krpan in druščina postani član

Naslov teme: Rezervni sklad

2542  23.09.2019 - 11:18h / Ostalo / Avtor: Robi / 125 / 1

Pozdravljeni, lepo prosim za pomoč. Zaplete se mi pri knjiženju plačil v rezervni sklad.
D.o.o. je lastnik poslovnih prostorov v večstanovanjski poslovni stavbi in od upravnika  vsak mesec prejme račun za rezevni sklad. Tega knjižim na 086. Ampak potem ne vem kako in kdaj razknjižiti porabo teh sredstev iz rezervnega sklada. Sedaj so recimo prejeli račun za sklad in na hrbtni strani je specifikacija enega računa za katerega piše da je poravnan iz sklada. Ali znesek DDvja na tem računu smem odšteti kot vstopni in potem pri plačilu knjižim iz 086 namesto iz 110. Specifikacijo pa knjižim med stroške?
Tudi ne vem kako uskladiti ta znesek na 086, predvidevam da prosim upravnika za saldo, ker ne vem če so v prejšnjem računovodstvu te zneske porabe odpisovali? Kako vi obravnavate te račune? Hvala

SARA - 24.09.2019 - 09:48

Plčaila v rezervni sklad:Taka vplačila etažni lastnik, ki je pravna oseba, izkazuje kot aktivno časovno razmejitev 007. To pa zmanjšuje, ko so popravila izvedena: zmanjšanje sredstvev rez.skalda 007 K in stroški 4 D , vstopni DDV  da.  Pri nas imamo navado, da vsako leto ko pripravljamo letno poročilo, pošljemo upravniku stanje rez.sklada , da vskladimo stanje.