krpan in druščina postani član

Naslov teme: neenakomerna razporeditev delovega časa

2911  29.10.2019 - 12:11h / Ostalo / Avtor: Mikro podjetje / 126 / 2

Ali obstaja še kakšen drug način za obračun plač (ur dela), kot pa neenakomerna razporeditev delovega časa?
V našem primeru nikoli ne vem koliko ur bodo zaposleni naredili, ker smo zunanji najeti sodelavci. In kadar ni dovolj dela, pustijo našo celo ekipo doma. Zato imamo vsak mesec drugačno št. ur (ali ravno dovolj za polni delovnik ali pa manj). Npr. ta mesec imajo samo 130ur dela in nič nadur iz preteklega obdobja, da bi lahko to pokrila. Sem že probala z zaposlitvjijo za skrajšan delovni čas, ampak potem moram preko aneksov in e-vem točke vsak mesec prilagajati ure dela, od katerih se računa zavarovalna osnova. (odjava in nova prijava delovega časa zavarovanca)
Ali ne obstaja bolj preprost način? 
Pozdav,
Barbara

Eva - 30.10.2019 - 08:11

Morda je rešitev začasno čakanje na delo. v tem primeru delavcu pripada nadomestilo do polnega delovnega časa. Vprašajte na Zavod za zaposlovanje.

Drugi način je enak fond ur vsak mesec.
Pri nas imamo plačanih vsak  mesec 174 ur, na mesečnem obračunu pa je prikazano, kdaj smo z urami v minusu in kdaj v plusu. Na letni ravni se obračun izide. Ampak glede na dejansko opravljenih 130 ur mislim, da za vas tak način ne pride v poštev.
Morda na tak način uspete, če zaposlite delavce npr. za 6 ur. Ne vem pa, kakšne volje bodo ob skrajšanem delovnem času delavci.

B - 30.10.2019 - 15:33

Izboljšati organizacijo dela in zagotoviti potrebno število delovnih ur mesečno. V kolikor tega ne zagotovite morate plačati polno število ur kot da bi delavec delal ali pa odrediti nekaj dni čakanje na delo in plačati v višini 80%. Ne more biti odrejeno čakanje na delo po urah.