krpan in druščina postani član

Naslov teme: Računovodstvo - suženjstvo?

149  14.01.2020 - 09:38h / Ostalo / Avtor: Pika Poka / 99 / 4

Pozdravljeni,

velikokrat priskočim na pomoč s kakšnim nasvetom, pomočjo... Sedaj sem jaz tista, ki vas potrebujem :)
Včeraj sem prejela klic gospoda, ki ima gostilniško dejavnost:
*d.o.o.
*hrana in pijača
*4 zaposleni
*2 nepremičnini, različne lokacije
*2 dolgoročna kredita
*mnogo OS
*cca 55 IR mesečno (poleti več, ker ima jurčke na veselicah)
*cca 40 PR mesečno (ali več)
*mesečni zavezanec za DDV
Cena, katero mi je ponudil je 280€ mesečno - češ, da je toliko plačeval sedaj... Mislim, a sem jaz tukaj nora ali kdo drug? Ali nas boste (sory, če je kdo tukaj) garažarji res povozli? Sicer močno dvomim, da je samo toliko plačeval, ker je bluzil po telefonu več kot 1uro...
In sedaj vprašanje za vas, koliko bi mesečno računali? Pa prosim ne s kakšnimi, da ni dovolj podatkov za okvirno ceno... ;) Ker tole mi ni dalo spati celo noč...

Hvala ter srečno in predvsem uspešno v 2020 :)

IO - 14.01.2020 - 10:17

Saj ni važno koliko je plačeval. Vprašanje je ali ste vi pripravljeni delati za njega in kakšna je vaša cena za to.
Glede na to da se v gostinstvu tako kot  npr. v gradbeništvu s papirji marsikaj dogaja ima (prevzeto) tveganje z vaše strani prav gotovo tudi svojo ceno.
Če je potencialni naročnik težaven že pri ceni računovodje potem in ste pripravljeni kljub temu prevzeti svoj del odgovornosti potem postavite pošteno ceno in vztrajajte pri njej. S takšnimi naročniki morate biti previdni. Sklenite ustrezno in natančno pogodbo.

Simona - 14.01.2020 - 13:55

Bolj kot samo število računov je faktor dejavnost. Ceno pa postavljamo mi in ne stranke. Seveda gre za dogovor vendar nikakor to ne pomeni, da je potrebno sprejeti kogarkoli. 
Če je toliko plačeval do sedaj pač naj ne menja in naj ostane tam. Vi pa postavite ceno, ki se vam zdi sprejemljiva. Jaz v izsiljevanje sigurno ne bi pristala. 
Računovodje imajo različne cene, niti ni hudo narobe, če je jih imajo. Ravno tako je kvaliteta dela različna. Stranka, ki želi imeti kvalitetno opravljeno delo to razume, ostali me pa ne zanimajo. 
 

nika - 15.01.2020 - 07:50

Kar naj tam ostane za 280 eur. Vprašanje je kaj bo za to dobil. Na žalost ne razumejo vse stranke kvalitete, ker jih veliko niti ne pozna dobro našega dela in jim je bistven element cena. Še huje je, da je veliko"takšnih ali drugačnih knjigovodij", ki kar tak po domače delajo in računajo "tak malo", da zaslužujo popoldan za zraven. Najprej redna služba potem pa še za koga kaj malega poknjižijo. Pa niso samo takšni. So tudi veliki, ki knjižijo, kar tak po domače.  Kakšna izobraževanja, kakšni seminarji ??? In dokler tukaj nekdo ne bo nekaj naredil ne bo nič boljše. Res je, da niso vse stranke enake. Vendar položaj je čedalje težji. Na žalost. Vsaj moja izkušnja. Da ne bom pisala samo slabo. So tudi dobri in kvalitetni in takšnih sem zelo vesela, čeprav so konkurenca, ker to pomeni kvaliteto za našo stroko.

lp
lp

lp  

neza - 15.01.2020 - 10:22

Če bi Furs opravljal svoje delo, bi na trgu že zdavnaj ostali samo tisti računovodje, ki svoj posel obvladajo. Enkrat se mi je zgodilo, da je podjetje nabavljalo naftne derivate pri firmi ki je bila neplačnik DDV, seveda še marsikaj ni štimalo.. Mi smo gorivo pošteno plačali, imeli smo izpisek iz števca tovornega vozila ki je robo pripeljalo, registrsko, skratka več kot dovolj podatkov za katerimi bi moral nekdo stati. Inšpektorica je od nas zahtevala, da vrnemo kao neupravičeno poračunani vstopni davek. Med drugim mi je rekla, ja veste nimajo vsi tako urejenih knjig kot vi. A ja, meni je lažje metat ven, ker je urejeno? Če malo pogledaš javno objavljena letna poročila tudi marsikaj opaziš, ampak če noben ne kontrolira, je pač vse ok. Verjemite, da stranka ki ima kontrolo in se ugotovijo nepravilnosti ne bo ostala v servisu, ki ni korektno opravil svojega dela.