krpan in druščina postani član

Naslov teme: PRIHODKI NA TUJEM ALI DOMAČEM TRGU

2800  18.10.2019 - 10:27h / Ostalo / Avtor: Brigita / 85 / 3

Eno vprašanje. Opravili smo storitev v Sloveniji, za kupca ITALIJANA (podjetje, ki ni davčni zavezanec). Ali so to prihodki na DOMAČEM ali TUJEM trgu? Hvala

Jo?i - 19.10.2019 - 19:36

Na domačem trgu, saj je posel bil opravljen v Sloveniji, Italijanom zaračunate DDV.

Gal - 20.10.2019 - 21:43

STE PREPRIČANI??
 

Poslovanje s poslovnimi subjekti

Med čiste prihodke od prodaje na domačem trgu (AOP 111 pri družbah) vključite prihodke od prodaje:

rezidenčnim institucionalnim enotam oz. poslovnim enotam, registriranim v Sloveniji (vpisanim v poslovni register Slovenije - PRS) s slovensko matično številko;
ustvarjene z državnimi agencijami Slovenije (Slovenska veleposlaništva, konzulati, vojaška oporišča, znanstvene postaje...) / ozemeljske enklave.

Med čiste prihodke od prodaje na trgu EU (AOP 115 pri družbah) vključite prihodke od prodaje:

poslovnim subjektom registriranim na območju EU ter izven Slovenije (niso vpisani v poslovni register Slovenije - PRS);
poslovnim subjektom registriranim na območju EU ter izven Slovenije, ki imajo slovensko davčno številko, ker po Zakonu o davku na dodano vrednost presegajo znesek obdavčljivega prometa v Sloveniji v zadnjih 12 mesecih;
državnim agencijam držav EU (veleposlaništva, konzulati, vojaška oporišča, znanstvene postaje držav EU v Sloveniji) / ozemeljske enklave.

Med čiste prihodke od prodaje na trgu izven EU (AOP 118 pri družbah) vključite prihodke od prodaje poslovnim subjektom registriranim na območju izven EU.


Poslovanje s fizičnimi osebami

Pri poslovanju s fizičnimi osebami se upošteva kriterij rezidentstva. Če rezidentstva ni možno določiti, se čiste prihodke od prodaje razvrsti med čiste prihodke od prodaje na domačem trgu (AOP 111 pri družbah).

ALJA - 21.10.2019 - 10:27

To so prihodki na tujem trgu, ker je kupec tujec. Drugo je DDV, kjer se obračunava glede na lokacijo opravljene storitve.