krpan in druščina postani član

Naslov teme: računovodenje

1238  26.03.2020 - 14:39h / Ostalo / Avtor: zmedena / 111 / 7

 Imam računovodski  servis, zaposlena samo jaz, delam vse in še več za stranke. 
Kaj storiti?? Delati od doma ne morem, doma dva majhna otroka, ki seveda nista v vrtcu,..
Grem na čakanje ? Kako bom potem opravljala svoje storitve v naprej ?? 
Pride april - plače za marec, povšalni prispevki, ddv.... :(

petra - 26.03.2020 - 14:56

Draga "zmedena", globoko zadihajte in spijte v miru kavico. Potem pa počasi "problem" za problemom. Zdrava ste...Doma dva majhna otroka, verjetno imata tudi očeta...razdelita si delo in naj tistih npr 5 ur oče poskrbi zanju..prav fajn se bodo imeli. Vi pa ta čas v službo in naredite max...pojdite v službo v urah, ko bo mirno, da boste lahko naredila čimveč.
ne obupat v teh časih...vsi problemi so rešljivi...prav tako ste odgovorna do svojih strank - računajo na vas, da bo delo normalno opravljeno.
Pa srečno...

F.r.a.n.j.a. - 26.03.2020 - 17:59

Petra, z vašim zapisom se strinjam. Zato so nam pa podaljšali  predložitev rač.izkazov in dav.obračunov. Včasih ne razumem tistih samozaposlenih v računovodstvu, ki imajo tolikšno število strank, da potem ne zmorejo vsega postoriti.
Spoštovana "zmedena" vse boste rešili, a veste, kje je še 31.5.2020. Tudi počasi se daleč pride. Ni se potrebno hvaliti, "jaz sem pa vse do 31.3.2020  oddala". Izkoristimo možnost, ki nam jo država nudi. V tem času še lahko uskladimo kakšnja stanja na kontih, saldokonte, neuporabna OS , kredite...itd, kar pa res v času do 31.3.2020 večkrat  ne rešimo in pustimo stanja za drugo leto.
Lp in pazimo nase, vse se bo rešilo!

zmedena - 26.03.2020 - 18:20

Ja, saj vem...je še čas, vendar mene bolj skrbi moj status. Vse moje stranke od 16.3. ne poslujejo. Dokumentacije za knjiženje bo bore malo ali nič. Stranki ne morem izstaviti računa. In zdaj? 
Ni računa ni plačila.  
Grem lahko na čakanje, pa vseeno še preko d.o.o. opravljam storitve? Oddajam obračune, plače,....

p.s. mož pa že skrbi za otroka od začetka karantene :)

F.r.a.n.j.a. - 26.03.2020 - 21:35

Počakajmo na  navodila za ukrepe, bomo potem razmišljali, kaj nam je storiti. Menim, da imajo vse naše stranke več "zaloge" kot mi, manjši računovodski servisi. Dela, opravljena za l.2019 ( rač.izkazi, dav.obračun, oddaje) bodo morali plačati. Ne nasedajmo, da ne morejo plačati, ker ne delajo. Če ne bo šlo drugače, se bomo morali dogovoriti za manjše pavšalne zneske, ki se bodo poračunali z računi, ko bo spet vse po starem.
Imam občutek, da bomo mi ki delamo najmanj dobili od države, pa še stranke se bodo izgovarjale na krizo.
Lp, pazite naše in pozitivno naprej

proby - 27.03.2020 - 07:36

točno tako franja - mi moramo delati in biti vsevedi in odgovoriti na vse kaprice strank in to na vprašanja, ki jih še na pristojnih uradih in zavodih ne vedo, na koncu pa ne bo kaj za zaračunat, ker stranke ne delajo. Pa najbolj so tisti bogi, ki imajo 5-mestne ali višje številke na tr.

Janja - 27.03.2020 - 08:45

Ja, resnično je tako. Stranke od nas pričakujejo vse, teden dni sem bila skoraj samo na telefonu zaradi pojasnil glede virusa, ko pa pogledam TRR, so plačale le tiste stranke, ki zaslužijo najmanj. Žalostno...

ikra - 27.03.2020 - 08:58

tudi jaz se pridružujem mnenju Franje, stranke so izredno nestrpne, težko bo, a morali bomo to prebroditi, bomo videli, kako nam bo država pomagala, če mi "pomagamo" da se oddajajo obrazci pravočasno, da se knjižijo morebitne obveznosti...pa čim manj stresno obdobje in ostanite zdravi