubil pri meni. Sem pred leti plačevala, da so mi bili na razpolago, če sem jih potrebovala, pa so mi takšna pojasnila dajali, da ni bilo za nikamor, brez podlage členov, čisto po domače.

Je pa tudi meni všeč ideja Korone.  

 

Tanha - 18.05.2020 - 09:11

Mogoče pa je zdaj prišel čas, da računovodje dobijo veljavo. Dovolj je! 

ssonček - 18.05.2020 - 09:32

Če se bo vsak posameznik boril sam zase in vsaki stranki posebej dokazoval in jo  prepričeval, kako je bilo ogromno dela - neplačanega - opravljenega za njihove palče, (najmanj, najmanj  3x več časa kot običajno) - ampak že ob predpostavki, da smo že prej naštudirali novo zakonodajo in spremenili šifrante, ne bo dosegel veliko, oziroma bo omagal, ali pa celo izgubil stranko.   SKUPAJ  BI  ZMOGLI.  NA GLAS!!!
V samem bistvu, pa je vso šlamparijo zakuhala država. In komu naj sedaj izstavimo račun? Podjetniku ali državi?

Ni prvič, da si zastavljamo podobna vprašanja. In če bomo tiho, verjemite, tudi ni zadnjič.

LEVKO - 18.05.2020 - 15:27

Res se stinjam, ker smo vsi v dilemi kaj je z plačili za april.Tisti, ki  so delno delali in imajo po 10 delavcev... , nekaj na čakanju , pa bolniške, pa delo v krizi, pa krizni dodatek.Tako kot pravite, prej smo morali vse vedeti, kot so kaj napisali.
Predlog  SKUPAJ bo lažje je popolnoma res.
Se mi pa zdi, da mogoče bi res Obrtna zbornica bila primerna za nas in bi nam prisluhnili.Če se združimo in se obrnemo na njih,saj poskusiti ni greh.Jaz nimam slabih izkušenj z njimi.