krpan in druščina postani član

Naslov teme: izdaja računa

3173  26.11.2019 - 08:50h / Ostalo / Avtor: metka / 83 / 2

Pozdravljeni!
Imam vprašanje glede izdaje računa, dobivam namreč en kup različnih informacij, FURS mi je pa poslal samo splošne podatke. 
Imam namreč situacijo, da je stranka zaposlena na enem podjetju, ima pa na novo še svoj d.o.o., kjer je 100%ni lastnik in direktor. Na tem drugem podjetju bo za začetek opravljal samo svetovalno dejavnost. Ker je podjetje, kjer je zaposlen, dobilo en velik posel (za obdobje 2 mesecev), kjer bo še dodatno delal kot svetovalec, bi rad temu podjetju izstavil račun. In zdaj moje vprašanje - kako ga izstavit, da bo za obe strani vse ok? Na FURSu so mi rekli, da morata podjetji sklenit pogodbo. Se lahko svetovalna pogodba sestavi glede na projekt?  Hvala vam za vse nasvete!

ALJA - 26.11.2019 - 09:21

Za kakršnokoli obliko poslovanje med pravnimi osebami je potrebna pogodba v kateri se določi vrsta storitve, čas izvedbe in vrednost. Določeno mora biti na kakšen način se izstavijo računi in rok plačila. Sporno bi bilo lahko, če zaposleni v druži opravlja enako vrsto svetovanja, kot ga bo preko svoje d.o.o. dodatno zaračunaval. Toda, če se direktor družbe, kjer je zaposlen strinja, potem je OK in tudi računi niso problem. 

metka - 26.11.2019 - 11:51

O, super, hvala! V bistvu je projekt zelo obsežen, prvi takšen v tem podjetju in zato rabi direktor dodatno pomoč. Ker pa naša stranka obvlada tudi ta del, sta se dogovorila za medsebojno poslovanje (preden direktos išče koga novega itd). Se pravi, lahko napišeta pogodbo, da gre za sodelovanje za ta določen projekt za to in to delo in potem stranka na podlagi tega lahko izstavi račun?  Hvala še 1x!