krpan in druščina postani član

Naslov teme: Cena racunovodskegab servisa

2735  11.10.2019 - 19:41h / Ostalo / Avtor: Roza / 90 / 11

Danes smo enemu s.p. ponudili ceno 200 eur za računovodske storitve. Ima 33 izdanih in toliko prejetih racunov.,je mesečni zavezanec za DDV, posluje negotovinsko, je posrednik. Delali bi mu letne obračune, ter, os,..... Nato nam je povedal da smo predragi in trenutno plačuje za to delo 140 z DDV. Smo res tako predragi?

SIBILA - 11.10.2019 - 20:18

Seveda da ste predragi....100 eur + ddv je realna cena, saj to imaš na mesec max 3.ure dela...halooo

X - 13.10.2019 - 07:53

Mislim, da je vaša cena prenizka ga.Sibila. Tudi ce bi preračunali vaš čas z zneskom bi prisli na urno postavko cca slabih 35 eur. Od tega je potrebno se delavcu placat urno postavko plus se vse ostalo kar paše zraven, in ce ima delavec solidno placo, potem si izracunajte koliko vam ostane (odstejte se obratovalne stroske, stroske najemnine, pisarniski material, stroške izobrazevanja, itd...). Kje je še tukaj vaše znanje, svetovanje, odgovornost? Kaj bi rekli za notarske in odvetniške storitve? Tudi HALOOOOooo? Kot so že predhodnice govorile, premalo smo cenjeni. Biti pa moramo ne samo računovodje ampak tudi pravniki itd...da ne omenjam kaj še vse. Drugače pa konec koncev vsak naj postavi cene kot mu paše, ampak zavedat se je treba dejstva, da opravljamo odgovorno delo, ki zahteva ogromno ogromno znanja, ceprav nihče od strank ne vidi kaj vse za sabo potegne lahko samo en račun.

Kakor koli. Brez zamere. Za zaključek pa lahko še to povem, da itak vsi cenkajo in govorijo koliko smo predragi...tudi sama imam tako stranko, ampak se ne oziram na to. Ce ti kaj ne pase, pojdi drugam. Konec koncev se premalo racunam. :)) 

Prijeten pričetek tedna.

tina - 14.10.2019 - 09:07

Ali nič drugega ne nudiš kot samo knjižćenje ? Kaj pa svetovanja, seznanjanje s predpisi, knjiženje ostalih dogodkov in računovodskih opravuil ? Ni čudno, da hočeji zbijati cene, če naletijo na podobne tebi. Ko pride do problemov, pa  halooooo !

MM - 15.10.2019 - 09:29

Jaz vam že ne bi zaupala, če tako lahkotno razmišljate...najbrž ntudi delate tako...

IO - 12.10.2019 - 08:10

Če se cena določa na podlagi števila prejetih in izdanih faktur in podobno potem to ni cena za računovodske storitve ampak cena za knjigovodske storitve, ki pa so le ena od izvajalnih funkcij računovodenja. Računovodje bi morali vztrajati pri določenem nivoju cen vendar pa bi morali za svojo ceno tudi nuditi in dejansko opravljati celovitejše računovodske storitve. V praksi je na žalost zelo malo zares strokovnih računovodskih servisov. Servisov, ki opravljajo storitve "industrijsko" je žal veliko in ti servisi tudi nudijo smešno nizke cene.

nika - 12.10.2019 - 09:24

Cena je ok. Niste predragi. Za 140 eur mi lahko samo " naklempfate" noter prejete in izdane račune. Razčiščevanje odprtih postavk, usklajevanje edavki, obračuni ddv-ja, knjiženje banke in ostala računovodska ( ne knjigovodska opravila) po mu bodo naredile dobre vile. Da pa nekdo oceni koliko ur dela na mesec je brez da vidi papirje pa pove koliko ima kdo pojma o računovodstvu. Ne knjigovodstvu.  

lp

F.r.a.n.j.a. - 12.10.2019 - 21:55

Zakaj pa ne ostane tam?

Roza - 13.10.2019 - 00:15

Ne vemo, ni hotel povedati zakaj menjuje racunovodski servis. 

F.r.a.n.j.a. - 13.10.2019 - 14:50

Rozi, ne pustite se in ne zmanjšujte ceno. Samo tako se bodo počasi, res počasi, cene poenotile. Kar naj gre, poceni servisov je dovolj, še nižjo ceno bo našel kje. Na  našo žalost. Na našem območju kar mrgoli servisov, ki svoje storitve "zelo visoko cenijo", saj je njihova tarifa 50 €. Je pa res, da ne razpolagajo s strokovnimi revijami, ki so v veliko pomoč pri delu, ne obiskujejo seminarjev....itd. Saj se vse najde na googlu, je njihov odgovor. Pa tudi za takšna mnenja, odgovore,... je potreben čas, ki ga verjetno nimajo vkalkuliranega v ceno.
Lp

Mat - 13.10.2019 - 00:33

Taki pocenski so najboljši, ko se pa Furs oglasi pa najdejo 100 in eno napako in na oncu kasira ravno tisti, ki je bil tako elo bogat, da si je lahko privoščil pocenski računovodski servis.  

nja - 14.10.2019 - 08:05

Pri strankah, ki menjajo računovdski servis vedno velja previdnost. Treba je ugotoviti zakaj. Nekateri so težaki, s katerimi je izjemno naporno delat, vsak euro jim je odveč, svoje delo pa cenijo. Morda imajo celo štalo neurejenih zadev zadaj, morda je nereden plačnik. Skratka zvohat naokoli zakaj nekdo menja. Smo doživeli nekaj povsem OK menjav in eno tako, kjer smo bili veseli, ko so odšli še od nas (njihov 3. servis v 5 letih). 

Za tak obseg dela (v katerega všteješ tudi vse ostale stroške izobraževanje, plače...) je cena OK.  Pol pa jamramo, ki imamo prenizke plače...ker pač strankam nočemo zaračunati več ,ker se bunijo (njihove plače niso tolk nizke). Delavec na minimalcu še nikoli ni bil zadovoljen in dal od sebe več kot je nujno potrebno.