krpan in druščina postani član

Naslov teme: Stečaj

325  28.01.2019 - 13:02h / DDPO / Avtor: Stela / 158 / 1

Imam primer: kupec nam je ostal dolžan, podali smo predlog za izvršbo, ki je bil pravnomočen, izvršitelj je rubil blago, ki ga je kupec "kupil" od nas, vendar ne v celoti,ker je del že prodal naprej.

Kupec je šel v stečaj, prijavili smo se v stečajno maso, imamo priznano ločitveno pravico. In seveda: kaj narediti zdaj: izvršitelj je ocenil rubljeno blago na cca 1/3 celotne vrednosti (drage stvari so se prodale naprej), stečajni upravitelj nam je priznal vse.

Kaj pomeni za nas: ali si lahko od potrjenega zneska prijavljenega v stečajno maso poračunamo ddv? Ali nam je terjatev pri DDPO priznana? Od blaga, ki smo ga dobii "nazaj" bi ob ponovni prodaji plačali DDV.

Prosim za mnenja?

Hvala

Martin Krpan - 28.01.2019 - 21:56

Zadeva malce zveni "zmedeno" ... Če vam je kupec "vrnil" blago, bi mu naj za to blago izdali blagovni dobropis in ga seveda tako tudi zaknjižili nazaj na zalogo. Če vam je stečajni upravitelj priznal "vse", potem pač nima pojma, kot mnogi stečajni upravitelji (govorim seveda o tem, če ni upošteval, da je bilo blago "vrnjeno" k vam). Seveda bi za vrnjeno blago morali zmanjšati terjatev. Vsaj jaz bi tako naredil. Od preostanka - kar je bilo priznano s strani stečajnega - pa bi izvedel popravek obračunanega DDV itd.

 

P.S. Pa še tole bi izkoristil :) - http://www.superdavki.com/account/register/subscribe