krpan in druščina postani član

Naslov teme: ali se v "ostanek plače po izvršbi" upošteva stroške prevoza in prehrane?

3154  24.11.2019 - 12:27h / Ostalo / Avtor: vesel / 184 / 3

Delavcu bi morali rubiti del minimalne plače.  Ali se v ostanek, ki mora ostati na računu štejeta tudi nadomestilo za prevoz in prehrano, ali se ostanek računa samo od neto plače? Tako še vedno ne vem, koliko (če sploh kaj) mu lahko odtegnemo? Delavec nima otrok, prejema pa 941,67 eur bruto plače. Ali mi lahko kdo pove, kako je s tem? Hvala in lep preostanek vikenda.

NIKA - 24.11.2019 - 19:36

Najprej poglejte kaj vam piše na prejetem sklepu koliko mu lahko ostane. Njegov bruto ni pomemben. Pomebno je izplačilo. Neto+malica+prevoz. Poglejte kaj ste izračunali po sklepu in toliko mu lahko ostane izplačila.Pazite tudi, če že ima kakšne odtegljaje.

lp,

ALJA - 26.11.2019 - 09:05

Zaposlenemu mora biti na TRR nakazano =673,84 EUR, če nima vzdrževanih družinskih članov. V ta znesek je vštet ostanek od neto plače+prevoz na delo+prehrana med delom+dnevnice+kilometrine+regres za letni dopust. Iz tega zneska je izvzeta kakršnakoli solidarnostna pomoč. Vse, kar je nad navedenim zneskom, morate nakazati na TRR izvržbe. Sklepi o davčni izvršbi imajo prednost pred vsemi odtegljaji (v kolikor ima zaposleni že odtegljaje za posojilo ali druge izvršbe), vse ostale izvršbe Vrhovnega sodišča pa se smatrajo kot "posojila" in so v čakalni vrsti. Prav je, da sodišče tudi, če Vas ne pozove, obvestite o morebitni nezmožnosti plačila izvršbe, enako velja za FURS, ker v nasprotnem primeru se lahko dolg izterja od izplačevalca (165.čl.ZDavP-2), tudi Zakon o izvršbi.

neja - 27.11.2019 - 07:24

Najprej mora gospa povedat kakšno izvršbo ima in kaj piše na njej koliko lahko  delavcu ostane.

lp