krpan in druščina postani član

Naslov teme: Službeni zajtrk 2.

293  24.01.2019 - 10:48h / Ostalo / Avtor: Iza / 107 / 5

Dobili smo ponudbo za nakup jabolk, ki naj bi jih namenili

za zdravi zajtrk zaposlenih.

Nakup naj bi bil davčno priznan strošek, kot obveznost delodajalca za

načrtovanje in izvajanje preventive za zdravje na delovnem mestu-spodbujanje

zdravih vzorcev prehranjevanja.

Kar pri nekaj firmah sem že zasledila škatle s  sadjem ,ki so tam stalno na voljo.

Jaz imam sadje ful rada in bi ga tudi nabavila, če gre v davčno priznane stroške, seveda pa

bom to tudi ustrezno naložila v pravilnik o varstvu pri delu..

nja - 24.01.2019 - 14:42

No, ja koliko zna bit jabolko (ne)zdravo se lahko precej debatira. Pri sladkorni bolezni je NO GO (tako kot večina sadja), pri ljudeh, ki želijo shujšati prav tako (glikemični indeks, vpliv fruktoze itd na lakoto in apetit)....ampak to je za debato kje drugje...

Na kratko. Davčno priznani strošek je samo, če lahko vi davčnemu inšpektorju argumentirate, zakaj jih potrebujete pri opravljanju dela. Bemusunce niti trigger point masaža šri fizioterapevti, da razbije te vozlje od prisilne drže ne gre v strošek. 

Vac - 25.01.2019 - 10:01

Se strinjam z nja, ki ste podali tudi odlično primerjavo z masažo. Ker ni potreben za opravljanje dejavnosti ni davčno priznan. Ima pa nabava sadja za zaposlene (lahko) prednost na področju promocije zdravja.

Iza - 25.01.2019 - 11:01

 Ja,razumem. Edino kar ne razumem je to , da od vsepovsod skačejo članki in prispevki o tem,  kako bolani in 

iztrošeni so naši delavci zaradi slabih delovnih razmer in  kako se delodajalcem  j. za njihovo zdravje, važen je samo dobiček. No in potem se najdejo delodajalci, ki /bi/ svojim delavcem plačujejo obisk fitnesa, raznih športnih  vadb, zdrave zajtrke  in kaj vem kaj še vse. In vse to naj bi bil že po difoltu davčno nepriznan strošek, razen če  uspejo dav.inšpektorju dokazati...bla bla.

In ne razumem sindikaliste  in njihovo članstvo ,kako nikoli ne izpostavijo teh stvari in ne zahtevajo spremembe v delovni zakonodaji in s tem tudi v davčni..

 

pija - 25.01.2019 - 13:34

Iza, pod vaš odgovor se podpišem...In tukaj se tudi jaz sprašujem zakaj se Obrtna zbornica, GZS, Zveza računovodij ne zganejo in podajo  nek predlog za spremembo zakona...Ker glede tega (in še marsičesa) je pa zakonodaja res zaostala...toga...

B - 28.01.2019 - 09:12

V kolikor v to ni vpleten visok državni funcionar , ne bo uspeha na predlaganih spremembah, kjub izredno koristnih predlogov.