krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kdaj bo računovodska tarifa višja

1352  08.04.2019 - 21:54h / Ostalo / Avtor: Sara / 144 / 12

Odvetniška tarifa 30 odstotkov višja

Odvetniška zbornica Slovenije je objavila novo višino odvetniške točke, ki po novem znaša 0,6 evra. Do zdaj je tarifa znašala 0,459 evra, kar pomeni, da gre za 30-odstotno zvišanje. Nova cena, za katero je morala končno soglasjepodati pravosodna ministrica Andreja Katič, je začela veljati v soboto. Odvetniško tarifo so nazadnje zvišali leta 2003, zato so si v odvetniški zbornici več let prizadevali za njeno povišanje, a ministrstvo za to ni dalo soglasja. Nazadnje ga je januarja 2016 zavrnil tedanji pravosodni minister Goran Klemenčič.

J.G. - 09.04.2019 - 05:16

Računovodska tarifa, sprejeta s strani stroke npr. Zbornice rač. servisov že leta ne obstaja. Cene so, tako kot vse ostalo na tem področju, prepuščene trgu.

Meni se zdi to škoda.

Laura - 09.04.2019 - 07:36

Dokler bo lahko opravljala računovodsko delo vsaka p... doma, bodo nam, strokovnim in izkušenim računovodjem zniževali tarife... Žalostno. Gre na 60urni tečaj račnovodstva, katerega organizira OBRTNA zbornica (BRAVO!!!) in že dela na ČRNO doma iz kavča :(

Malinca - 09.04.2019 - 08:23

Žalostno ampak resnično. Tako pač je. Računovodja je premalo cenjen in premalo plačan.

 

Žal pa ni samo v računovodstvu tako, ampak v vseh poklicih.

Tudi "malar" je lahko vsak, vodovodar, mizar, …

 

 

Danes je vse preveč obrtnikov, ki delajo vse, kvalitetno pa nič.

Krivi smo pa sami (večinoma kar vsi), ker vsi gledamo na čim nižjo ceno, kvaliteta danes ni pomembna.

 

Dvajset let nazaj nisi mogel biti samostojni podjetnik, če nisi bil zato izšolan in imel nekaj let delovnih izkušenj. Nisi dobil nit obrtnega dovoljenja.

Danes je pa že medicinska sestra lahko računovodkinja (ja žal tudi taki obstajajo). Poznam tudi takega, ki ima končan faks iz računalništva, dela pa kot monter pohištva, vodovodar, postavi nadstreške, celo prevzame adaptacije kopalnic - dela vse sam.

 

Denar je pač sveta vladar. Dokler bomo videli samo denar in ne bomo začeli ceniti in spoštovati en drugega, se ne bo spremenilo nič.

 

 

 

Verena - 09.04.2019 - 09:04

Imam "samo" srednjo šolo in veliko let izkušenj- 30 let.

Pa sem tudi večkrat videla izdelke računovodij z " visoko ali višjo " šolo-fakulteto, ki bi si jaz ne upala dati iz roke.

Danes je žal že tako, da samo naziv računovodja, še ne more zagotavljati kvaliteto.

Tako je tudi v vseh drugih poklicih.

Na prvem mestu je ČLOVEK. Če ima pravi odnos do dela, je pošten, je odgovoren, je spoštljiv, je ...

je tudi njegovo delo dobro in kvalitetno narejeno, ker mu ni vseeno ker mu je mar. kako svoje delo opravi.

In če ima izobrazbo na primer : medicinske sestre in ji to delo ne odgovarja, se seveda lahko izobrazi, za 

drugo delo lahko za kuharico, lahko za vzgojiteljico, lahko za frizerko in tudi lahko za računovodjo.

In to lahko naredi vsak, tudi sem brala, da se je kvantni fizik v Sloveniji odločil, da pusti službo v svoji stroki in se posveti kmetovanju.

LP

 

B - 09.04.2019 - 09:05

V svetu je tako, pokaži kaj znaš in nato zaračunaj svoje znanje. Meni je vse eno ali mi prepleska stanovanje pleskar ali računalničar, samo da je delo opravljeno kakovostno. Računovodsko tarifo pa še danes ne dosega 50% servisov. Zakaj ne, se vprašajte sami.

Irena - 09.04.2019 - 09:15

Zelo slabo se nam piše, ker je vsesplošno mnenje, da je mesečni pavšal za en srednji s.p. z dvema zaposlenima 30,00 EUR. To lahko povem iz prve roke. K nam je bila napotena stranka s takšnim obsegom poslovanja. Vprašali smo jo , če se je zanimala kakšna je cena, rekla je od 30,00 do 50,00 EUR. Ker pri nas pač ne more biti 30,00 EUR (imamo 3 zaposlene), vendar tudi sami nimamo visokih cen, ponudili smo ceno pod 100,00 EUR. Kaj mislite, da se je zgodilo, zahvalila se je in šla drugam. Mi smo servis z dolgoletno prakso in dolgoletnimi strankami, tako da je prišel čas, ko se stranke upokojujejo, zapirajo d.o.o., ker nimajo naslednikov. Če bo šlo tako naprej bomo tudi sami morali razmišljati v tej smeri, saj novih strank ni, oz. za minimalno ceno, kar pomeni, da bomo morali še veliko več delati, če bomo hoteli preživeti. Pa lep dan vsem.

Lucija - 09.04.2019 - 09:59

Hmmm...česa jaz ne vem...pa sem član Zbornice? Tarifa se uporablja od 1.1.2009 in se bo uskladila ko bo indeks rasti cen življenjskih potrebščin presegel 3%...

Sabina V - 09.04.2019 - 11:26

@ Verena : žal izobrazba ali pa samo izobrazba ni garancija za znanje in kvaliteto. Na fakulteti te o računovodstvi, pa če tudi si smer računovodstvo/revizija prektično nič ne naučijo. Tako da večiko več je tu vredna praksa in pa elja po stalnem izobraževanju. Računovodji računovodstvo ne sme biti premetavanje številk ampka še kaj drugega.

 

Glede tarife in cen. Na trgu je ogromno ''računovodij'' ki delajo na črno ali pa delajo za znižane cene. Kakšna je kvaliteta pač večina strank ne ve do prvega pregleda. Se bi pa dalo že nekaj narediti na to temo če bi bila Računovodska tarifa vsaj javno. Zakajo jo  Zbornica toliko skriva meni ni jasno. V primeru, ki ga je imela Irena, bi lažje rekla poglejte si kakšen je predlog Zbornice, kakšna bi bila cena. Jaz vam za nekaj mesecev dam 10% nižjo. Kaj mislite da pa dobite če plačate samo 20% priporočene cene?

Če jaz biram malarja grem tudi pogledat kakšne so priporočene cene. In ne izberem nekoga ki ne doseže niti 50% ne te cene.

J.G. - 16.04.2019 - 21:28

Poznam kakovostne računovodje, ki imajo v servsih tako nizko plačo, da doma še fušajo. Te pravice jim ne moremo odvzeti, kakovost dela pa je enaka kot v servisu, ki ji plačuje prispevke.

 

Generalno torej ne moremo trditi, da damping cena pomeni slabo kakovost. Videla sem "kakovost" renomiranih servisov - in povsod je enako; kjer se dela, se zgodijo tudi napake. Naj bodo izjema, ne pravilo.

t. - 09.04.2019 - 11:40

Lahko prosim kdo prilepi link do računovodske tarife od zbornice?

Lucija - 15.04.2019 - 13:19

žal je dostopna le članom...torej na zaprtem delu portala

nja - 09.04.2019 - 12:57

Ni veljavno, že dolgo ne več. Vsak servis ima svojo tarifo in to je to.