krpan in druščina postani član

Naslov teme: Nadgradnja bankaneta NKBM - mnenje

2428  09.09.2019 - 20:29h / Ostalo / Avtor: nika / 452 / 19

Pozdravljeni,

tisti, ki uporabljate bankanet NKBM me zanima kako ste zadovoljni s njegovo nagradnjo ?  Pri s.p.-jih ni izpiskov od 1.9.2019 naprej, xml datoteke za uvoz javijo napake, ni več prenos med TRR-ji ( fizična oseba in s.p.), ni vidnih nalogov v paketu za s.p., pri d.o.o.-ju  in s.p.-ju ni možno prenest xml in PDF za več izpiskov, temveč morate klikat na vsak file posebej.....Kakšne so vaše izkušnje ?

lp,

rk - 10.09.2019 - 07:29

Katastrofa od katastrofe! Prenos med računi sp in fizična oseba mogoči samo z UPN! Pa še svetovalka je bila nevljudna, je rekla, da imamo pod vprašajčkom vse obrazloženo. Ja, navaditi se bo treba, kot vseh drugih sprememb!

dnevnica - 10.09.2019 - 08:46

Jaz nisem zadovoljna z nadgradnjo. Veliko krat javlja napako, xml datotek (izpiskov) včasih ne gre uvozit, stanje na kreditni kartici je še zdaj nepravilno....
Tudi privat imam NKBM in sploh aplikacija ni OK. Če pa delam preko osebnega računalnika, pa mi veliko krat zablokira.

Simona - 10.09.2019 - 09:17

Ta spletna banka je bila katastrofa pred nadgradnjo in je katastrofa tudi sedaj. Med temi, ki jih uporabljam daleč najslabša. 

ikra - 10.09.2019 - 09:45

tudi pri poslovnem bankanetu ni izpiskov, katastrofa

Nati - 10.09.2019 - 09:54

Ja se strinjam z vsem napisanim, obup, - je bil poslovni prej vseeno bolj pregleden, zdaj moraš pa izbrati datume, da ti sploh ponudi izpiske in večkrat klikniti, da ga izvoziš v PDF; itd....

Pic - 10.09.2019 - 11:24

Hja, menjati banko :). K drugemu (tujemu) lastniku :), dokler jih je še kaj in dokler imajo tudi storitve bolj prijazne...  Ko spremljam te prodaje bank, se mi včasih zazdi, da bo en sklad vse banke pokupil ali pa "poskrbel", da se bo nekatere kar zaprlo in bo samo en lastnik na slovenskem trgu. Konkurence res ne potrebujejo za manj kot dva milijona ljudi in nekaj "malega" gospodarstva, ki bo obdržalo račune v Sloveniji. 

sonce - 10.09.2019 - 13:42

In potem po TV rečejo, da nimajo večjih težav.Halo ??  Da od prejšnjega  ponedeljka ne moreš delat niso večje težave ???  Vsi bi jim morali zavrnit račune za bančne stroške za september.  Ali pa res vsi menjat banko. Da jih ni sram, da se tako norčujejo iz nas.

lp

Neža - 11.09.2019 - 07:02

To pa je res cela štala s tem... Tako pa res ne moremo delati... ne moreš izpisat izpiskov, nimas vpogleda v stanje, ne morem naredit plačil.... :( :( . Ničesar ni, vse prazno, ko se prijavim...In tako se jutro začne :( 

x - 11.09.2019 - 09:19

Z eno besedo KATASTROFA! Ko se prijaviš noter te čez par sekund kar samo od sebe vrže ven in moraš prijavo ponovit vsaj 3 krat, da prideš noter. Za delo imam velik monitor ampak na ekranu sedaj vidim manj podatkov, kot v stari verziji. Na računalniku je res nepregledno in neprestano nekaj šteka. Ne vem pa kako deluje na pametnem telefonu, ker tega ne uporabljam.
Pa še to. Knjižimo z e-računi in do začetka tega leta smo lahko s programom avtomatsko uvažali izpiske iz bankaneta. Od teh nadgradenj dalje pa jih moramo najprej prenesti na računalnik in potem na roke uvažat v program. Stvari so šle na slabše.

XYZ - 11.09.2019 - 10:33

Meni je šlo izpisat izpiske tako, da sem kliknila na vrstico (na datum ali št. izpiska) in se mi je spodaj pojavila ikona pdf.

Tina - 11.09.2019 - 20:39

Katastrofa od vseh katastrof. Ne vem zakaj so šli spreminjat program, prejšnji je bil bolj pregleden, hitrejši. Sedaj ne dela nič, počasen, melje, ne veš, če je kaj naredilo, nič se ne vidi, moraš klikniti na vrstico, da veš kaj je. Ko sprintaš prilive, sploh ne veš kdo je plačal, plačnik je imetnik računa - halo? Bo treba menjat banko

mik - 11.09.2019 - 21:19

Ne strinjam se s Simono. Stara verzija je bila ena od boljših spletnih bank, nova pa je milo rečeno zanič.
- ne moreš več izpisati prometa stranke za celo leto, če je s.p.. kako naj sedaj spremljam plačila?
- ukinjena je referenca plačnika, pri d.o.o.-jih pa to javlja kot napako (na telefonu)
- na izpisu potrditev zahtevka se številka TRR ne ujema z nazivom TRR, tako, da moram preverjat iz katerega računa je bilo izvršeno plačilo. Račun je plačan iz poslovnega TRR naziv pa je privatni TRR
- pri skeniranju naloga z QR kodo ne veš ali scan uspešen ali ne, saj naloga ni v datoteki plačil. Pojavi se šele, ko seponovno prijaviš z geslom v bankanet.
- pri prenosu podatkov v excel katastrofa.V tabeli je 3x naveden naš TRR ni pa TRR plačnika tako in naziva plačnika tako, da sploh
 ni možno sortirati plačil po strankah
- izvršim plačilo potem pa četrt ure ugotavljam, če je šlo skozi, ker ga ni  v datoteki opravljenih plačil
- naredim prenos sredstev z UPN, analitika kaže da so prenešena, saldo na poslovnem in privatnem TRR pa se ne spremeni
- da ne govorim o geslih. Če imaš slab signal pride geslo tako pozno, da je že napačno, ko ga vtipkaš

Bo treba na drugo banko, ki pa na žalost tudi nimajo najboljših rešitev. Kaj tako slabega v SLO še nismo imeli in je
to velik korak nazaj.
Imate kakšno priporočilo za normalno spletno banko?

l.p.

 

mr-1 - 12.09.2019 - 10:04

Kar se poslovnega bančništva tiče, sem sama zelo zadovoljna z Banko Koper (ups... Intesa SanPaolo). Tudi ob nadgradnji aplikacije pred leti nismo imeli težav. Tudi podpora je na nivoju. Je pa res, da pri stroških plačilnega prometa niso najcenejši.

NEJA - 12.09.2019 - 13:32

Počasi bom bruhala tukaj zraven. Povedali so mi, da je možnost, da si sumarno izvoziš izpiske v xml in PDF ukinjena. Pa en kup drugih stvari ni več možno. Najslabši bankanet do sedaj. Pa uporabljam GBKR, Abanko, Sberbank, DBS, Sparkasse.  Od vseh teh je NKBM najslabša. Res se moraš vsake navadit. Ampak, to kar je NKBM sedaj naredila s prehodom pa človek ostane brez bresed.  Kot da tisti, ki je delal na projetku nima pojma o ničemer.  In potem po TV rečejo, da nimajo večjih težav. Za september ne bi smeli nobenemu komitentu zaračunat stroškov, temveč bi mi morali zaračunat njim. Novinarji pa naj vprašajo uporabnike, ne pa da sprašujejo banko.  Ali pa še res na sami banki ne vedo kaj jim dela in kaj ne. V glavnem katastrofa od katastrofe.

lp

mik - 12.09.2019 - 14:29

Za mesec avgust ni možno izpisati izpiskov na poslovnem bankanetu. Za september pa je to možno.
Na banki avtomatska tajnica pove, da imajo težave.
Kako rešujete knjiženje plačil?
Kako naj zaupamo svoj denar banki, ki ni sposobna urediti osnovnih stvari.

l.p.m.k.

 

opica - 12.09.2019 - 15:16

Gre izpisat. So sedaj uredili . Najprej se postavite na en izpisek in potem se vam spodaj levo pokažeta dva kvadratka. En za PDF in en za xml. Nato se postavite spodaj na PDF in si ga shranite. Nato se še postavite na xml in si ga shranite. In vsak izpisek tako. Nato pa si xml datoteke uvozim. Ampak shranjujete vsak dokument  vsakega izpiska posebej. Ne morete več označit sumarno.  Imamo dovolj časa, da to klempamo. Probajte.

mik - 13.09.2019 - 00:19

Hvala opica. Uspelo mi je izpisat avgust in prvi izpisek za september,
potem pa je spet "zaštekalo". S klikom na ikono PDF se ni zgodilo nič.
Oćitno zadevo še urejajo.
lp

KM88 - 16.09.2019 - 07:42

Pazite ko uvažate naloge - če je vmes kak nepravilen (npr.Sklic ni OK,..) je vseeno označen zeleno 'validiran', kot da je OK, ko je podpisan ga pa avtomatsko, brez opozorila vrže med zavrnjene.

mik - 16.09.2019 - 09:52

Tako je. Ne moremo plačati prispevkov za pogodbeno delo, ker program zavrača naloge za zdravstveno zavarovanje
zaradi nepravilne reference. Probali tudi z modelom SI00, pa ne gre skozi.