krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kaj in kako

201  17.01.2020 - 14:29h / Drugi davki in takse / Avtor: Lea / 184 / 6

Fizična oseba A je v lokalu bila prijavljena kot operater v davčni blagajni, stregla pa je oseba B, ki je pozabila spremeniti operatetja v računalniku, torej se ni logirala pod svojim imenom.
To je ugotovil inšpektor in na licu mesta naredil zapisnik.
Znesek računa je bil 2,40 evrov.
Inšpektor je istočano rekel, da naj popravijo in nič ni povedal, da se bo začel zaradi tega postopek o prekršku.

Stranka, oziroma direktor družbe je pozzvan naj da izjavo v zvezi s tem prekrškom. Rok za to izjavo je 5 dni.

Kaj nam sledi. Prosim če nam pomagate kako napisati izjave. Dajte nam napotke kaj naj naredimo. Kakšna kazen sledi?
Upam, da nismo edini, ki se nam je zgodila taka nevšečnost.

 

Gina - 17.01.2020 - 16:24

Isti primer je bil pri dveh mojih strankah, stem da je v enem primeru naročil pri eni punci, potem je prišla poračunati in je šla, odjavila pa se ni oz se ni prijavila druga zaposlena. V obeh primerij je šlo za zaspolene osebe, in v obeh primerih je s.p. dobil kazen, oba isto kazen, s.p. 5.000 e, taksa 500 e. V enem primeru je izjavo napisal odvetnik, v drugem primeru pa gostinc sam. V zapisniku v obeh primerih je bilo ogromno napak, se vidi da samo kopirajo. Navedene so bile osebe ki sploh nisi zaposlene v tem lokalu, navedene so bile napačne številke operaterjev, tudi čisto od tretjih oseb, nevedeni so bili napačni računi, v enem primeru celo napačen datum iz 2018 namesto 2019. Oba primera sta se odločila, da kazen plačata v polovici, in da se na odločbo ne pritožita. Prvemu je odvetnik tako svetoval že v začetku, če bo prišlo do plačilnega naloga, drugi je šel do odvetnika ko je dobil plačilni nalog. Znesek računa pri obeh je bil okoli 2e.

Lea - 17.01.2020 - 16:52

Gina, hvala za komentar. Bi pa vas prosila ce mi date vase kontakte na k.brodnik@gmail.com
bi vas rada se nekaj prosila. Hvala!.

Prosim še ostale, ki ste imeli podoben primer, ce se vkljucite v debato. Hvala lHvala lepa.
 

Simbi - 17.01.2020 - 21:00

Če je bilo popravljeno takoj ko je inšpektor naročil, potem napišite izjavo, da je bila napaka že v času nadzora odpravljena, dopišite pojasnilo, da je prišlo do napake zaradi...tega in tega...(gužva, nespretnost zaposlenih...nekaj naložite).
V vseh naših primerih je bil postopek tako ustavljen.
Pomembno je, da na poziv za izjavo odgovorite, sicer bo avtomatsko globa. Lahko sicer zahtevate potem sodno varstvo, ampak vam iz izkušenj povem, da sodišče odloči enako kot FURS (v enem primeru stranka ni poslala izjave, čeprav smo jo napisali in z dokumenti dokazali, da je bila napaka odpravljena) 

Lea - 18.01.2020 - 06:34

Kako oddamo te izjave direktorja? Ali oddamo kot lastni dokument ali moramo pisno v vložišče FURS-a? Hvala.

Mopi - 18.01.2020 - 12:11

Moja stranka je tudi doživela "ustrahovanje" inšpektorja na terenu, ker ni bila ista oseba kot je stregla, prijavljena tudi v blagajni. Striček je že star in malo pred penzijo in je kar pisno podal izjavo na FURS (še prej je poklical na Furs in gospe, ki je vodila postopek vse razložil). Dobil je samo neke vrste opomin, brez finančnih posledic - beri: globe. Samo brez kreganja in kot pravi Simbi, podajte eno pametno obrazložitev....

Lea - 19.01.2020 - 20:21

Še kdo???