krpan in druščina postani član

Naslov teme: računovodski servis - vprašanja za anketo

1836  10.06.2019 - 12:50h / Ostalo / Avtor: kam123 / 95 / 5

Pozdravljeni,

ker vem, da tu niso prisotni le zaposleni v servisih, bi vas lepo prosila za malo pomoči. V našem servisu bi želeli pripraviti anketo našim strankam o zadovoljstvu s storitvami in zaposlenimi. 

Kaj (poleg recimo cene, znanja in odnosa zaposlenih) je za vas pomembno in kaj ne pri delu z določenim računovodstvom/računovodjem?

Hvala lepa!

IO - 10.06.2019 - 17:07

Če vaše storitve zajemajo zgolj knjiženje in poročanje zunanjim uporabnikom (AJPES, BANKE, FURS,...), potem bi vam moralo biti jasno, da morda uporabniki vaših storitev z vašim delom ne morejo biti zadovoljni.

Če razumete kakšne kompetence, znanje  in odgovornosti morajo imeti  računovodje potem bi vam moralo biti tudi jasno s čim vaši klienti ne morejo biti zadovoljni.

Naročnik računovodskih storitev bo zadovoljen le takrat kadar bo od računovodje prejel informacije v obliki in dinamiki, ki mu bo koristila pri poslovnih odločitvah. Če gre zgolj za evidentiranje potem raje počnite kaj drugega.

nja - 11.06.2019 - 07:29

Anketo? No, iskreno. Jaz nobene ankete ne bi želela reševati in bi začudeno pogledala, če bi jo dobila.  S pogovorom izveš ali je človek zadovoljn ali ni. Tekom samega sodelovanja menda tudi....Mislim, da strankam res ni potrebno pošiljat anket.

Mi imamo poleg zgoraj naštetega od IO še malo socialno delavskih pogovorov, kako pecivo občasno, čaj ali kavo, da potožijo o razmerah doma, težavah...

adriana - 11.06.2019 - 07:50

kakšna anketa, hitro se vidi, kdaj stranka ni zadovoljna. V veliko primerih jih ne zanima, kaj servis ponuja,

mora pa biti kompleksno - odvetniške usluge, davčno svetovanje, računovodenje seveda brez napak, na najvišjem strokovnem nivoju, pa kadrovska politika -- najbolje, da je vse napol zastonj in prav zato se je zgodilo, da je cena, ki jo računovodski servis lahko doseže, na najnižji ravni v 30 letih. Delo računovodje se je raztegnilo na vse dejavnosti malega podjetja, cena pa skrčila. Vemo pa, da ima Furs zadnje čase velike potrebe in le te je potrebno dobro servisirati in prav zato, bi morala biti cena storitev mnogo višja .... 

pika2 - 11.06.2019 - 09:14

Nekoliko me čudi, da se nekateri "zmrdujete" nad anketami.  Seveda, nobena anketa ne nadomesti pogovora s stranko, ampak, ankete imajo tudi drugo dobro stran.   Vsi, ki se boste  v bodoče odločili za pridobitev certifikata kakovosti, bodo ankete del obveznega dela administracije. Stranka je konec koncev vaš kupec in imate strogo gledano pogodbeni odnos.  Nekatere stranke ne morejo ali  nočejo izraziti vsega  na glas, zato iz anket dobimo marsikateri zanimiv podatek.   "Poguglajte" in dobite  vzorce vprašalnikov na to temo.  Pripravite vprašanja glede odzivnosti, cene, odnosa zaposlenih, urnika servisa, pokritosti področij (ne samo golo knjiženje, bilance ipd. tehnične zadeve). Običajno  kupci napišejo tudi pripombe za izboljšave. Će boste poslali ven 50 anket, jih boste nazaj dobili le 10 ali 15. Pa spremni dopis priložite ali pa dajte stranki anketo v roko, ko vam  prinese papirje. Se zelo strinjam, z "nja" o kavici, pecivu, pogovoru.   Takrat je  super priložnost o predstavitvi ankete.  Lep sončen in vroč dan želim.

kam123 - 11.06.2019 - 18:22

Res hvala vsem za različna mnenja. Spoštujem vsa.

Vsak ve zase, kaj mu ustreza. Moje razmišljanje za anketo se je porodilo iz tega, da večina ne želi kritizirati, se izpostavljati, kar pa bi mogoče storili kot anonimni akentiranec. Pohvale vsi radi dajemo, pritožiti se je pa težje. In če želiš biti boljši, je vsekakor neodvisno mnenje zunanjega opazovalca eden od faktorjev, ki lahko k temu pripomore.

Mogoče nas res najbolj zanima odnos naših zaposlenih do strank in njihovo servisiranje. :)