krpan in druščina postani član

Naslov teme: Konkurenčna klavzula

2895  28.10.2019 - 09:31h / Ostalo / Avtor: Anica / 91 / 5

Zaposliš delavca. 2 leti in pol ga učiš uvajaš v delo skoraj postane samostojen in potem ti reče, da bi šel h konkurenci. 
In kje so tukaj pravice delodajalcev,...
Kakšen komentar prosim,...

Matra - 28.10.2019 - 10:00

nažalost delodajalec nima nikakršnih pravic, vedno so samo pravice delavcev, nažalost smo v taki državi, ki delodajalcev samo nalaga kaj vse mora dati in zagotoviti delavcu, sam pa nima nobenih pravic, razen da mu zviša plačo, omogoči poleg vseh šolanj, redne plače, bonitet najbolje še 60 dni dopusta...pa 13o in 14o plačo poleg max regresa, poslovne uspešnosti

IO - 28.10.2019 - 10:23

Vprašajte se zakaj bi delavec odšel h konkurenci. Verjetno pričakuje boljšo plačo in morda tudi boljše pogoje dela. Če vlagate v nekaj potem tvegate. Svoje tveganje zmanjšujete z ustreznim upravljanjem s tveganji. Prav tako je potrebno ustrezno ravnati tudi z zaposlenimi. Če zaposleni ne vidi perspektive v trenutnem delavnem okolju potem se pač lahko odloči tudi drugače. Ne more biti za vse kriva zakonodaja.

Beliska - 28.10.2019 - 16:33

Se strinja z IO. Dobri delavci so iskani z lupo, seveda pa jih je treba tudi primerno plačati. Drugače pač gredo drugam. Ponavadi pa so odnosi med zaposlenimi, predvsem pa nadrejenimi in vzdušje na delovnem mestu še večji faktor, kot samo plačilo oz. denar.
 

Hellma - 29.10.2019 - 09:09

Če delavca izobražuješ, učiš,... takega delavca nekako stimuliraš, da bo imel željo delati pri tebi. Definitivno je miselnost delodajalca, če delavca nekaj naučiš in ti mora biti zato do smrti hvaležen in ti biti zvest zmotna...v večini ljudje hodimo v službo zaradi denarja v prvi vrsti, v drugi pa zaradi odlične klime. Na tem področju je potrebno delati ...do takrat pa bomo delavci iskali opcije, da svoje znanje čim bolje izkoristimo in smo temu primerno tudi plačani
 

B - 30.10.2019 - 15:24

Izkušnje kažejo, da je najpomembnejši denar- plača. Če delavca dobro plačaš lako izvajaš mobing pa se nebo pritoževal temveč trpel in delal. Številne znane firme delajo tako. Sicer se pa  lahko delodajalec tudi nekoliko zaščiti pred odhodi delavcev v katere vlaga v smislu funcionalnega izobraževanja in podobno, pri čemer raste delavcu možnost zaposlitve tudi drugje. V praksi delavca vsaj obremenimo s plačilom stoškov funcionalnih izobraževanj v kolikor po lastni volji ali krivdi preneha z delovnim razmerjem v določenem času po izvršenem izobraževanju. To breme delavc lahko prenese na novega delodajalca v kolikor se le ta s tem strinja in tako so podane osnove za trženje kadra kot na številnih športnih področjih.