krpan in druščina postani član

Naslov teme: Računovodstvo

306  25.01.2019 - 13:20h / Ostalo / Avtor: nnn / 125 / 8

Zanima me katerih spletnih strani (plačljive in brezplačne) ter katere literature se poslužujete računovodje? Kje dobite informacije, ki jih potrebujete? Doma imamo manjše družinsko podjetje, v katerem vodim računovodstvo? Katero stran mi priporočate, kjer je veliko informacij in člankov? Mogoče revija IKS? Hvala za odgovor!

Neža - 25.01.2019 - 13:33

Superdavki - delux naročnina... Zelo zadovoljna ;)

Martin Krpan - 26.01.2019 - 10:25

Hvala neža za priporočilo, očitno se je znova nekdo našel (kot berem spodaj), ki skuša na naših najbolj obiskanih brezplačnih davčnih spletnih straneh v Sloveniji delati reklamo zase "brezplačno" :)))) … Občasno celo odpirajo posamezne teme in se potem gor "usujejo" s priporočili zase, da ne govorimo o programerskih hišah itd. (ampak … mi to vemo, demokratično običajno te zadeve pustimo, trg tako naredi svoje).

 

Draga davkoplačevalka/davkoplačevalec "nnn" - VSAKA informacija, ki je davčno/računovodsko korektna, vam pride prav.

 

Dejstvo pa je, da smo mi EDINI v Sloveniji, ki imamo "davčno dušo" :) in prihajamo primarno iz stroke ter s pomočjo programerjev delamo te zadeve, ne pa da smo "programerska hiša", ki ima zunanje "strokovnjake", kateri jim polnijo podatkovne baze. Zame (in naše člane) je ta razlika zelo "pomembna".

 

Pišite nam na info@bilans.si in vam bomo "odprli" kodo za krajše časovno obdobje, da vidite, zakaj smo mi naše spletne strani poimenovali "Super davčna avtocesta" …

 

http://www.superdavki.com/account/register/subscribe

 

 

Neža - 25.01.2019 - 13:40

Pa forum, pa kolegi računovodje, pa na spletu marsikaj najdeš.....:)

IO - 25.01.2019 - 13:47

Potrebujete ustrezna strokovna znanja in izobrazbo.  Če to imate potem veste kje se kaj najde. Plačljive spletne strani so dobrodošle za hiter dostop do informacij vendar pa samo branje zakonov in literature  ne zadostuje. In knjigovodenje je zgolj del izvajalnega dela računovodenja.

tina - 25.01.2019 - 14:34

Tudi revije IKS (iamte pisno in spletno verzijo) pokličite ZRFRS in se pozanimajte

nja - 25.01.2019 - 15:00

Verlagdashofer VDU. Pa občasno kar obrtna organizira, beremo Obrtnika, včasih finance, izmenjav ainformacij med kolegi računovodji. Sledenje zakonodaji...

katka - 25.01.2019 - 15:51

IKS....pridobite elektronski dostop in lahko berete ure in ure...

Neža - 28.01.2019 - 09:46

Vsi brezplačni spletni dostopi imajo omejen vpogled. Sicer, če ne bi imeli, se ne bi splačalo delat tiskanih izdaj, oziroma le zakaj bi potem zaračunali letno naročnino, če bi bil dostop do vseh vsebim brezplačen. Dejstvo je, da se neke osnovne informacije že najdejo, kadar pa iščeš kaj konkretnega, bolj zapletenega, pa ne boš kar tako našel. Na forumih včasih postaviš vprašanje, odgvor dobiš ali pa večkrat tudi ne. Zato mislim in iz lastnih izkušenj povem, da se splača imeti letno naročnino na popoln dostop. Čeprav cene teh naročnin niso male, so pa vredne denarja. No, tudi ne vse.... Imam kar nekaj dostopov, za različna področja, ker pač sem ena za vse v podjetju, pa sem nad nekaterimi ponudnikih spletnih dostopov kar razočarana.

Dejstvo je, da ti sami dostopi ne pomagajo, da znaš potem vodit računovodstvo. Kot je zgoraj nekdo omenil in se z njim strinjam ,je potrebna strokovna izobrazba in strokovno znanje.  Ker pa vsega ne vemo in ne moremo vedeti, pa so takšni dostopi lahko koristni, da izbrskamo kak podatek... In potem lažje razmišljamo in se odločimo... Toliko okrog tega... Pa lep začetek tedna :)