krpan in druščina postani član

Naslov teme: Doplačilo prispevkov

1574  09.05.2019 - 08:53h / Ostalo / Avtor: simona / 144 / 2

Če ima kdo podobno situacijo bi prosila pojasnilo - trenutno kot zaposlena koristim 4 ure starševskega dopusta, ker mi kmalu poteče, delodajalec pa verjetno ne bo imel potrebe po zaposlitvi za polni delovni čas, me zanima, ali se splača plačevat prispevke za pokojninsko dobo in koliko to znaša mesečno? Hvala

Simbi - 09.05.2019 - 18:04

Odgovoril vam bo verjetno kdo, ki je o tem poučen - moje mnenje je, da je to metanje denarja skozi okno.

Mene je zbodla vaša navedba, da koristite starševski dopust, torej za 4 ure prejemate tudi starševsko nadomestilo.

To pomeni, da imate pogodbo o zaposlitvi za poln delovni čas in po preteku starševskega dopusta ste nazaj na delu za 8 ur dnevno. Če delodajalec ugotavlja, da vas za poln delovni čas ne potrebuje, potem mora izvesti postopek redne odpovedi..

In če vam ponudi zaposlitev za skrajšan delovni čas, imate vi verjetno (do določene starosti otroka) še vedno možnost koristiti pravico do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva, to pomeni da vam za razliko do polnega delovnega časa prispevke plača država. 

Niste napisali ali imate pogodbo o zaposlitvi za določen ali nedoločen čas. Gornje mnenje sem napisala ob predpostavki, da ste v zavarovanje prijavljeni za poln delovni čas in da imate  pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas. 

ajiva - 10.05.2019 - 07:44

do 3 leta starosti ( če je to prvi otrok) imate pravico delati po 4 ure , če je drugi otrok do starosti 6 let

pozanimajte se na socialnem skrbstvu)