krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDV ZAVEZANEC V DRGI ČLANICI DOBAVA EU

1899  18.06.2019 - 13:27h / DDV / Avtor: ANA / 191 / 1

Prosim za pomoč če kdo ve. Sletna prodaja...glede na promet prodaja fizičnim osebam  smo se morali poregistrirati na Poljskem in pridobiti njihovo ID številko za DDV. Kupcem zaračunamo njihov DDV, tam oddamo obračun, pri nas gre to pod prodajo na daljavo. Zdaj pa problem...prodamo Poljskemu zavezancu, ali obračunamo PL DDV in gre promet na PL davčno številko, ali je to dobava v EU na SI številko in poročamo dobavo v EU pri nas? Bolj brskam, manj mi je jasno. Jaz mislim da je to dobava v EU na SI številko ker ninamo sedeža podjetja na Poljskem. Se motim? 

Uredništvo - 18.06.2019 - 14:41

Če ste vi kot prodajalec (ali kupec ali tretja oseba za enega izmed njiju) blago odpeljali iz Slovenije na Poljsko in vam kupec predloži ID številko za namene DDV, potem je opravljena dobava blaga znotraj Unije, oproščena plačila DDV skladno z določilom 46. člena ZDDV-1. Seveda rabite dokazila o prevozu blaga ... (79. člen PZDDV). Transakcijo vpisujete tudi v RP-O in DDV-O

Pošiljčni posli (prodaja na daljavo) velja samo takrat, ko dobavljate blago davčnemu zavezancu ali pravni osebi, ki ni davčni zavezanec in katerih pridobitve blaga znotraj Unije niso predmet DDV (npr. mali davčni zavezanci, ...) ali katerikoli drugi osebi, ki ni davčni zavezanec (fizična oseba npr.). V teh primerih delate kot do sedaj - zaradi preseganja praga prodaje tem osebam obračunavate poljski DDV.

Popolna davčna rešitev:

http://www.superdavki.com/home