krpan in druščina postani član

Naslov teme: Politični virus :)

1393  02.04.2020 - 10:43h / Ostalo / Avtor: Brigitte B. / 93 / 10

Dragi sotlačani,
jaz v teh dneh, ko spremljam sprejemanje tega mega zakona in dogajanje v parlamentu, čutim predvsem eno veliko razočaranje. Ali imajo ti ljudje, ki krojijo naše zakone sploh kakršnokoli prakso iz gospodarstva. So poskusili kdaj preživeti na trgu dela? 
Bolj kot s pomočjo gospodarstvu, ki je več kot očitno nujno potrebno pomoči, se oni ukvarjajo s upokojenci, študenti, socialci, ... Kaj res ves vrh naše države ne premore enega treznega človeka trenutno, ki bi jim rekel: 'Hej ekipa, brez gospodarstva ne bo niti za penzije, niti za socialne transferje, ...'? Dejstvo je, da posamezniki v teh dneh bistveno manj zapravijo. Ostajajo obratovalni stroški, pa stroški hrane. Ostaja denar, ki bi ga drugače porabili za kavice, obleke, restavracije, kino, koncerti, ... To, da imajo enkateri penzionisti smeno nizke pokojnine, pa bi bilo treba reševati že včeraj, ne pa z interventim zakonom med času epidemije. Razfrčkali bodo te tri milijarde brez, da bi pomagali tam, kjer je trenutno najbolj potrebno. Ne rabiš biti Einstein, da bi izračunal kolikšna bo škoda, če se bo zgodil domino efekt z odpuščanji, zapiranji, stečaji, ...
Ničesar ne jemljem za samoumnevno. Zagovarjam plačevanje davkov. Ljudje tipa: 'zakaj bi jaz kaj državi plačevl, kaj pa je meni kdaj država dala', mi dvignejo tlak na 220. Ampak tokrat pa res enkrat za spremembo pričakujem malo solidarnosti do nas podjetnikov iz strani države. 
Imam računovodski servis, moji prihodki v marcu bodo višji od vseh ostalih mesecev, kdaj bodo pa mi stranke lahko plačale račune, je pa druga tema. Velika večina mojih strank je poštenih in rednih plačnikov, redko koga moram opominjati, da plača. Zato se mi tudi v teh tednih in meseci pred nami, ne bo zdelo fer, da jih v teh težkih časih gnjavim s plačilom. Ker vem, da če bi imeli, bi plačali. 
Ne bo nam lahko. Gospodarstvo je marsikaj preživelo, prepričana sem, da bo tudi to.  A kljub temu, zakaj za hudiča se država tako mačehovsko obnaša do nas? :( 

Ta zapis je zgolj lajšanje duše. :) Verjetno se bodo našli somišljeniki. Ostanite zdravi in bodite dobro. 

poletje - 02.04.2020 - 11:03

Popolnoma se strinjam z vami...pa tudi, ko se pogovarjam z ljudmi, so večinoma enakega mnenja, noben ne razume, zakaj dodatki za študente, itak so oni večinoma na starše "priklopljeni", res da ne čisto vsi, ampak veliki večini pa starši pomagajo. Prav tako se strinjam glede upokojencev za tiste z najnižjimi pokojninami, to bi moralo biti rešeno že prej, za tiste, ki imajo višje pokojnine, pa tudi jaz ne razumem, zakaj oni dobijo dodatek. Saj je tako, kot pravite, vsi sedaj manj trošijo in jim denar ostaja. To je bolj kupovanje volilcev, kot je že mislim da Martin Krpan napisal in s tem se strinjam...ti dve skupini sta pa pač velika volilna baza. Na slabšem bomo pa itak tisti, ki delamo...

ikra - 02.04.2020 - 11:35

menim, da smo tudi ostali, ki imamo računovodski servis podobnega mnenja, namesto,da bi sedaj pomagali za premostitev tega obdobja gospodarstvu, sprejemajo "čudne odločitve, zakone"...

Martin Krpan - 02.04.2020 - 11:48

Hvala! Da nisem edini, ki nekaj piše in tuli, ker se počutim kot (samo)izoliran zblojenec :).

Po komentarjih in debatah v DZ postaja tale "mega paket" vedno bolj podobne "mega shit" paketu za gospodarstvo. In ko sem že mislil, da bom v blogu https://www.davkoplacevalci.com/blog/2020/hej-banda-brez-gospodarstva-ne-boste-preziveli odstranil besedico BANDA, se kaj lahko zgodi, da bom to besedo še boldal in podčrtal.

Da so ta levi zmešani in sovražno nastrojeni do gospodarstva, predvsem podjetnikov, sem vedel z gotovostjo (pa da zopet ne začnem o mescih, lunah in drugih tipičnih delomrznežih), da pa so "drugače misleči" izgubili kompas ... Torej, čakam objavljeno vsebino mega ... česarkoli že. In potem se bom po potrebi znova skašljal ... ali opravičil za besedo BANDA.

P.S. Mimogrede, naši "sosedje" bodo  (so?) vsem v javnem sektorju zmanjšali plače ...

virineja - 02.04.2020 - 16:59

Mislim, da boste morali še petkrat "boldat" besedo BANDA, ker se od predloga do tega novega zmaska v DZ ni nič bistveno spremenilo. Zato le korajžno!
 

petra - 02.04.2020 - 12:05

podpišem in se strinjam z  zapisanim.
itak pa je vedno lažje prazno slamo mlatiti, kot pa kaj pametnega iz sebe spraviti.

pika2 - 02.04.2020 - 12:22

Sama pa menim, da je še upanje, in da bo dodaten 3. zakon popravil (trdno upam, da ga sprejmejo), ukrepe za gospodarstvu.  Moje skromno opažanje je, da si je vlada morala najprej kupiti  mir pred  opozicijo in je zaradi tega šla v nam nerazumno talanje denarja. (študenti, penzionisti, in ostali).  Kajti trenutni "mesečniki"  so dobesedno zlobni in svojemu lastnemu narodu škodijo.

Mogoče pa še obstaja kompas  za "drugače misleče".  Jih občudujem, ker, ko se ta kriza  konča, vemo kaj sledi . Pluvanje, zmerjanje, gnojnica in še in še..... od tistih, ki dejansko niso skoraj nič počeli v dobro SLO.
 

Neža - 02.04.2020 - 12:52

Najprej so nam vrgli, koliko denarja bodo komu dali ( čeprav za določene, ki ga bodo baje dobili, nimam pojma zakaj in v tem ne vidim smisla ), pol pa so se spustili v bitko, da pride vojska na ulice. Se mi zdi, da je ta naš novi voditelj vlade precej usekan nA to vojsko :) . Ne vem, če nas nekje v prihodnosti ne čaka,da dobimo čipe, tako kot naše ljubljenčki. Jaz upam, da tega ne bom doživela, sem pa prepričana, da pa kasnejše generacije bodo :)
Če berem *drobni tisk* oziroma pogoje za subvencije , se bojim, da bo marsikdo, ki bo to uveljavljal, lepo na koncu leta to vračal. Ker si pač mislimo, da bomo nekaj dobili kar tako. Pa se motimo, tisti, ki pošteno delajo, še nikoli niso ničesar dobili kar tako. Ja, dobili bodo kar tako socialci, študentje in tisti, ki doma delajo svoje moštvo, pa ga ne morejo vzdrževat in so na koncu socialci pa jokajo po tv-ju...
Bojim se, kaj bo s podjetniki, ki pošteno delajo, ki pošteno plačujejo državi.  Na koncu koncu bodo pod vodo. 

Glede nižanja plač v javni upravi, pa mislim, da ne bi kar tako zniževali plač vsepovprek. Javna uprava ima širši pojem in mnogi od njih imajo že tako nizke plače, da so blizu tistim ,ki so na sociali... 
 

Ena iz JS - 02.04.2020 - 20:07

Nisem sicer iz javne uprave, sem pa iz javnega sektorja.
In ja, kar nekaj sodelavcev imam, ki jim obračunavam dodatek do minimalne plače.
Kaj vse delam sama in za kak znesek,'pa sem tudi že napisala prav v odzivu v blogu, ki ga MK zgoraj navaja. Pa še kar precej mojih opravil sem takrat pozabila.

Ell - 03.04.2020 - 12:47

Tudi meni ni jasno, zakaj bi bili upokojenci in osebe "na sociali" upravičeni do kriznega dodatka.
Mislim, da so v teh razmerah oni zadnji na lestvici, ki bi to potrebovali, oz. bi bili upravičeni do tega.
Zaradi ukrepov, oni niso popolnoma nič bolj obremenjeni s finančnega vidika.

Mislim, da je marsikatera družina, ki ima samo enega ali dva otroka, bolj upravičena in potrebna dodatka, če gledamo z vidika stroškov prehrane. 

 

biba - 03.04.2020 - 13:10

Ta zakon ena sama žalost. Delitev denarja vse povprek, namesto, da bi prvenstveno usmerili v obstoj gospodarstva. Še vloge ne moreš oddati po prvem interventnem zakonu, ker je vloga narejena v pričakovanju sledečega, ki so ga včeraj sprejeli in spletna stran blokirana.