krpan in druščina postani član

Naslov teme: MINI MAX - vodenje embalaže

1603  13.05.2019 - 13:12h / Ostalo / Avtor: Evelin / 151 / 4

Pozdravljeni,

ali mogoče kdo med vami v MiniMaxu vodi zaloge ? Imam eno težavo. Do sedaj sem v Minimaxu vodila zaloge blaga. Na prevzeto skladišče sem naredila prejem, ki sem ga nato pri knjiženju računa preko konta 5009 "potegnila" na račun. Sedaj pa imam za poknjižit fakturo, ki se nanaša na embalažo ( kartonaste škatle -potrošni materijal) in ga nebi vodila, kot zalogo v glavni knjigi. V Mini Maxu vidim, da se embalaža vodi samo količinsko, kar bi tudi sama tako želela. Tudi ko vneseš nov artikel ( v mojem primeru kartonaste škatle) treba kot Tip označit "embalaža". Do tu vse lepo in prav. Odprem nov artikel "škatle..", kaj pa potem ? Kaj naredim z računom ? Kakšen je postopek knjiženja embalaže v Mini Maxu ? Na podpori od Mini Maxa mi žal niso dali konkretnih napotkov. Je kdo med vami, ki to že dela..., mi lahko razloži kaj in kako naj naredim ? Najlepša hvala za vsakršno pomoč. 

IO - 13.05.2019 - 14:38

Če ste prodali embalažo potem gre za prodajo blaga oziroma materiala. Torej morate imeti zalogo te embalaže evidentirano na zalogi, da jo sploh lahko prodate.

Evelin - 13.05.2019 - 14:57

Teh škatel ne prodajamo. Če stranka vzame večjo količino izdelkov zložimo te izdelke v njo, jo ne pa extra zaračunamo na računu Za nas je v bistvu strošek, ki ga nekako prinesemo noter z malo višjo maržo, če se malo po domače izrazim. Knjižila bi jo direktno v stroške. Ne razumem prav, kaj pomeni vodenje embalaže v minimaxu, kako lahko to v tem programu delaš.

faca - 14.05.2019 - 07:59

račun za Embalažo knjižite na konto 4040 in jo v zalogah emblaže vodite samo količinsko. Vendar jo morate tudi količinsko izdati ob izdanih računih z vrednostjo 0, da si znižate količinske zaloge.

Evelin - 14.05.2019 - 15:00

Ravno to me zanima. Kako v Minimaxu to naredit ? iz podpore so mi poslali ta odgovor : Spoštovani!

Glede omenjenega predlagam, da se posvetujete z računovodjo. V programu minimax račun vnesete prek prejetih računov, in izberete ustrezen odhodek, (prek prehodnega konta zalog , program ne omogoča povezave na prejem za embalažo, ker gre za količinsko vodenje zaloge. )

Lepo pozdravljeni!


Torej zanima me sam postopek knjiženja. To razumem, da fa fakturo knjižim direktno na štirico. Kako pa evidentiram v zalogah embalaže, na kakšen način z izdano fakturo znižam količino zaloge ?