krpan in druščina postani član

Naslov teme: Ali je olajšava donacija na doo, ki potem kupi v bolnišnici aparat

680  22.02.2019 - 07:41h / DDPO / Avtor: Anita / 112 / 3

Pozdravljeni

Doo , ki ni registriran za hum. in zdr. namene je zbiral sredstva za nakup aparata bolnišnici, zako da je bilo zbrano za cel aparat. Zbran denar so jim res nakazali imamo vse papirje , poročila, potrdila.

Imam pa sedaj dilemo ali je to naša davčna olajšava saj je bilo donirano preko te doo in ne direktno v bolnišnico?

Hvala 

LidijaF - 22.02.2019 - 08:12

5.13Znesek izplačil v denarju ali naravi za humanitarne, invalidske, socialnovarstvene, dobrodelne, znanstvene, vzgojno-izobraževalne, zdravstvene, športne, ekološke, religiozne in splošno koristne namene, izplačanih zavezancem, rezidentom Slovenije in rezidentom druge države članice EU oziroma EGP, razen poslovnim enotam rezidentov države članice EU oziroma EGP, ki se nahaja izven države članice EU oziroma EGP, ki so po posebnih predpisih ustanovljeni za opravljanje navedenih dejavnosti kot nepridobitnih dejavnosti; znesek navedenih izplačil se prizna največ do zneska, ki ustreza 0,3 odstotka obdavčenih prihodkov zavezanca v davčnem obdobju (59. člen ZDDPO-2)

15.14Znesek izplačil v denarju ali naravi za kulturne namene in izplačila prostovoljnim društvom, ustanovljenim za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki delujejo v javnem interesu za te namene, izplačanih zavezancem, rezidentom Slovenije in rezidentom druge države članice EU oziroma EGP, razen poslovnim enotam rezidentov države članice EU oziroma EGP, ki se nahaja izven države članice EU oziroma EGP, ki so po posebnih predpisih ustanovljeni za opravljanjenavedenih dejavnosti kot nepridobitnih dejavnosti; znesek navedenih izplačil, skupaj z izplačili pod zap. št. 15.13, se prizna največ do zneska, ki ustreza 0,5 odstotka obdavčenih prihodkov



piše: izplačano zavezancem, ki so po posebnih predpisih ustanoveljeni za opravljanje navedenih dejavnosti.

Po moji oceni, to ni olajšava

B - 23.02.2019 - 08:16

Ne glede na humanost, država ne odstavi svojega lonca pri tem. Žalostno temveč resnično.

Alisa - 25.02.2019 - 09:10

Drugič nakažite direktno na bolnišnico, pa bo olajšava za donacijo.