krpan in druščina postani član

Naslov teme: Davčna blagajna, kazni, zastaranje

2246  13.08.2019 - 20:08h / Ostalo / Avtor: Gsnca / 81 / 2

Pozdravljeni, na začetku svoje samostojne podjetniške poti z davčno blagajno nisem potrdila prvih 10 računov, ki sem jih izdala (vsak mesec izstavim ravno en račun). Račune sem izdala vse poknjižila kot je treba, plačala vse davke in prispevke kot je treba, celoten denar je šel direktno na moj poslovni TRR, ampak davčne blagajne pa nisem uporabila, ker nisem vedela, da je poslovanje s čeki "gotovinsko". Ček prinesem na banko, na čeku piše kdo ga je izdal (podjetje), banka pa overi, če je ček pravi še preden dobim sredstva na TRR.

Prebrala sem, da so zagrožene kazni od 1.500€ do 50.000€ za samostojne podjetnike. Me čaka kazen za vseh 10 dogodkov, ko nisem uporabila davčne blagajne? To pomeni potencialnih 500.000€, ki jih ne bom zaslužila v celem življenju? Kako poteka ta stvar?

Kdaj to zastara in koliko možnosti imam, da me že prej obišče FURSova inšpekcija? Gre se za mikro podjetje in že minimalna kazen bo za mojo situacijo blizu usodne. Obiščem FURS in v upanju na milost razložim svoje težave?

Opa Zovalec - 14.08.2019 - 08:56

Mogoče obiščete prej kakega davčnega svetovalca. Pri samoprijavi menda ni kazni. Pa še škode državi niste povzročili...

Mat - 14.08.2019 - 15:04

Sam bi pustil zadeve pri miru in trdil, da je šlo za brezgotovinski posel, saj ste vi samo čeke, ki niso gotovinsko nikjer unovčljivi nesli na banko in tam so oni uredili, da ste brezgotovinsko dobili ta denar na svoj TRR.   Sicer pa samoprijava pa to .....  saj veste en pregovor, ki pravi :  Drek bolj mešaš, bolj smrdi.     Za naprej pa le poskrbite, da bo vse prav !