krpan in druščina postani član

Naslov teme: #protiKoronapaket #PKP1

1242  27.03.2020 - 07:45h / Ostalo / Avtor: Cenka / 81 / 4

Ne vem ali sem prav slišala danes zjutraj v novicah, da bodo o Interventnem zakonu odločali šele v sredini naslednjega tedna?
In kdaj bo potem objavljen v Ur.L?
Ufffff

 

petra - 27.03.2020 - 08:17

najverjetneje konec naslednjega tedna...

Martin Krpan - 27.03.2020 - 09:25

Čeprav vsi z velikim pričakovanjem čakamo tale paket, moram iskreno povedati, da (v tem trenutku) tudi Vladi RS ne zavidam.

Osebno pa me skrbi, da se v Sloveniji ne najde toliko "pravnikov z jaj...", ki bi se sedaj izpostavili in povedali, da ni potrebno čakati na objavo v UR.listu RS 8 dni od sprejetja v DZ glede na izredne razmere in glede na to, da se sedaj mnogi v gospodarstvu zaradi "mrka utapljajo".

Problem je namreč v tem (tale zapis jemljite z rezervo, ker razlagam prosto po Prešernu in kolikor sam razumem), da čeprav se je Državni svet po sprejetem zakonu že vnaprej "odrekel" vetu, da moramo vseeno čakati, da naš Instagramar (Pahorino) šele 8. dan podpiše zakon, da bo objavljen v Uradnem listu in to zato, ker se menda lahko prično zbirati podpisi za referendum proti zakonu v tem 8 dnevnem roku. Pa da vidim, kateri v Sloveniji (npr. levaki -ti so običajno najbolj problematični, ko gre za gospodarstvo) bi sedaj imeli pogum, da sprožijo zbiranje podpisov proti interventnemu zakonu za pomoč gospodarstvu, zaposlenim itd.

Glede na vse navedeno verjetno lahko pričakujemo retroaktivno veljavnost nekaterih členov zakona - npr. od kdaj naprej pripada nekaj nekomu ...

No, to je samo moje "mnenje" - razmišljanje. In ne upam razmišljat, kdaj bo gospodarstvo DEJANSKO dobilo prve finančne injekcije ... Maja? Ali ...?

Opa Zovalec - 27.03.2020 - 09:31

Ja, je že tako, da nas Ustava ščiti pred marsikatero samovoljo oblastnikov. Hkrati pa ni malo primerov, ko se sodbe Ustavnega sodišča (kot preprosti, prava nevešči državljan si dovolim le-te enačiti z Ustavo) pri zakonodajni veji oblasti preprosto ignorirajo. Torej za ignoranco je j**c (takih gnilih, v možganih) dovolj, za uporabo ZKP pa...

Glede retroktivnosti pa - iz vaših ust v božja ušesa, bojim pa se, da bodo glede tega aparatčiki streljali z vsemi topovi. Tisti z Ustavo bo tamali, prava debela berta pa bo verjetno birokracija (deja vu press).

OSTANIMO ZDRAVI (tako na telesu, kot na duhu)

Simbi - 27.03.2020 - 17:14

Ja, problem bo birokracija...če samo pomislim na to, kako pikolovski so bili ob subvenciji čakanja na delo v času gospodarske krize, me kar strese, da bo nekaj podobnega tokrat.
In še nekaj, kar mene osebno mogoče bolj skrbi kot Krpana kdaj bodo prve finančne injekcije. Kaj bo takrat, ko bodo injekcije razdeljene in bo blagajna prazna? Koliko inšpektorjev bo na novo na terenu? In verjemite: država bo to od gospodarstva vse nazaj dobila, če ne drugače, pa preko glob - nekaj bodo itak pri vsakem našli...