krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kar nekaj

1125  20.03.2020 - 13:56h / Ostalo / Avtor: mimica / 78 / 9

Ojla,

Ne vem zakaj vam pišem, ko imam toliko drugega dela, ampak ne morem iz svoje kože.

Corona virus #ostanidoma

Dnevi resne osamitve. Hvala bogu, tašče ne bo na nedeljskem kosilu. Prvič po dvajsetih letih ne bom poslušala očitke, da imam vse zanemarjeno, da cele dneve visim v službi… Cenim njeno iskrenost, kljub temu, pa si ne morem pomagati. Pri dveh najstnikih in moža, ki dela kot konj ne more biti vse idealno. Letno in zimsko garderobo sem zamenjala v omarah in ugotovila, da nekatere obleke sploh nisem reciklirala i sem jih čuvala za taboljše čase. Boljši časi niso prišli, zato se bom vsak dan oblekla v te obleke, da bom imela boljši občutek.

Kaj se tiče službe nimam boljšega občutka. Problem so stranke, ki ne prinesejo dokumentov, nimajo meilov in poslujejo le preko mobijev. Kličem, prosim, rotim, grozim… vsi se zavedajo, da bodo roki za predložitev podaljšani in jim je dokumentacija zadnja briga. In prav imajo, zakaj težim, za preživetje gre, za življenje, jaz pa kar naprej nekaj zahtevam.

Vsi vedo, da bo interventni zakon prinesel nekaj za njih, kaj pa naj računovodski delavci takoj povemo čeprav zakon še ni potrjen. Tinček ( saj se ga spomnite!),  je klical da ga bo ta kronani virus čisto uničil, kaj naj naredi, ko v njegovem s.p.ju sta zaposleni žena in svakinja. Se mora odločiti katero naj da na Zavod za zaposlovanje? Kdaj naj plača prispevke, ali bodo uni ( misli na davkarijo) kontrolirali stanje na njegovem TRR-ju in kaznovali če ne bo plačal takoj in pošparal denar za tahude čase…

Delo od doma se mi ne dopade. Resda je vse bolj v izi, ampak v pomanjkanju delovnega ritma ni to to. Manjka mi naš taglavni kajti on vsakodnevno poskrbi za kakšno akcijo. »mimica, poglej če je una nakazala svoj dolg in če jé, plačaj unmu … » Hvala šef, se razumemo! To ni pogovor v šifrah, ampak po tolikih letih skupnega dela veš kaj ti hoče povedati. Pa še predvidiš vsako naslednjo potezo. Prav zaradi slednjega, mi manjka snažilka Fani, ki je poskrbela, da smo bile obveščene o vsem kaj se dogaja in kaj se bo dogajalo v firmi. Povedala je strogo zaupno vsaki sodelavki posebej, da smo že istega dne vse vedele kaj je za pričakovati. Vedela je, da sva si s šefom na ostro (čili stajl), zato je tudi meni malo popihala na dušo, kao šef ji ne dovoli dovolj čistil, šteje wc rolice ( preverja preveliko porabo) celo podpisal se je s flumastrom na wc školjki in očital, da se je ni dotaknila cel mesec, ker njegov podpis z datumom je še tam… Skratka ni čistilke, ni novih zaupnih informacij. Kuril se pritožuje, da mora en kup opravkov sedaj narediti za taglavnega od prinašanja zdravil in pripomočkov iz lekarne za dojenčka do nabave živil po seznamu. Hudo. Upam, da bo to dobil plačano »na roko«, samo kot poznamo zadeve so čisto drugačne.

Dobra stvar pri vsem tem je, da sem se brez posebnih problemov, povezala s firmo tako, da nemoteno vnašam podatke, obdelujem plačila in izdelujem letne izkaze, ko vse natančno preverim in odkljukam, da je OK. DDD-DDD in DDPO lepo funkcionirata. Čestitke našemu FURS-u ( programa funkcionirata) vnos poteka gladko, le tisk pri navedenih izpiskih je tako droben, da bi rabila korekcijska očala za kakšno številko večje. Razdalja med besedilom in vnosom je tudi kar velika, da moramo ful paziti, da ne vnesemo v napačno vrstico.

Nekaj bilanc in davčnih obračunov je šlo naprej, ostali pa bodo po predvidevanjih prej kot je podaljšani datum.

Moja najstnika sta tudi v osami, vsak v svoji sobi. Nejc si je nataknil slušalke in nič ne sliši, tamala pa do ušes zaljubljena, non stop buli v mobi, FB in viber. Nima časa niti pogledati, ko je kaj vprašam; tako se ji mudi odgovoriti… včasih ko smo se mi dopisovali in pošiljali ljubezenska pisma je minil teden in več, preden sem dobila pismo, nanj odgovorila in poslala nazaj.  To so bili časi, ko smo bili narazen in smo bili skupaj.

Tudi danes smo skupaj, le narazen moramo biti. V naše skupno dobro. Ravnati moramo tako, da naredimo nekaj več na dvig naše imunitete, ne dovolimo depresiji, da postane naše spremljevalka, obvarujmo sebe in svoje bližnje, ravnajmo po pameti, kajti corona virus izbira gostitelje, ki ga podcenjujejo ali pa ignorirajo.

Bodite zdravi dragi moji.

Lp, mimica

   

petra - 20.03.2020 - 14:23

Mimica, carica si....res je...pristen človeški stik je tisto kar največ šteje...a sodobna mladina bo rekla, da so emojiji zakon.
Svet se vrti in se dogaja..če hočemo ali pa ne.

Lep vikend "ostanidoma

Martin Krpan - 20.03.2020 - 14:36

Mimica, polepšala si nam dan v tej "hektiki" ...
Če dovolite, bi ga mi polepšali še vsem ostalim, ki bodo zgrešili ta čudovit opis vsakdana ... marsikoga izmed nas in bi tole dali tudi med "Martinove zasoljene" pod naslovom (primeroma):
- Mimičin vsakdanji dan v nevsakdanji situaciji (ali nekaj takega);
- vaš predlog?
Vse dobro vam in vašim bližnjim, pazite nase.

mimica - 20.03.2020 - 14:42

Hvala MK. Se strinjam, kot ste predlagali.
Problem je v tem, da vse kar zapišem je on-line, zato so tudi napakice, ki jih je treba odpraviti. 
lp, mimica

Martin Krpan - 20.03.2020 - 15:07

Bomo poskrbeli za odpravo potencialnih tipkarskih napak ... pa kakšno pustili, kakšno sami zagrešili :).
Lp. vam in vsem ostalim.

B - 21.03.2020 - 08:34

Take zgodbe zadržite zase in izrazite kaj bolj ustvarjalnega, primernega za ta forum.

Liza - 21.03.2020 - 08:39

???

eva - 21.03.2020 - 09:41

jezni sami na sebe ?????????????

Martin Krpan - 21.03.2020 - 12:15

Ko preberem kaj takšnega, moram globoko vdihniti, preden odpišem.
Zato le na kratko:
- psiha in dobra volja je pol zdravja;
- celotna tale spletna stran in vse informacije na njeh so brezplačne (toliko o kreativnosti);
- za vse, ki so se znašli glede situacije v takšnih ali drugačnih zagatah, pa si preberite naslednje https://www.davkoplacevalci.com/novice/2020/vedno-z-vami-in-vedno-na-vasi-strani (toliko o nas samih).
Vse dobro ... tudi vam, B.

Uršika - 21.03.2020 - 22:44

Hvala Mimica, vse je napisano, kot bi spisala sama. Itak boš preživela tako kot vedno in kot vsi ostali. Tako kot je napisala Petra, ja carica si. Pravzaprav smo vsi, kdo preživi. Moj starejši sin pravi, ko bo tega konec bo res fešta. Sam ne vem, če bomo vedli kdaj je konec. Lepo nedeljo jutri, ker bo slabo vreme, dajte mal počit in ne dobite skoz na comp.