krpan in druščina postani član

Naslov teme: Mislil sem, da sem normiran

801  02.03.2019 - 20:12h / Dohodnina / Avtor: obupan / 105 / 4

Ob koncu leta sem odprl popoldanski s.p., priglasitev za normiranega pa sem očitno oddal en dan prepozno (opazil šele pred kratkim ker nisem mogel oddati dohodnine za normiranega). Ker sem v decembru že posloval in napisal par računov me zanima kaj lahko sedaj storim, ker bodo prihodki sešteti mojim prihodkom iz naslova službe in bom močno obdavčen (nimam odhodkov). Ali lahko račune storniram in se z naročniki dogovorim, da jih napišemo še enkrat v januarju? Je karkoli drugega možno?

Hvala in lp

PC - 03.03.2019 - 08:24

Če ste oddali vlogo za ugotavljanje davčne osnove s pomočjo normiranih odhodkov, pa tudi, če ste zamudili za en dan, bi vam morali iz Finančne uprave odgovoriti, da ne izpolnjujete pogojev. Če takšnega obvestila niste dobili, pojdite na davčno in se izpogajajte.

obupan - 03.03.2019 - 10:15

To so mi nedavno tudi sporočili, ko sem šel tja, za tem sem dobil pošto...So zelo trmasti in sem z njimi glede tega obupal. Potrebujem drugo rešitev nažalost

iznajdljiv - 03.03.2019 - 15:09

Predlagam, da razmišljaš v smeri, ki jo nakazuješ. Stornacija in pri naročniku izločitev. Računi itak niso šli skozi davčne knjige, kar po drugi strani pomeni, da nihče ne ve da obstajajo, razen tebe in naročnika....

F.r.a.n.j.a - 03.03.2019 - 17:07

Ob koncu leta sem odprl.....??!! Ja" kolko" računov si pa v dec.18 lahko napisal, da bo zdaj tako velika obdavčitev?  Pa ti naj tisti plača dohodnino, ki ti je predlagal to varianto.

Če tvoj naročnik ne potrebuje stroškov ( kar pa je malo verjetno!),  delno razmeji prihodke. Kakšen strošek se bi pa tudi našel, km, prehrana, prevoz na delo ... , mogoče kakšen material, prenesen v dejavnost ob začetku opravljanja dejavnosti, osnovno sredstvo....itd.

Ja glede prijave v osmih dneh so pa zdaj na FURS zelo natančni.

Lp