krpan in druščina postani član

Naslov teme: Račun dobava Cro

2380  04.09.2019 - 07:44h / DDV / Avtor: Simona / 85 / 1

Mogoče še kakšen komentar, kaj se naredi z tem DDV ki ga Hrvaška za blago ko ostane na Hrvaškem zaračuna Slo firmi, ker je znesek kar visok , kako gre v obrazec DDV-0,  ( SLO firma drugi SLO firmi izda račun za dobavo blaga na Hrvaškem - blago je proizvod Cro firme in ostane na Cro ozemlju kjer bo ta druga SLO firma blago montirala. Cro firma Slovenski zaračuna hrvaški PDV, kaj pa SLO firma drugi slo firmi? In kaj je z hrvaškim Pdv?) Hvala

Uredništvo - 04.09.2019 - 14:25

Definitivno je stvar hrvaškega predpisa - čeprav ne razberemo, ali gre samo za dobavo blaga na ozemlju Hrvaške, ali za dobavo blaga ter hkratno montažo blaga (dobava blaga z montažo) ali za storitve na nepremičnini (blago se montira na nepremičnini in postane del nepremičnine itd.). Če gre za dobavo blaga z montažo, morate slednje vpisati v polje 14 DDV-O obrazca. V ostalih dveh primerih se ne vpisuje.
Posledično se mora SLO firma registrirati za namene DDV na Hrvaškem in tam izpolniti obveznosti. Njej zaračunan hrvaški PDV pa si lahko povrne nazaj preko hrvaškega obračuna DDV.

Vabljeni na prvi slovenski DDV timbilding, kjer bo vaša zadeva lahko tudi podrobneje obrazložena:
https://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/timbilding-aktualno

Ob kombinaciji z računovodstvom, pa vabljeni na malo in veliko DAVČNO RAČUNOVODSKO AKADEMIJO 2019:
https://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/aktualno