krpan in druščina postani član

Naslov teme: Obvestili ZRSZ

1454  03.04.2020 - 14:45h / Ostalo / Avtor: happy / 89 / 0

03.04.2020
Povračilo nadomestila plače zaposlenim na začasnem čakanju na delo in zaradi odsotnosti iz razloga višje sile
Državni zbor je včeraj, v četrtek, 2. aprila, sprejel Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP). Zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.

Omogočal bo povračilo nadomestila plače vašim zaposlenim, ki ste jih napotili na začasno čakanje na delo od 13. 3. 2020.

Tudi vloge, ki jih boste oddali za zaposlene, napotene na začasno čakanje na delo od 13. 3. 2020, bodo pravočasne, če jih boste predložili v 8 dneh od uveljavitve ZIUZEOP. Prosimo, da spremljate dejanski datum uveljavitve zakona. 

Vse vloge za povračilo nadomestila plače zaposlenim, napotenim na začasno čakanje na delo, ki bodo oddane po sedanjem Zakonu o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP, Uradni list RS, 36/2020) do uveljavitve novega zakona, bomo obravnavali po tem novem Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 (ZIUZEOP).

Po uveljavitvi ZIUZEOP bomo na Portalu za delodajalce omogočili oddajo vlog za povračilo nadomestila plače zaposlenim, ki zaradi višje sile ne morejo opravljati dela

Bodite prvi, ki bo komentiral.