krpan in druščina postani član

Naslov teme: solidarnostna pomoč

2111  22.07.2019 - 12:54h / Ostalo / Avtor: Lara / 349 / 7

Živjo,

v februarju sem pri smučanju dobila poškodbo -rama , še vedno sem v bolniški.

Ali mi pripada solidarnostna pomoč?

Delodajalec mi pravi ne pripada. Je zelo čuden ˇgospod". Ko sem ga prosila, da bi  poškodbo obravnavali kot prihod na delu, tega ni hotel slišati. Tudi mi očita, da preveč redko  sporoči kakšno je zdravstveno stanje...menim, da ga to ne briga ( osebni podatki).

Kaj menite drugi?

Lep sonček pozdrav

AB - 22.07.2019 - 13:33

Je zelo čuden ˇgospod". Ko sem ga prosila, da bi  poškodbo obravnavali kot prihod na delu, tega ni hotel slišati - 

Največ dilem in vprašanj okrog poškodbe pri delu je povezanih prav s poškodbami, do katerih pride na poti na delo in z dela. Od spremembe leta 2013 je tako poškodba pri delu podana le, če jo zavarovanec utrpi na redni poti od stanovanja do delovnega mesta ali nazaj, če prevoz organizira delodajalec. V drugih primerih se poškodbe, do katerih pride na poti na delo ali z dela, ne štejejo kot poškodba pri delu.

 

Samo - 22.07.2019 - 14:28

Lara, ali res misliš tako kot si  napisala ali se samo norce delaš?

 Kljub temu ti odgovarjam

1. Solidarnostna pomoč: preveri kdaj je upravičena ( poškodba je bila v prostem času...) 

2. Poškodba pri prihodu na delu-je AB  vse odgovoril

3. Delodajalca je treba seznanjati z stanjem, da lahko planira delovni proces

 Ali je delodajalec javna uprava oziroma dela opravlja zanje?  Pri zasebniku takšnega zaposlenega ne bi imel  več kot 1 mesec.

 

 Pozdrav,

 

 

Lp

Opa Zovalec - 23.07.2019 - 08:45

Čeprav menim, da imam veliko empatijo do sodelavcev, ki so dalj čas odsotni zaradi bolezni, bi ob taki ideji resno razmišljal o prekinitvi DR. Seveda naj odgovornost prevzame delodajalec, da ga lahko potem tožiš za odškodnino, da bo dobil delovno inšpekcijo, da bo zdravstvena blagajna terjala vračilo refundacije...

 

Pravica do solidarnostne pomoči je določena v kolektivni pogodbi ali v aktih delodajalca. Če tega ni, je delodajalec spet lahko na tankem davčnem ledu...

kroglica - 23.07.2019 - 08:45

Ali vam pripada solidarnostna pomoč, je zapisano v kolektivni pogodbi, ki zavezuje vašega delodajalca, tega področja Zakon o delovnih razmerjih ne ureja. Nekatere kolektivne pogodbe določajo, da delavcu pripada pomoč v primeru daljše neprekinjene odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe (in nikakor ne navajajo, da mora biti bolezen ali poškodba povezana z delom!).

 

Težko, da bi delodajalec pristal, da se poškodba obravnava kot prihod na delo - tudi v preteklosti, ko je poškodba med prihodom na delo veljala za poškodbo med delom, ni bila mogoča takojšnja refundacija od države in bi se zgodilo le to, da bi bilo nadomestilo/bolniška/strošek, ki bi bremenil vašega delodajalca, višji.

 

Glede na to, kolikor časa ste na bolniški, verjetno delodajalec prejema odločbe ZZZS, kjer je navedeno, koliko časa boste še nezmožni za delo. In mislim, da je to tudi edino, kar ga sme zanimati in o čemer ga lahko obveščate - koliko časa boste po vaših predvidevanjih še odsotni.

 

 

Nadja - 23.07.2019 - 15:54

Delodajalca sme zanimati samo iz odločbe...( za en mesec vnaprej), ljubi Bog kakšno razmišljanje.

Lepo  bi bilo, da  ga seznanjaš  s stanjem nasploh. Po bolniški boš verjetno prišla nazaj, delovno mesto  ti bo ostalo. A to ni  ničesar vredno?

Pri nas običajno delavec na bolniški pride na obisk na kavico, se kaj pogovorimo.... Če ne more, ga obiščemo doma.

Mislim da je to olika na sploh.

Pozdrav,

xy - 23.07.2019 - 14:56

neumestni odgovori, kaj pa če je nekdo resno bolan in ne more v službo , pa niso vsi ljudje zdravi, eni imajo tudi diagnoze rak!!!

Aljaž - 23.07.2019 - 16:40

tudi tvoj komentar "xy" je zelo neumesen.

Vprašanje je bilo o poškodbi na smučanju-izven delovnega časa-poškodba rame  ( Lara, vsi vam želimo čim hitrejše okrevanje ). No v takem stanju se pa da vsake toliko poklicati delodajalca, kot je že bilo navedeno on organizira delovni proces in bi mu bila kakšna informacija dobrodošla.

Tudi če je nekdo resno bolan se da poklicali delodajalca, če ni drugače pa svojci naj pokličejo. 

Če se nekaj hoče, se vse da !