krpan in druščina postani član

Naslov teme: Podaljšanje roka za oddajo na Furs in Ajpes!

1061  16.03.2020 - 17:42h / Ostalo / Avtor: Anka / 126 / 10

Sporočilo MF, 16. 3. 2020: podaljšali se bodo podaljšali roki za predložitev obrazcev in druge dokumentacije državnim organom (FURS, AJPES)
16. marec 2020

Spoštovani člani ZRS,

Ministrstvo za finance je 16. 3. 2020 popoldan objavilo aktualno novico:

Z rešitvami za podjetja in podjetnike se bodo podaljšali roki za predložitev obrazcev in druge dokumentacije državnim organom (FURS, AJPES).

Omogočil se bo tudi odlog plačila določenih finančnih obveznosti. Ukrepi se bodo nanašali tako na finančni, kot na administrativni vidik poslovanja podjetij in podjetnikov.

Vsi ukrepi za preprečevanje in lajšanje posledic epidemije bodo v veljavo stopili pravočasno.  >>

zujima - 16.03.2020 - 17:50

kdaj je zdaj novi rok oddaj?

Ana - 16.03.2020 - 17:51

Če bi delali v šolstvu bi ta teden imeli izredni 100 % plačan dopust. Verjetno moramo manjati poklic....

Barca - 16.03.2020 - 20:14

Učitelji so doma s 100% plačo, saj nam dnevno za vse predmete pošiljajo navodila za učenje, označene naloge iz delovnih zvezkov, samostojno pripravljene naloge in naši otroci imajo rok za oddajo. Vsako poslano nalogo jim potrdijo ali pošljejo zahtevek za popravek z navodili, kako je to potrebno reševati.
Moji so dobili tudi uro, do kdaj morajo za kak predmet naloge odposlati, da bodo imeli priznano uro prisotnosti.
 

Ana - 17.03.2020 - 05:28

Na naši šoli pa imajo ta teren 100 % plačan izredni dopuat zaradi razmer. Nobenih nalog ni.. nič.

Anja - 17.03.2020 - 07:05

Ne dvigujte krvnega tlaka nam, ki te dni garamo v racunovodskih servisih, s strani druzbe ozigosani, ker ne "spostujemo" navodil, da naj bomo doma, s strani drzave vleceni za nos, da bomo pravocasno (!!!) obvesceni o premiku roka za bilance, s strani strank bombandirani s histericnimi klici glede plac, odpustov, subvencij, njihovih problemov..., mi pa delamo in bilance in tekoce delo, ze hudicevo utrujeni... Smrk smrk ucitelji pa doma na 100 % place, katero mi financiramo, in osem ur na dan pripravljajo gradivo za ucence?!? Dejte no, te spletne ucilnice so poden, nihce noce predavati v zivo, dajajo kar ene naloge, da otroci sami doma nekaj delajo, samo zato, da lahko ucitelji recejo, da so delali. Faksi pa ponekod druga pesem. Vse poteka normalni, v zivo iz dnevnih sob in domacih kabineto profesorjev in asistentov, vaje, predavanja, pohvalno...
Tako da se zdaj dobro vidi, kateri ucitelji so nesposobni, nefleksibilni in nezainteresirani, ampak nam nic ne pomaga, pri placi bodo ti sindikalno najbolj aktivni. Tako da naj se vam revcki naj ne smilijo prevec.

Barca - 17.03.2020 - 17:10

Škoda besed... saj je vseeno, če še meni pogine krava, da je le sosedu poginila.

Ne pljuvam po učiteljih, vem, da delajo, pa sem trenutno v službi popolnoma sama (ne delam v servisu), ostali sodelavci delajo od doma, jaz pa nisem nosila domov kupov fasciklov in pripravljam poročila v službi. 
Ampak ravno tako, kot učitelji in profesorji niso vsi enaki, tudi računovodje nismo in zaradi tega, ko vidim npr.letno poročilo s.p.-ja, ki je tudi DDV zavezanec, pa nima v BS čisto nobene obveznosti ali pa ko na seminarju slišim, kako DI knjiži s 100% odpisom in potem obračunava amortizacijo po 20% stopnji za opremo ter uveljavlja olajšavo (ja, tudi to sem doživela!) ne sodim, da so vsi računovodje enaki.

​​

Nonka - 17.03.2020 - 07:16

Pravno fakulteto v Mb res moram pohvalit, no njen kader, ker delajo v živo od včeraj. Me pa, kot pravite Anja, graramo in še vsi nas čudno gledajo, ker hodimo "delat" - kaj te lahko v pisarni babe delate...samo kofetkate in čvekate...ker roki so ostali ROKI, ne glede na izredne razmere. Takih bedakov, razen v trgovinah in v proizvodnji, ne najdeš! Žal, delo mora biti narejeno, so nas učili.Ostanite zdravi!
 

Ana - 17.03.2020 - 07:56

evo no comment,...

Nekatere šole so včeraj začele izvajati izobraževanje na daljavo. Druge bodo to storile šele prihodnji ponedeljek, učitelji pa bodo dotlej izkoristili pet dni dopusta, ki jim ga v primeru elementarne nesreče omogoča kolektivna pogodba. Direktorat za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo je odločitev prepustil ravnateljem.

Neža - 17.03.2020 - 08:11

SEŠ Maribor, imajo dijaki vsak dan pouk po urniku, nekateri predmeti preko video konference, nekatere predmete dobijo v spletno učilnico, sproti dnevno morajo rešiti in oddati naloge.  Delo opravljajo sproti in čisto vsi učenci so dnevno prisotni na računalniku, se javijo in vklopijo. Resnično moram pohvaliti oragnizacijo šole v tej situaciji. 

vodonos - 18.03.2020 - 08:09

https://www.gov.si/novice/2020-03-17-5-dopisna-seja-vlade-republike-slovenije/