krpan in druščina postani član

Naslov teme: zavod za zaposlovanje - pooblaščanje

1243  27.03.2020 - 08:08h / Ostalo / Avtor: petrina / 574 / 8

Smo računovodski servis in vse kadrovske zadeve urejamo preko SPOT oz. eVem. Sedaj bo potrebno določene stvari urejat preko Zavoda za zaposlovanje. Tukaj pa se res ne znajdem. Pooblastila - ja, ok. Mi smo seveda že registrirani. In sedaj vprašanje, gledam namreč navodilo za pooblaščanje, kjer piše, da mora biti poslovni subjekt najprej registriran na njihove eStoritve, predno lahko da pooblastilo za nas. Ali morajo naše stranke najprej registrirati vsak svojo firmo in potem lahko dajo nam pooblastilo? Že itak bo težko, ker jih je veliko na čakanju, doma nimajo skenerjev ..... 

opica - 27.03.2020 - 09:22

Pa še kličejo vsako stranko, ker je potrebno navest telefonsko številko.  Za vnest imam 30 pooblastil.  Pa ne dobiš jih na telefon. In tudi ne odgovora na mail. Če kdo pozna kakšen hitrejši postopek pooblaščanja naj napiše prosim, ker  ta trenutno ni uporaben, kadar imaš maso strank.
lp 

joja - 27.03.2020 - 10:00

Na prvi strani eStoritve, portal za delodajalce registrirate novega delodajalca, aktivacijo dobite v roku 1-2 dni na email, ki ste ga posredovali.

mimica - 27.03.2020 - 10:03

Ker sem registrirana, sem šla dodati poslovni subjekt. To je bilo 25.3.2020. Do danes nism dobila gesla. Če mene vprašate, bi lahko registracije poenostavili.

Spodaj je avtomatski odgovor iz Zavoda za zaposlovanje.

Uspešna aktivacija
Aktivacija je uspešna. Na vnešen elektronski naslov boste prejeli elektronsko pošto z geslom za vstop v Portal za delodajalce.

Prijava


Aktivacija
Po aktivaciji registracije delodajalca boste v roku enega delovnega dne prejeli na vpisan elektronski naslov geslo, s katerim se boste lahko prijavili v Portal za delodajalce.

lp, m

iva - 27.03.2020 - 13:44

Za kaj vse se bo pa ta portal uporabljal.

neza - 27.03.2020 - 14:00

Jaz ne razumem tega tako, da mora biti vsak delodajalec že registriran. Če ste vi kot računovodski servis registrirani, potem vam vaše stranke izpolnijo obrazec "Pooblastilo za uporabo eStoritev", ga pošljejo na Zavod in vas pooblastijo za delo v imenu njihovega podjetja. Lahko še kdo?

Simbi - 27.03.2020 - 17:02

Se strinjam.
Pa če ima kdo odgovor za "opico", se tudi jaz priporočam, danes sem cel dan delala samo na teh pooblastilih, to je pač takšna aplikacija, ki je vsak subjekt ne potrebuje in smo do sedaj pooblastila pridobili samo po potrebi. Ne upam si predstavljati kdaj bodo vsa ta pooblastila, s katerimi smo in še bomo zasuli zavod, aktivirana.

opica - 27.03.2020 - 18:33

Sem dobila pisni odgovor. Ga pripenjam. In ja. Vsako stranko kličejo po telefonu, zato je obvezno navest kontakt stranke.

"Najprej je potrebno naredit registracijo podjetij. Če seveda, le-ti še niso registrirani. V primeru, da je podjetje že registrirano, postopka registracije ne boste mogli izpeljati (aplikacija vam bo v tem primeru javila, da je podjetje že registrirano). V takem primeru nam pošljite izpolnjeno pooblastilo,  ki mora biti podpisano in požigosano s strani odgovorne osebe podjetja.  Hitrejši in enostavnejši način v takem primeru pa je, da podjetje samo vstopi v portal in v zavihku »moj račun« izbere ikono »pooblastila« in vas pooblasti."

Lp,

proby - 30.03.2020 - 11:31

Zanimivo, da vsak referent to dela "po svoje". Od enih dobiš vse to že pripravljeno in samo s kljukico potrdiš, eni te pa sprehajajo s postopki sem in tja po strani za delodajalce. Od šestih različnih referentov smo dobili drugačne postopke za eno in isto stvar - pooblastila. Da jih ni sram.