krpan in druščina postani član

Naslov teme: Enostaven predlog razdelitve nadomestil za g. SImiča

1907  14.04.2020 - 23:32h / Ostalo / Avtor: Joc / 124 / 6

g. Simič je želel predloge ljudstva. Da ne bomo samo jabrali, ampak naj predlagamo kakšen enostaven predlog.

Sem se spomnil enega tako enostavnega, da bolj enostavenega ne najdem.

- Država ima vse podatke o obračunanih plačah, obračunanih prispevkih, akontacijah in neto izplačilu zaposlenim v mesecu februarju.
- Ker so dosledni imajo tudi vse podatke o naših TRR-jih (vsak CSD lahko v času odločbe preveri premoženjsko stanje posameznika, tudi FURS ima vse semaforčke). Ter vse podatkih o prehrani, prevozu na delo, potnih stroških, bonitetah, kreditih, konfekcijski št. spodnjega perila in število lističev WC papirja, ki ga davčno priznano lahko porabimo.

Delodajalčeva naloga bi  bila, da vpiše davčno številko zaposlenih ter oznako dela v mesecu marcu marcu:
- Zaposleni na delu v prvih bojnih linijah prejmejo 200% februarske plače in vseh dodatkov
- Zaposleni  na delu v podpornih zaposlitvah, ki niso prve bojne linije (prejmejo 150% februarke plače in vseh dodatkov)
- Zaposleni na delu  na klasičnem delovnem mestu (prejmejo 130% februarske plače in vseh dodatkov)
- Zaposleni na čakanju (prejmejo 80% februarske plače in vseh dodatkov).


- Vsi neto dohodki se nakažejo direktno na TRR je zaposlenih
- Akontacij davkov in prispevkov ni potrebno plačevati, ker bi samo prekladali iz žepa v žep
- Celoten obračun zavrti FURS, delodajalec samo prenese .CSV v svoj programski paket in poknijiži

- Kdor se s takim sistemom obračuna ne strinja sam dokazuje neprimerljivost februarja z marcem, aprilom in majem s pogodbo o zaposlitvi, ter razporedom dela. Morebitne ekstremne spremembe mora zaposleni ohraniti še 6 mesecev po končani epidemiji.

Taisha - 15.04.2020 - 07:01

Se strinjam. :)
Zelo preprosto in enostavno. :)

kali - 15.04.2020 - 07:20

Joc
za ta predlog vam dam čisto 10
pa da jih/ga vidim 

PC - 15.04.2020 - 09:13

m

PC - 15.04.2020 - 09:17

Mislim, da nas bo sedaj res rešil samo humor, pa se žal ne morem več smejati. Simič je včeraj na RTV1 popolnoma ponižal našo stroko in omalovaževal naše delo. Najraje bi se nasmejala  njeguvemu izvajanju, pa se ne morem, ker ne vem koliko ljudi ga bo jemalo resno in mu verjelo.

mojca - 15.04.2020 - 12:45

Danes so naše stranke takoj klicale zjutraj naj jim nakažemo neto plače, tako kot je rekel g.Simič.Seveda tudi one ne razumejo, da je neto plača, kit pri abecedi črka Z.Torej prej pa množica formul ...Če ne bi včeraj poslušala, bi bila danes veliko boljše volje.Imam ga za strokovnjaka...g.Simiča  tukaj pa je čisto pogrnil.Ne vem zakaj niso rekli, da se zaposlenim nakaže nek pavšal, z vsemi vrstami obračunov pa se bomo ukvarjali, ko bo tehnika usposobljena.  Tudi ne razumem, da ljudje živijo z denarjem tako, da niti 2 dneva ne morejo počakati ..na 17.4.  Ksreči smo dobili delno verzijo programa za plače, da smo začeli vnašat in pračunavat ročno, kaj in kako deluje program

Đurđica - 20.04.2020 - 11:06

Gospod Simič je samo prodajal programe od programerskih hiš ki jih spoštuje, delo obračunavalcev plač je dal v nič.
Povzpel se je v višave, z realnostjo nima stika, naložil je veliko dela ki nima dodane vrednosti, je pa poskrbel to mu moram priznati,  da država dobi vse na dlani in nas lahko kontrolira, seveda si za kontrolo določajo oni čas, mi ga imamo zelo malo.