krpan in druščina postani član

Naslov teme: EUROPEAN BUSINESS NUMBER/

2214  07.08.2019 - 13:16h / Ostalo / Avtor: na (pr) tegnjena / 112 / 4

A se kdo spomni tega natega z EUROPEAN BUSINESS NUMBER, ko so na firme prihajali dopisi, da vsako podjetje potrebuje to številko in da je brezplačno vse skupaj, potem je pa v drobnem tisku pisalo, da je zadeva 3 leta plačljiva. Torej eno do naših podjetij so uspeli nategniti. Potem sem nekje brala, da gre za nateg in da naj se na opomine ne odzivamo. Zdaj so pa začeli prihajati grozilni maili od nekih njihovih pooblaščencev, da nas bodo tožili? A kdo kaj ve o tem?
Aja, poleg tega je tisto naročilnico podpisala nepooblaščena oseba. A nam to lahko kaj pomaga?

Lidija - 08.08.2019 - 07:08

Mi smo imeli l.2011 enako situacijo. Parkrat smo jim na njihove "grozilne" dopise odgovorili, potem pa nič več. In so odnehali.
Lp

Lea - 08.08.2019 - 11:06

Tudi mi smo imeli pred leti opravka z njimi, ker je sodelavec nič hudega sluteč izpolnil obrazec in ga poslal. Enako smo tudi mi dobili račun, nato opomine, nato grožnje, nekaj smo jim odgovorili, nek dopis v smislu, da jih bomo prijavili itd... in potem se je to končalo in o njih ni bilo več ne duha ne sluha. Je pa res, da so zelo vztrajni in je celotna zadeva kar dolgo trajala. A ne dajte se, ignorirajte.

Maja - 08.08.2019 - 12:01

Tudi mi smo imeli tako situacijo. Računi, opomini, grozilni dopisi so prihajali, pa spet malo prenehali in ponovno prihajali. Trenutno je nekaj časa že mir pred njimi. Na vsak dopis odgovorimo, da z njimi ne sodelujemo, da imajo goljufive poslovne prakse ter da jih bomo oz. smo prijavili. So vztrajni in povzročajo skrb zaradi grozilnih dopisov. Na internetu sem prebrala, da (v tujini, npr. Italiji), kontaktirajo tudi po telefonu in klici so vse prej kot prijazni. Plačati ne nameravamo. Ne pustite se pritiskom.

tina - 08.08.2019 - 12:06

Ali pa sploh veste, kaj ste podpisali (oz. nepooblaščena oseba) v imenu podjetja?
Pred leti smo po predstavitvi portala " BISNODE" po razlagi njihopve predstavnice podpisali poskusno sodelovanje za tekoče leto z obrazložitvijo, če ne boste želeli več, pač pogfodbe ne boste obnovili.
Hudič pa je v majhnih stvareh : v drobnem tisku pa je pisalo :"če ne prejkličete naročila 30 dni pred potekom koledarskega lesta, se pogodba avtomatsko poaljša še za eno leto". So terjali, nič se ni dalo pogovoriti z njimi, predastavnik se je celo škodoželjno posmehoval, "pravno nam nič ne morete, plačali bnoste " Vedeli so, da pravno imajo prav   in da bomo morali plačati (in tudi smo), Sem jim pa rekla, da se ne obnašajo poslovno( po posvetu z našo odvetnico) in bodo na ta račun izgubili veliko strank - in so jih.
Enako so ravnali v nekem švicrskem podjetju ( izkušnja naše stranke), drobni tisk jih je letno stal 1.570 CHF (2 leti)