krpan in druščina postani član

Naslov teme: Odmevi, TV Slovenija in g.Simič

1918  15.04.2020 - 08:13h / Ostalo / Avtor: Sonja / 157 / 34

Nimam besed na sinočejšnje izjave g. Simiča , najbrž soavtorja mega korona paketa , kako smo slovenski ekonomisti "bebci", da ne razumemo izvajanja korona paketa oz. zakona, ko pa vse dela , vse je OK in jasno...
Politika mora upoštevati stroko,  več strokovnakov,..strokovnjake iz prakse in take , ki znajo spremljati uspešno tujo prakso..

Nismo bebci , tudi ne ovce in si tega ne dovolimo!

n - 15.04.2020 - 08:14

Za hlapce rojeni!

TG - 15.04.2020 - 08:48

očitni smo bebci, bedaki in hlapci. njegove besede so grozljive. bruhala sem zrave ko sem ga poslušala. Nekdo bi mu moral odgovorit in zahtevat javno opravičilo. Ker to res ni človeško

Dražen - 15.04.2020 - 09:08

Samo ugibamo lahko, koliko mu colajo ...

Računovodkinje in računovodje potrebujemo "računovodskega Štruklja" za organiziranje štrajka.
Naj država plača vso to dodano delo, ker številne stranke žal tega ne bodo.

Matej - 15.04.2020 - 09:14

Sicer ne vem kaj je povedal, očitno nič kaj lepega, ampak glede na to kakšna vprašanja so včasih tukaj gor...

pic - 15.04.2020 - 09:22

Seveda je soavtor, saj je računovodkinji, ki je napisala pismo, tudi odgovoril, da bi morala njemu napisati pismo, da vlada ni nič kriva...  in je tako vso odgovornost vzel na svoja ramena. In tako kot sem že včeraj napisala, vsa tista "fina" dela delamo ženske, ki moramo biti tiho in če slučajno odpremo go...c, potem moramo samo hvaliti (moške) šefe, ministre, torej voditelje :).
In da mi kdo ne bo podtikal, da sem šovinistična do moških, naj pogleda samo kuharijo: doma (v glavnem) ženske skrbijo za kuharijo, v gostiščih so moški glavni šefi in tisti, ki so oh in ah, če pa se pojavijo Ane (Roš), pa jih pri ocenjevanju strpajo v žensko kategorijo. 

Martin Krpan - 15.04.2020 - 09:28

Jaz tudi kuham ... in čistim kuhinjo :)).

P.S. Lepo prosim, samo ne še delat polarizacije v SLO na moške in ženske. Dejstvo je, da ste pretežno ženske v poklicu računovodstva, ker večina moških tega ne bi "vzdržala" (kapa dol vsem v računovodstvu).

Letak - 15.04.2020 - 09:31

Stranka, ki nima pogojev 25%upada,  je po odmevih poklical v računovodstvo in  zahteval naj damo izjavo tudi za marec, ker je Simič rekel da se izjava da, potem pa se vrne prejeta sredstva. Toliko! 

:)... - 15.04.2020 - 09:39

Ni pa povedal, da bodo zaračunali obresti za ta čas.

:)... - 15.04.2020 - 11:44


Pozabil pa je navesti še naslednje člene pri navedbi, da pač narediš tistih par kljukic na izjavi pa potem vidiš kaj bo po obračunu drugo leto in vrneš,  ter kaj  lahko sledi oz. ali se ne bodo izvajali navedeni členi?
99.člen
 (1) Subjekti, ki so uveljavili:
– povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo iz podpoglavja 1.1 tega zakona,
– povračilo nadomestila plače delavcu, ki zaradi višje sile ne more opravljati dela iz podpoglavja 1.1 tega zakona,
– oprostitev plačila prispevkov po 28., 33. in 38. členu tega zakona ali
– izredno pomoč v obliki mesečnega temeljnega dohodka iz podpoglavja 1.3 tega zakona
morajo v primeru, da je od uveljavitve tega zakona prišlo do delitve dobička, izplačil dela plač za poslovno uspešnost oziroma nagrad poslovodstvu v letu 2020, vrniti prejeta sredstva, skupaj z zakonsko določenimi zamudnimi obrestmi.
(2) Subjekt, ki je uveljavil upravičenja po tem zakonu in naknadno ugotovi, da ni izpolnjeval pogojev za njihovo pridobitev, o tem obvesti Finančno upravo Republike Slovenije in znesek prejete pomoči vrne na podlagi ugotovitvene odločbe v 30 dneh.
(3) Nadzor nad uveljavljanjem pravic iz tretje in četrte alineje prvega odstavka tega člena izvaja Finančna uprava Republike Slovenije.
104.člen             
(1) Z globo od 3.000 do 20.000 eurov se kaznuje delodajalec, ki:
– izplača nadomestila plače v nasprotju s tem zakonom (prvi odstavek 31. člena),
– v času prejemanja delnega povračila nadomestil plače delavcem odredi nadurno delo ali ne obvesti Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje v primeru, da delavca pozove, da se vrne na delo, ali ne obvesti Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje z dnem prenehanja odsotnosti, če delavcu preneha odsotnost iz razlogov višje sile (drugi in tretji odstavek 31. člena),
– ne omogoči administrativnega in finančnega nadzora (prvi odstavek 30. člena),
– ne obvesti Finančne uprave Republike Slovenije o naknadni ugotovitvi o neizpolnjevanju pogojev za upravičenja po tem zakonu (drugi odstavek 99. člena).
 
(2) Z globo od 1.500 do 8.000 eurov se kaznuje delodajalec, ki zaposluje deset ali manj delavcev, če stori prekršek iz prejšnjega odstavka.
(3) Z globo od 450 do 2.000 eurov se kaznuje odgovorna oseba delodajalca, če stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.
(4) Z globo od 450 do 1.200 eurov se kaznuje delodajalec posameznik, če stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.
 
38.člen
(7) Če se naknadno ugotovi, da izjava iz tretjega odstavka tega člena vsebuje neresnične podatke, so prejemniki dolžni vrniti oproščene prispevke za socialno varnost po tem členu, skupaj z zakonsko določenimi zamudnimi obrestmi.
 
 

dasa - 15.04.2020 - 09:34

Jaz sem gledala in skoraj bruhala. Samo par kljukic in zadeva je urejena. Danes bi moral v odmevih nekdo pokazat kako se izračuna plača. Kljukice so čisto na koncu.
 

Liza - 15.04.2020 - 09:41

Če računovodje kolapsiramo zaradi neumnosti, ki jih moramo izvajati, ne bo nihče dobil plače, pa naj bo še tako enostavno.
 

Martin Krpan - 15.04.2020 - 10:00

Sem gledal sam TV prispevek. In Ivo ni uporabil besede, da smo - ste "ekonomski bebci". Je pa bilo "hecno" (vsaj meni, čeprav ga dobro poznam, ampak očitno  ne more iz svoje kože), kako vneto je branil kot podjetnik paket, ki je na koncu postal "politični" paket in bo sedaj požiral vso gnojnico, ki se bo zlivala na njega, čeprav sam ni politik. Mene bolj skrbi vsebina kot operativa tega paketa (čeprav tudi operativa trenutno še zelo šepa).

Osebna zamera z moje strani pa novinarjem (kot stopnjujem negativnost gre nekako takole "sindikalist" - politik - novinar). Ti - tudi včerajšnja novinarka -  res nimajo pojma in niti ne znajo izpostaviti problematike za gospodarstvo (ker  oni deifinitivno so večinsko ekonomski bebci), gre izključno in samo za skrajni populizem. Novice na TV lahko prebira tudi petletni otrok, pa še vsaj zabavno bi bilo in definitivno cenej (bonbon, čokolada), kot pa polna plača iz žepov nas državljanov.

Na žalost sedaj več ni časa,za razglabljati, kaj je res in kaj ni res, ker dosti je res in tudi dosti ni res :).

Sedaj je potrebno izboljšati SKROPUCALO od mega zakona, saj je tudi neizpodbitno dejstvo, da je - z mojega zornega kota, ker menim, da imam neko širino in vpogled v prakso ter situacijo v gospodarstvu - ta mega paket postal "mega salata" različnih zmazkov.

Bom kratek - le v petih potezah:
- pomoč gospodarstvu se NE vrača (v nobenem primeru);
- ekonomski kriterij za delitev pomoči (in hiopotetičnega vračila) je lahko le primerjava neto dobička 2020/2019 (toliko o potencialnih "ekonomskih bebcih");
- se strinjam, da je pogoj za prejeto pomoč, da so poravnane vse "davčne" obveznosti, vendar na dan 31.12.2019 (!!!);
- takojšnje znižanje plač VSEM v javnem sektorju (do takrat, dokler se ne vrnemo na ekonomske kazalce leta 2019);
- ukinitev "pomoči" penzionistom in študentom (ja, saj vem, da to ne gre več, ampak sem moral zapisati to zblojeno kupovanje glasov dela volivcev).

Osebno se bojim, da tile (politiki, ker oni sprejemajo odločitve in ne "strokovna komisija") za uveljavitev takšnih sprememb nimajo "jajc", kar so že večkrat dokazali. In tudi od onih, ki sedaj tulijo v opoziciji z nekimi idiotskimi vprašanji, ki nimajo veze s to situacijo, še manj pa z gospodarstvom, ne moremo pričakovati čisto nič (pa če bi imeli 100 letno zagarantirano vladavino).

Vsi iz gospodarstva - pomagaj si sam in ... ti bo pomagal - to bi vas morala naučiti že preteklost, to vidite danes in tudi v prihodnosti ne bo nič drugače.

Upam pa, da živimo vsaj še v takšni demokraciji, da ni čisto nič narobe, če si (sicer redki) iz gospodarstva upamo povzdigniti svoj glas in tudi zapisati, kaj nas moti.
https://www.davkoplacevalci.com/blog/2020/ne-izgrajte-se-z-nasim-denarjem---izboljsajte-mega-paket-za-gospodarstvo
 

vsi v isti malhi - 15.04.2020 - 11:34

Računovodkinja v šoli  dobi 1.128€ BRUTO plače, to je njen izhodiščni plačni razred. Dodatka na delovno dobo ima 0,33% za leto.
Z vsemi napredovanji v svoji celotni karieri bo mogoče dosegla povprečno slovensko plačo.

Ji res upate reči v obraz, da zaslužipreveč??

Nisem razočarana samo nad IS, ampak tudi nad vami, MK!

Martin Krpan - 15.04.2020 - 11:57

Kar uvodoma - se ne spuščam na osebni nivo, ne gojim zamere do vas osebno, pa čeprav bi zapisali, da naj me "Štrukelj ugrizne" :). Govorim pa o vseh vas v javnem sektorju, o vaši "povprečni" mentaliteti, solidarnosti, odnosu, razumevanju, spoštovanju in "vsega ostalega" do gospodarstva.

In če greva malo bolj "strokovno osebno" - a sem jaz kriv, če "te računovodkinje" že sedaj v javnem sektorju "ne cenijo" (oz. se "ne cenite") glede na višino plač vseh drugih šolskih "sotrpinov"? Zato se pa res ne rabite jeziti name :).
Lahko pa "vaš" pitbul Štrukelj zahteva, da se drugim bolj znižajo plače, vam pa zvišajo. Saj imate "svojo maso" plač, a ne?

P.S. Lahko pa si "računovodkinja iz šole" odpre svoj računovodski servis in gre na trg. Plača bo "cvetela" (to pa je bil sedaj sarkazem, priznam). In prosim - ne primerjajte zahtevnosti računovodskega dela v šoli in v računovodskem servisu (ali v gospodarstvu). Pa čistilko ste "pozabili ven potegnit iz te vaše malhe, pa kuharce, pa ...

Ker sem dolga leta tudi sam imel računovodski servis, verjemite da vem, kaj govorim. Z vsem globokim spoštovanjem do poklica računovodje in z odkritim prezirom do javnega sektorja - zaradi njihovega (VAŠEGA) odnosa do nas, ki držimo tole "štalo" pokonci.  

vsi v isti malhi - 15.04.2020 - 12:25

Sami verjetno dobro veste, kdo je določil plače in razporeditev, leta 2008 pred volitvami je bilo to.
In mase plač ni mogoče razdeljevati drugače, kot pa jo je določila takrat vlada. Tudi ravnatelj ne more izplačati računovodkinji, hišniku, čistilki ali kuharici več, kot je bilo takrat določeno. Pa četudi se učitelji odpovedo zanje delu svoje plače, se ne smejo.
Predvidevam, da to veste.

Sarkazem pa v ta kaotični čas res ne sodi, žal res ne. In ni potrebe po taki pikrosti.

Napadajte direktorje sekretariatov, direktoratov, posebne svetovalce, ne napadajte in ne mečite v isto malho tudi ljudi iz javnega sektorja, ki veliko in dobro delajo in si svojo mizerno plačo pošteno zaslužijo.
In tudi ne podcenjujte dela računovodkinje v šoli v primerjavi z računovodkinjo v gospodarstvu. Pri primerljivi velikosti je v nekem povprečnem d.o.o.-ju v gospodarstvu manj zahtevno, verjemite!

Martin Krpan - 15.04.2020 - 12:42

Ne vem im ne ne zanima, kdo vam določa plačo. Vem le to, da:
- če nekdo opravlja to delo računovodkinje že dolga leta v javnem sektorju in s tem ni zadovoljen, bi lahko zamenjal službo, saj dobre računovodje vedno iščejo (tudi v gospodarstvu) in ni nobene potrebe po "jokcanju" - torej vam ni hudo v javnem sektorju;
- javni sektor ne deli usode gospodarstva, da je privilegiran in da mu je potrebno pristriči peruti;
- gospodarstvo odplačuje vsa zadolževanja Slovenije že od njene osamosvojitve (in ne od leta 2008), zadolževanje pa gre vedno na račun bohotenja "prisesancev" na državne jasli;
- bi pol gospodarstva že zdavnaj "crknila", če bi imeli iste vrednote, delovne navade in zavzetost za delo v javnem sektorju (da rajen ne govorim o šolstvu)  ...

Skratka - nimate argumenta ne za užaljenost, ne za jamranje ... Vi še kar nadaljujte z monologom, če vam je lažje zaradi tega, podpiram to. Ne bom užaljen, pa tudi jamral ne bom. Jaz bom raje komu drugemu tukaj kaj pametnejšega povedal :).

vsi v isti malhi - 15.04.2020 - 13:24

Podjetje ne plačuje prispevkov?
Podjetje zaposluje na črno?
Podjetje ne izdaja računov?
Podjetje v stroške potiska zasebne račune lastnikov?
Podjetje ne plačuje davkov?
Podjetje dela nekaj, za kar sploh ni registrirano?
V podjetju imajo obvezne neplačane nadure?
Podjetje ne izplačuje regresa?
Podjetje ne omogoča koriščenja dopustov?
In še in še bi lahko naštevala, ker vem, da se tudi to dogaja.

Pa zaradi tega NIKAKOR NE mečem vseh podjetnikov v isti koš, na način, kot vi počnete z zaposlenimi v javnem sektorju.
In poanta mojega pisanja sploh ni bila, kaj dela računovodkinja in koliko za to dobi, ampak to, da tudi v javnem sektorju med navadnimi ljudmi niso visoke plače in še to, kar pošteno zaslužijo, bi jim nižali. Pa jih je kar precej, ki že itak dobivajo tudi dodatek do minimalca. Kot ste zgoraj že omenjali kuharice in čistilke, vse ga dobijo. Pa še veliko jih je.

Če že, potem predlagajte nižanje tistim, ki so v 40+plačnem razredu in višje.
S tem bi se tudi sama takoj strinjala.

Martin Krpan - 15.04.2020 - 14:38

No, tipična reakcija javnega sektorja - ko ne premorete argumentov :), skušate z žalitvami. Mene ne morete užaliti, sem že 30 let v gospodarstvu. Glede na to, kar sem vse "preživel", je dopisovanje z vami kramljanje :)).

Če bi - povprečno gledano v gospodarstvu  (tudi jaz v javnem sektorju ocenjujem povprečje) - veljajo, kar ste zapisali, bi tudi že vi zdavnaj "crknili" (mislim na to, da ne bi imeli plač) in ne bi vplačali vsako leto (zadnja 4 leta zaporedoma) 1 mlrd EUR več v proračun, kar pa je (predvsem) javni sektor vse "požrl".

Skuliratje se, ni panike, pri vas bo vedno plača - pa če delate ali ne (govorim o javnem sektorju ... povprečno gledano :)).

vsi v isti malhi - 15.04.2020 - 14:51

Pa zaradi tega NIKAKOR NE mečem vseh podjetnikov v isti koš, na način, kot vi počnete z zaposlenimi v javnem sektorju.

Žal mi je, če je tole za vas žalitev!

Martin Krpan - 15.04.2020 - 14:58

Ni žalitev, bog ne daj. Smo tega navajeni :).

P.S. Klepetava že cca. 2 ali tri ure, sreda 15.03.2020, pa še ni ura 15.00.  Ali ste vi v tem času v službi ali imate "drseči" delovni čas :))) (joj, sem žleht, vzemite to le kot šalo).

vsi v isti malhi - 15.04.2020 - 15:43

No, sem v bolniški že slabe tri mesece, po operaciji, pa še nekaj časa bom, tako da ne - ne klepetam z vami med službenim časom.

Tudi to vašo sarkastično žaljitev sem pripravljena požreti, tako kot tudi vaše splošno pljuvanje po vseh iz javnega sektorja. Ki pa si - še enkrat - tega ne zaslužijo. Tako kot si ne zaslužijo vsi podjetniki žalitev zaradi tistih nepoštenih.

Martin Krpan - 16.04.2020 - 08:25

Želim vam čim hitrejšo okrevanje in vse dobro. V privatnem sektorju (vsaj podjetniki) si tega razkošja (kaj je to bolniška v mojih 30 letih?) večinoma ne moremo privoščiti, razen takrat, ko je zdravje tako načeto, da vse pošlješ nekam ... To je le dejstvo, ne očitek (ponazoril sem znova razliko med zasebnim in javnim sektorjem).

Definitivno pa je že "zgodovina" dokazala (da o sedanjosti raje ne govorim), da večina mojih zapisov trdno stoji.

Glede na to, kako vi v javnem sektorju ravnate z denarjem davkoplačevalcev, pa moram iskreno priznati, da se čudim, da smo Slovenci (še vedno) tako redobljubni pri izpolnjevanju davčnih obveznosti, pri čemer sem pa absolutni podpornik preganjanja vseh davnih utajevalcev, še posebej pri sivi ekonomiji, ki je pri nas največje zlo neplačevanja dajatev.

Vsi v isti malhi - 16.04.2020 - 17:42

Mi?
Delam v gospodarstvu, tako da prosim, ne pišite, kako mi v javnem sektorju ravnamo z denarjem.
Poznam pa situacijo tudi v javnem sektorju, na nižjih nivojih, ne na ministrstvih, direktoratih, sekretariatih. Tam bi bila potrebna čistka, ne na osnovnih nivojih, ki čarajo z drobtinicah, ki padejo z ljubljanske mize.
Vseeno pa hvala za dobre želje.

vaju spremljam in se sprašujem - 15.04.2020 - 14:57

Občutek imam, da en od vaju govori o celotnem javnem sektorju, torej tudi vrtcih, šolah, zdravstvenih domovih, muzejih in galerijah, kulturnih domovih, drug pa samo o državni upravi ali pa mogoče zraven še občinskih upravah. 
 

Martin Krpan - 15.04.2020 - 15:03

Da ne bo nesporazuma - govorim o CELOTNEM javnem sektorju, čeprav si ga jaz nekoliko širše predstavljam, kot je to v "teoriji" - govorim o VSEH, ki dobivajo plačo iz državnega proračuna. Tisti mičkeni delček, ki pa je v prvih bojnih vrstah v zdravstvu (informativno - tam je zaposlenih cca. 40.000 ljudi), pa tako dobijo ekstra dodatek, da mi kdo maksimalno tistih 10% ven ne vleče ...

Ker sem poslovno prisoten tudi na Hrvaškem - samo informativno - po izvedeni anketi se pri njih VEČINA javnega sekorja strinja z znižanjem plač, tečejo pogajanja, da ne bodo ranljive skupine pri njih preveč prizadete. Občinska uprava Zadar samoiniciativno znižala plače 10 do 15%. Ja, kam smo prišli, a ne ...? :)

P.S. VSE poslance pa na minimalca!

aar - 15.04.2020 - 10:04

Simičeva izjava je naše delo popolnoma razvrednotila. Imam opalov program, pa še zdaleč ni tako simpl kot govori on. Naj proba eno plačo zračunat,  s kombinacijo avtobusne karte, pa kilometrine, pa bonitete, pa krediti, pa izvršbe, pa nadurno delo, pa malo dopusta tu, pa malo tam, pa malo bolniške tu in tam, pa da vidimo junaka koliko časa bo rabil da plačo sklanfa skupaj.
Razočarana in zlepa ne bom prebolela tega ponižanja. Če bi imela čas in denar, bi šla gotovo z njim na nož.
 

Pik poka - 15.04.2020 - 20:09

Se popolnoma strinjam z vami. Ker nobeden od teh ljudi v praksi Ne dela. Ivan je pa tudi en Ivan prodani Ivan za v pokoj bo manj škode delal. Saj iz Srbije je moral spokati. 

:)... - 15.04.2020 - 10:05

Glede na to, da je na 16 členov (od 22 do 38) zakona potrebno že skoraj 100 pojasnil FURS-a, pove dovolj o sami kvaliteti sprejetega zakona, ki na bi bil vsem razumljiv in enstaven.

Martin Krpan - 15.04.2020 - 10:08

Se podpišem pod to dejstvo :)!

Sonja - 15.04.2020 - 11:02

Mislim, da je vsem jasno , da nas ni neposredno  imenoval "bebci", a po njegovem, kako je vse jasno in nedvoumno, mi pa ne znamo zakona izvesti v praksi, kljub , kot je omenil spodnji komentator skoraj 100 pojasnil Fursa,...smo vendar "bebci" , če pisanja ne znamo inplementirati v prakso...
Me prav zanima, kdo so bili še drugi avtorji tega mega zakona?
Vsekakor bi pri tako pomembnih  odločitvah morala imeti prednost  stroka in ne politična pripadnost...  saj res dodatek študentom, čisto kupovanje bodočih glasov..  resnično je potrebno zapisati in povedati , kaj nas moti in seveda ne na pamet....
 

OMG - 15.04.2020 - 13:17

Ojoj....pri prebiranju teh vseh tem in nepotrebnega pisanja in razglabljanja ta je rekel to, on je rekel to, jaz sem prizadet tu, mene žalosti to itd..
Ljudje zakaj se takoj najdete v besedah, ki jih izreče nekdo, ki ga niti ne poznate, zakaj jemljete zadeve tako osebno....dajte rajši svoj čas porabiti za bolj kvalitetne zadeve, dajte rajši prebrati zakon, uporabite svoje možgane, dobro preglejte tale forum tem (ki je zelo dober ampak ga delate VI tako nepreglednega, da bo počasi postal zelo neuporaben, ker teme se ponavljajo kot stara lajna, kot da ne znate pod že odprto temo dati komentarja, morate odpreti novo temo za isto vsebino, ker je tako res najbolj enostavno dobiti odgovor, ki vam ga nekdo "nalima" pod vaše vprašanje!) in dajte rajši kakšen pameten nasvet in kakšno spodbudno besedo, ne pa samo neko jamranje in vseh že tako zapletenih zadev zapletati še bolj! Ni vse tako črno kot vidite vi in ne komplicirajte si zadev tam, kjer ni potrebno.

PS: Če bi ocenjevali "sposobnost" posameznika na podlagi tega foruma in njegovih komentarjev ter odpiranja tem, bi lahko rekli da ste zelo "nesposobni", ker ja, dajmo delati po liniji najmanjšega upora in odpreti novo temo, da nebi slučajno prebrali kakšen stavek preveč!!! Zdaj pa se obesite še na moj zapis "nesposobni", da boste imeli še malo dela s pisanje, ker ga očitno z računovodstvom nimate dovolj ;)

Pa brez zamere ampak res ste iz računovodskega posla zašli že v vode debatnih krožkov, ki ne vodijo nikamor!
 

Martin Krpan - 15.04.2020 - 14:45

Tale odprta tema je "psihološki" mehčalec napetosti v računovodskih servisih :)). Nekje se je treba preluftat. In prav je tako. Ko gledam razne 24 kur, planet (norcev) itd. - tam so pa ljudje res izgubili razsodnost v komentarjih, še dobro, da komentirajo le virtualno, ker v soočenju bi se ljudje pobili. Mi vsi tukaj smo še očitno kar normalni, presenetljivo. Verjetno to kaže tudi na neizmerno (preveliko!!!) potrpežljivost računovodij, računovodskih servisov ...

Saj, ko bo tale "virus" odneslo, bo od tukaj "odneslo" tudi naključne obiskovalce, saj nekateri "smetijo" z vprašanji po liniji najmanjšega odpora (s tem se strinjam), zato delam občasno "redukcijo" (izbris kakšne odprte teme, vendar zelo nežno). Navsezadnje, zato pa so klepetalnice - in nismo "mi krivi" (nisem užaljen :)), če je pač tale spletna stran najbolj obiskana davčno-računovodska spletna stran - zraven naših plačljivih aplikacij - v Sloveniji.

Za sprostitev, ne bit tako "zategli" :) - ... https://www.davkoplacevalci.com/nekaj-soli-zastonj/sala/32-dan-karantene

Normiranec - 16.04.2020 - 14:40

Imam občutek, da je sedaj, ko sodeluje z to vlado postal PRODANA DUŠA......

Martin Krpan - 16.04.2020 - 15:56

Zame ne :).

On je pač ... Ivo :))).