krpan in druščina postani član

Naslov teme: STAVKA RAČUNOVODIJ

2151  21.04.2020 - 13:50h / Ostalo / Avtor: g. / 145 / 27

zdaj je pa tega DOVOLJ!

ZAHTEVAMO

1. da se uvede moratorij na vse vloge, obrazce, plačila državi, ki traja toliko časa, dokler niso vse spremembe razjasnjene in dorečene.

2. kriminalno nesposobna vlada naj prepusti tehnično izvedbo vse povezane birokracije sposobnejšim

al kaj ... :)
 

LUČKA3 - 21.04.2020 - 13:56

podpišem

prekurjena - 21.04.2020 - 14:10

Jeee! G. za predsednika! Ful se strinjam

majki - 21.04.2020 - 14:32

ja, jaz tudi menim, da je že vse skupaj absurd, glede na dogajanje....ko vse narediš - pa nisi naredil nič 
zdaj samo še čakam, da mi lepo vse po vrsti rešijo negativno vloge, oddane na ZRSZ

dasa - 21.04.2020 - 15:03

sem ZA

iks - 21.04.2020 - 15:20

takoj podpišem, katastrofa

naja - 21.04.2020 - 15:20

se strinjam

Joc - 21.04.2020 - 15:25

Vse pripombe se bo upoštevalo na nasloednjih volitvah.

Aja, Slovenci smo že spet taki, da bo do takrat vse pozabljeno oziroma ne bomo imeli izbire kdo bo slabši med slabimi.

opica - 21.04.2020 - 15:25

Se strinjam. Če imate čas lahko preberete uvodnik.......http://revijadenar.si/uvodnik-nepomagaj/

lp

TANJA - 21.04.2020 - 15:33

SE STRINJAM

poletje - 21.04.2020 - 19:50

Meni je že zmanjkalo besed za Simiča....izpolniti malo več obrazcev....kot npr. .3x več, če imaš v marcu redno delo, delo v času epidemije, čakanje na delo in krizni dodatek - to bodo štirje REK-i,  do sedaj smo imeli pa enega. Ker je potrebno malo več postoriti, smo po njegovem že ustvarili problem zaradi tega. Aja, MALO več....hja mogoče on in njegovi franšizni servisi res MALO več delajo, ker sem prepričana, da imajo take možnosti, da si lahko kadarkoli privoščijo dodatno pomoč, če jo potrebujejo. Poleg tega pa imajo tudi primerne cene, v kar sem prepričana. Ker pač nihče ne pride k njemu na posvet in mu zbije ceno s tem: Ali mi boste dali 30 %, 50 % ali 60 % popust?  On je pač g. Simič in si to ne upajo, do nas se pa obnašajo kot da smo njihove osebne tajnice, psihologi, računovodje in najboljše še, da smo pravniki, kadrovniki in vsesplošnoznalci ter rešitelji vseh njihovih težav. Delamo pa za veliko manj denarja na petek in svetek, non stop smo jim na razpolago po telefonu, izpolnjujemo vse obrazce, kar nam jih naložijo, še celo kaj osebnih zadev nam poštulijo zraven.
Dosti slabo za njega in njegov tim strokovnjakov, da niso bili zmožni dati MGRT-ju in FURS-u enotnih navodil, ker smo mi vsi videli, kako so si nasprotujoče pojasnjevali samo primer kriznega dodatka: kako in v kateri višini izplačati krizni dodatek (ali pripada v primeru dopusta, bolniške itd.). Šele tik pred zdajci, 16.4.2020 mislim, da sta se MGRT in FURS uskladila. A potem pa mi 5x sprašujemo eno in isto vprašanje????? Da ga ni sram...pa ga očitno ni, da se takole spreneveda, za moje pojme celo laže. Če so tako strokovni in vse vejo, zakaj pa niso tako tudi ustreznim inštitucijam pojasnili, saj oni  tudi niso vedeli kako in kaj - očitno. Pa ZRSZ tudi še ne ve vseh odgovorov. Ampak nesposobni smo pa samo mi  računovodje. Najbolje, da organiziramo stavko  za 3 mesece pa naj njegovi franšižni servisi takrat obračunavajo plače in DDV-je ter vse ostale zahteve strank, ki jih imajo. Saj je to očitno zelo enostavno in hitro, bodo že sposobni za celoten zasebni sektor to sami obračunati, medtem ko bomo mi stavkali.

Ivan Simič - 29.04.2020 - 16:44

Spoštovano poletje!

Vesel sem, da ste lahko vse svoj bes izlili na mene. Ne bom razpravljal z vami, kajti danes je 29.04.2020 in velika večina računovodij je že oddala vse kar je bilo za oddati. S.p. so prejeli nakazila in 10. maja bodo nova nakazila. Spremembe zakona so sprejete v državnem zboru in vsi tisti, ki ste mogoče zamudili roke ali ste imeli neplačane davke, imate sedaj novo možnost, kajti tisti, ki ga pljuvate je v spremembe zakona predlagal določbe, da za MTD lahko vložite vlogo še enkrat in d amorate imeti plačane davke na dan vložitve vloge in ne na dan 10.04.2020. Tisti, ki ga pljuvate je v spremembe zakona predlagal prehodno določbo, po kateri lahko delavce, ki so na čakanju, prijavite na zavod v osmih dneh od uveljavitve sprememb. Torej, nič ni izgubljeno, čeprav je že bilo izgubljeno. Tisti, ki ga pljuvate je vsak trenutek mislil na vas in delal predvsem za vas in vaše stranke, in vse to je počel zastonj. 

Ne bom razpravljal z vami,ker je življenje prekratko in ker nihče od vas ni imel hrabrosti, da me pokliče in mi pove to kar ste tukaj zapisali, ali da predlaga nove rešitve, saj je veliko lažje napadati, kritizirati in pljuvati, kot pa predlagati nekaj novega. Ne bom vam pojasnjeval kako so potekale zadeve, ker vas to ne bo zanimalo. Sem pa zelo vesel, ko me pokličejo ali mi pišejo tisti, ki so me pljuvali ves ta mesec in na koncu priznajo, da ni tako hudo in da so vse oddali. Veste, obseg dela je odvisen od znanja in kako k delu pristopiš. Računovodje in svetovalci delamo za naša stranke in to jim zaračunamo. Več dela je, več zaračunamo, čeprav jim damo tudi popuste. Tisti, ki imajo dobre računalniške programe nimajo težav. Zadnjič mi je ena od večjih računovodkinj povedala, da ima takšen program, da je samo enkrat vnesla podatke za obračun plač in je program izdelal vse potreben REK obrazce. Vse se da, če se ve kako.

Vaša največja napake je bila, ker ste pustili, da vas stranke pristiskajo in od vas zahtevajo odgovore, ko zakon sploh ni bi še sprejet. Brali ste razne časopise, ki so objavljali delovne osnutke in ste postopali po njih. Zelo sem vesel vseh vaših pljuvanj po meni, saj to kaže, da verjetno niste bili nikoli iskreni, ampak to je vaš problem. Bistveno je to, da se v takšnih trenutkih pokaže  kdo je pravi in kdo ne, kdo je iskren in kdo ne. Ostanite še naprej takšni kot ste. Prijaznost pride z leti, to je z izkušnjami.

Lep pozdrav vsem.

Ivan Simič 

g. - 29.04.2020 - 17:55

A se vi hecate, plačo na 4 obrazce, koliko usekan moraš biti, da si to izmisliš in zagovarjaš?

Joc - 21.04.2020 - 21:06

Kot je že Martin Krpan povedal......  z našo slabo voljo verjetno ne bomo nič dosegli saj je g. Simič prepričan v svoj prav.
V preteklosti sem ga rad poslušal, tudi njegovi seminarji so mi bili o.k.. Jaz vem, da se bom zaradi odnosa ga je pokazal v prihodnje izogibal seminarjev in posvetovanj kjer bo predavatelj on.

To je vse kar lahko naredim, vse ostalo pa bolj ali manj samo za slabo voljo. 

Lara - 21.04.2020 - 21:30

Jaz pa sem predvsem vesela, da si  pomagamo med sabo in delimo znanje s vsemi tukaj prisotnimi. Pa Sim.. gor ali dol. Vemo kakšen šmoren je vse skupaj, vendar tega ne bomo spremenili. On je lahko prepričan v svoje besed in svoj prav ( če sploh je), vendar vemo s kakšnimi težavami se srečujemo, da spravimo na papir prave številke in vse lahko podkrepimo s argumenti.. Vsak od nas se sigurno trudi po najboljših močeh. Tudi jaz sem ga rada poslušala, vendar sedaj bom res temeljito premislila ali se bom še sploh kdaj  udeležila njegovih seminarjev. Verjetno več res ne. Mi pa ostanimo takšni kot smo se sedaj izkazali. Povezani !
 

bacil - 22.04.2020 - 08:34

trikrat hura za Laro in vse nas v teh časih...ne damo se in gremo z dvignjeno glavo naprej
 

dada - 22.04.2020 - 09:11

Žalostno ko berem te vaše komentarje.... Nobene strpnosti nikjer. V našem servisu smo vse uredili brez težav, samo v miru in korak po korak, vse se reši. Obračunali smo vse REK-e (tudi do 4 REK), stranke dobivajo  že SKLEPE iz Zavoda za zaposlovanje, odobrene imamo odloge iz FURS (za kar smo prosili)....
Pomislite malo preden pišete in nas računovodje mečete vse v en koš!

Martin Krpan - 22.04.2020 - 09:28

Ker so živci napeti kot "strune" že v normalnih časih (zaključni računi itd.), kaj šele sedaj, vas jaz vse razumem. Tiste, ki dvigujete palce navzdol in tiste, ki dvigujete palce navzgor (te nekoliko vsebinsko "manj razumem" :)).

Naj vas vodi potrpežljivost, strpnost, predvsem pa dobri živci in pozitivnost. Tile REK-i in drugo "sr..." ni vredno vašega zdravja.

P.S. Ja, res je - tale mega paket je z vidika "implementacije" en velik "mega shit paket" (dalo bi se precej enostavneje zadeve zapeljati), vsebinsko pa je tudi v nekaterih ozirih ... brez komentarja. Še posebej, če se bodo sedaj nekateri parametri z novelo mega paketa spremenili v smeri, da nekdo, ki trenutno izpolnjuje pogoje za karkoli že po tem paketu, po novem (več?) ne bo - bom počakal in šele potem o tem sodil. In ker ne morem lepše zapisat - NAJ.... bomo izključno in samo mi v gospodarstvu, ki bomo še kakšno desetletje plačevali tole orgijanje z našim denarjem.

Veliko resnice je včasih v "črnem humorju" - https://www.davkoplacevalci.com/nekaj-soli-zastonj/sala/37-dan-karantene

ssonček - 22.04.2020 - 11:29

Morali bi narediti moratorij in npr. do 31.05.2020 nič oddajati, NIČESAR, nobenega obračuna, niti plačevati nobenih dajatev. Nobenih davkov, nobenih prispevkov.
Pa si naj javni sektor potem izplača plače.
Po 01.06.2020, ko se bodo dogovorili kako in kaj in s katerimi obrazci, pa oddamo. SAMO 1X. Brez popravkov. Me kar glava boli, ko vem, kako zmedo bomo imeli še pri naslednjih bilancah, ko bo en kup stornov in vračil in .....

 

PC - 22.04.2020 - 12:14

Spoštovana g. DADA klobuk dol, če vam je tako lepo v vsej tej zmedi. Ali se sprenevedate ali pa ste povezani z našimi strašnimi akterji. Povejte mi, čigave programe uporabljate, koliko plač ste, boste obračunali, koliko imate zaposlenih in kdo vse je študiral zakon. Upam, da vam je res vse tako gladko steklo, da niste nikjer nič spregledali in nikjer naredili nobene napake.
 

amamam - 22.04.2020 - 13:31

Mi smo tudi pri nas solidno mirno speljali. Od začetka je zgledalo malo kaotično, pa se je to tudi umirilo. Prve variante plač smo delali že pred velikonočnimi prazniki. Praznike smo bili v celoti doma, vsak je mogoče kaj doma pogledal ali prebral. Po praznikih pa smo nadaljevali z ostalimi plačami, ko smo videli kaj je potrebno paziti pri prvi plači, so ostale bile že lažje. Pa delamo tudi plače za tujino. Ker so eni  imeli plače že konec marca, bomo to morali popraviti. Vsem strankam smo povedali, da naj bodo malo strpne. REs smo kakšno uro več bili v službi prejšnji teden. VSak med nami je kaj prečital, dnevno že skoraj celi mesec imamo interne mini krizne sestanke. Sproti smo se eden od drugega učili in se medsebojno konsultirali. spremljali smo informacije po medijih. Tudi prijave na zavod smo vse naredilil. Sedaj oddajmo DDVeje in hkrati vloge za odloge. Tudi od FURSa dobivamo odgovore - verjeli ali ne v dveh urah. Od zavoda začnejo prihajati odločbe. SEdaj se pogovarjamo, če bomo jutri lahko oddajli REK obrazce, kako se bomo organizirali, katero delo damo na stran, da bomo lahko REKe pravočasno oddali. Če jutri ne bo možno REKe oddajati, se bomo dogovorili kdaj bomo to izpeljali. 

g. - 22.04.2020 - 13:34

jaz sem danes dobil od FURSa tak odgovor, da že cel dan razmišljam, naj ga posredujem na policijo ali v norišnico.

g. - 22.04.2020 - 13:36

To ni banana republika. To mimo banana republike niti šlo ni. To je peskovnik.

sonce - 22.04.2020 - 15:50

g. ali nam lahko zaupate za kaj je šlo ? Da ocenimo ali je bananan republika ali peskovnik.:)  ga. Dada za 5 zaposlenih skoraj ne rabite programa.  Sorry. In da dva študirata zakon ... Osebno sem delala sama plače za veliko, veliko,  veliko, veliko  več zaposlenih in od tega oddajala vloge na zavod za ogromno, ogromno zaposlenih.  Oboje je številka nad 50. Pa seveda sama študirala in klicalala in bentila. Sodelavke so delale na DDV-ju, da smo pravočasno oddali vse  vloge za odlog, ki jih je tudi veliko. Aha, pa še oddali smo vloge za en kup espejev.  Pa ne delam samo to.  Na katerem programu sem delala ne bi izgubljala besed. Pa sem delala na več programih. O programu, ki ga omenjate pa tudi ne, ker ni vreden, da se ga omenja. Sem pa vesela za vas, da vem je šlo tako super skozi. Vsaj nekomu. Če pa že jamramo, pa iz preprostega razloga, da se s tem mogoče tudi vzpodbujamo in vidimo, da smo "skoraj " vsi v enakem "zosu" in  da nisi sam v tej situaciji. Že iz tega vidika je potem mogoče komu lažje.

 

dada - 23.04.2020 - 10:39

G. Sonce, smo računovodski servis s 5-imi zaposlenimi in obračunavamo plače za mnogo, mnogo več zaposlenih, ki so pri naših strankah :). Lepo delajte in vmes zadihajte :)

g. - 23.04.2020 - 10:49

super. zakaj se potem izogibate odgovoru, kako v REK 1001 vpisate ure, ki na 1004 presegajo PP?

eva - 27.04.2020 - 14:53

Pa kaj tako jokate , ja kašni računovodje pa ste ?  V vsakem  računovodskem progamu je tudi pomoč kao kaj sknjžiti in kako REK  1001 , 1002 1004  . V mjem programuje že tako , skrbnikje izredno skrben in hvala mu . tudi poklicati mi ga ni bilo treba  , vse je jasno napisal.   
 

g. - 27.04.2020 - 19:48

eva, na koliko forumskih vprašanj ste doslej uporabno odgovorili?