krpan in druščina postani član

Naslov teme: Računovodski servisi...kako boste....

1421  03.04.2020 - 09:06h / Ostalo / Avtor: majki / 76 / 8

....opravljali dela v naslednjih 3 mesecih ???  Boste kaj nižali mesečne račune ??
Se prilagodili razmeram ??? Ste na čakanju, pa vseeno delate ???
 

YOLO - 03.04.2020 - 09:17

Mislim, da trenutno še vsi računovodski servisi delajo polni delovni čas in še malo čez.
Pa ni samo redno delo, bilance, temveč tudi odgovarjanje na tisoč in eno vprašanje v zvezi s temi zakoni, odloki itd.... Še preden začneš piti jutranjo kavo imaš na emailu nešteto vprašanj na katere moraš odgovoriti in mine ura, dve za vse to ... kdo to plača?

Za mesec marec in april sigurno ne bomo znižali, saj sedaj aprila se oddajajo še poleg rednih ddv tudi kvartalni, poleg tega je pavšal , če ga imate poprečje celoletnega dela. 
Če bodo znižanja bomo videli v maju, juniju ...

 

Jelka - 03.04.2020 - 09:35

Znanka pravi:

Meni je prav fino, doma sem narredila vse kar je prej čakalo na "boljše čase".
Zapravljam ne veliko ker so trgovine zaprte in po 20 letih dela se bom v teh mesecih res dobro spočila.

Jaz pa trenutno z ogromno dela, trenutno še brez dneva počitka... obveščamo o spremembah zakonov, iščemo rešitve, izdelujemo zadnje poslovne izkaze in se ukvarjamo z vsemi rednimi in izrednimi problemi. In iskreno povem, te dni sem pa tistim s takšnim delom, da so trenutno malo na off in so njihovi delodajalci stabilni z dobrim finančnim zaledjem (običajno državna ali delno državna podjetja) kar posledično pomeni, da se jim ni potrebno bati za delovno mesto prav FOVŠ!.

 

Kako se bo sama situacija pokazala na našem poslu bomo videli čez cca. 3 mesce oz 1 leto. Upajmo na najbolje.
Trenutno razmišljamo v smeri, da se cene ne bodo nižale (če se seveda ne bo nižal obseg našega dela) že tako so naše storitve razvrednotene in če bomo šli še nižje lahko samo zapremo.
Želijo nas enačiti z intelektualnimi poklici, odvetniki, notarji, finančniki...... samo pa skoraj na ravni priložnostnih del. Mi smo že nekaj časa nazaj prišli do sklepa, da cen svojih storitev ne bomo nižali pa tudi če na ta račun izgubimo kakšno stranko ki ji je bistvena zgolj cena.
Na ta račun imamo morda kakšno stranko manj, finančno smo na podobni ali boljši ravni. Tistim strankam s katerimi delamo posvetimo več časa, prejmejo boljšo storitev, bolj cenijo storitve, ki jih prejmejo od nas in zadovoljstvo poslovanja in medsebojnega sodelovanja je boljše.
Če bi na podoben način razmišljala večina v panogi, bi se tudi naš položaj in naše cene močno izboljšale saj bi se znebili še nepotrebnega dumpinga.

LION - 03.04.2020 - 09:43

Pozdravljeni,

mi bomo znižali sorazmerno cene storitev za tiste stranke, ki ne delajo, oziroma so zmanjšali obseg poslovanja. Teh je pa trenutno cca 70%. Stranke so seveda to pozdravile..
Ne gre se mi za kaj drugega kot to, da ko si moramo pomagati, si pomagamo, ko pa bomo spet nazaj delali s polno paro, nas bodo pa še bolj cenili.

Lp
 

Verica - 03.04.2020 - 10:02

Lion, lepa gesta, da znižate cene, po drugi strani pa se globoko motite, da vas bodo cenili kasneje zaradi tega - to se vse pozabi, pa nisem pesimist, to so izkušnje;  Je pa res, da se človek sam pri sebi dobro počuti, če naredi kakšno dobro delo, zaboli ga pa kasneje srce, ko vidi, da ljudje tega ne cenijo. 

Mi bomo zmanjšali, ko bomo videli kako bo maja, junija.

iks - 03.04.2020 - 10:30

Jelka, se popolnoma strinjam, čez leto zahtevajo pavšale, ki so takšni, da komaj preživiš pri nekaterih strankah, aroganca in odnos se z nižanjem ne bo popravil Lion, glede zmanjšanja bomo videli kako bo,trenutno še dela dovolj in več kot je navedla Jelka

x - 03.04.2020 - 11:30

Če bo dela manj, bo cena nižja. Če bo dela več, bo cena višja.

Lara - 03.04.2020 - 13:56

Glede na to, da imam sedaj še več dela s njimi, saj pošiljam in sestavljam vse možne vzorce( odpovedi, čakanja,....), oddajam vloge za odloge davka, seznanjam sproti s vsemi novostmi, prijavljam delavce na zavod za zaposlovanje,  da bom vlagala vloge za temeljne dohodke in popolnoma vse ostalo kar samo diši po korona zakonu ne bom nižala niti za cent. Kje so še odločbe za dopuste in podaljševanja pogodb. Biti moram pravnik, kadrovnik, davčni svetovale, računovodja. Vse.   Delam 24 ur na dan in še več. In nimam pojma kaj to pomeni prosti dan, ker še enega dneva nisem imela prostega. Seveda  pa odvisno kaj drugi servisi delajo za svoje stranke, zato je zelo težko posploševat na vse servise. Če dela nekdo samo golo računovodenje ali knjigovodenje je pa razlika. Da o bilancah za 2019 in tekočih zadevah ne govorim. 

lp

lp

Jelka - 04.04.2020 - 00:20

Berem sprejeti zakon......za bruhat!

1/2 strank, ki naj bi bile zaradi težav pri poslovanju upravičene do pomoči pade vsaj pri enem pogoju.

1/4 strank pa bo verjetno padla ker bo pomoči uveljavljala in bo kasneje presegla kakšnega od kriterijev.

 

Da ne govorim o kompleksnosti zakona, na koliko pik in vejic je potrebno biti pozoren, da ja kje ne boš prejel kakšnega centa več iz javnih sredstevv, kombinacije v primeru koriščenj dopustov, starševskih nadomestil, doseganja/preseganja povprečne plače....
Za bruhat!