krpan in druščina postani član

V DAVČNIH SPORIH NA SLOVENSKIH SODIŠČIH ODLOČAJO PRAVLJIČNA BITJA (20.06.2012)

 

nadrealist - 21.06.2012 - 10:41

Sodniki ne znajo opraviti svojega dela v nobeni zgodbi, kaj šele pr davkih. Zato tudi ne hodim po pravico k njim.

kratki - 22.06.2012 - 09:42

Res so asi. In to vsi po vrsti - DURS, MF, ZAKONODAJALEC in na koncu sodišča. Smo prava davčna anarhistična Indija Koromandija.

pikica-slikica - 23.06.2012 - 12:44

pravljična bitja----------ta so večinoma  pozitivna, slovenski sodniki pa po mojih izkušnjah zločinci.

Kar si vi niste upal napisati,ste pa opisal,  z navedbo pravljična bitja ste negiral vaše vsebinsko sporočilo??????????

Ali pa je strah odzadaj, da se ne bi maščevali, kar je tudi njihova lastnost.

Gospod Krpan, ne pomaga neusmiljeno pisariti, bo potrebno kar nekaj konkretnega narediti!!!!!

Ti sodniški zajedalci imajo v svojih sprevrženih umotvorih že kar dolgoletno prakso na vseh ravneh postopkov v sodnih sporih ne samo v davčnih!!!!

In vrli odvetniki jim držijo štango!!!!!

Martin Krpan - 23.06.2012 - 13:50

Bojevita davkoplačevalka :), koga pa se Martin Krpan boji. Poglejte navzgor, kakšno gorjačo držim v rokah :))). Moja naloga pa je (že od leta 2000 naprej, ko sem se reinkarniral na internetu), da vas ozaveščam in spodbujam, da govorite in komentirate stvari na davčnem področju, kjer se dogajajo nepravilnosti, krivice itd. Brez civilne družbe bo šla ta naša ljuba Slovenija v "maloro".

 

P.S. Verjetno je to eden redkih člankov in javnih izjav v Sloveniji, da sodniki, ki odločajo v davčnih zadevah, nimajo pojma o davkih ter da so samo podaljšana roka brdavsov.

pikica-slikica - 24.06.2012 - 11:39

Gospod Krpan, napisal ste, da nimajo pojma o davkih, ha, ha ,ha, to je vic stoletja.

Tudi niso podaljšana roka brdavsov, ampak komunajzarjev.

To je zlo Slo-VENI-je .

Gospod Krpan še dosti vam manjka do resnice!

Glede civilne družbe pa sem zelo skeptična, danes vsakega posameznika (redke izjeme so izvzete) brigajo samo  lastni interesi. Temu primeren je tudi rezultat volitev.

Ko bo večji del  civilne družbe res jedel samo "travo" , potem lahko upamo na kaj boljšega.

Ali pa  kake direktive iz EU!

Drugače nam ni pomoči, niti vaše neusmiljeno pero, niti osveščeni prebivalci!

Martin Krpan - 25.06.2012 - 10:57

Spoštujem razmišljanje vsakega posameznika, tudi vašega. Vendar, če bodo - bomo vsi tako razmišljali, kot vi, ne bomo nikamor prišli. Osveščenost posameznika in celotne družbe pa je primarno vodilo, da se tudi na volitvah v Sloveniji kaj premakne.

pikica-slikica - 28.06.2012 - 11:10

Gospod Krpan največja težava ljudi je, da vidijo samo en del resnice, samo en del dejstev, pač tiste, ki se jih dotaknejo, jih razjezijo, jim odgovarjajo........OK, sprejmem, vem da tako pač je........zame nič novega

Pa fajn bodite!

njofra - 27.06.2012 - 08:45

Martin Krpan, tudi ti si pravljično bitje!

Poglejmo malo še iz druge strani. Kdo pa pristane na sodišču? To so tisti, pri katerih je bil ugotovljen sum davčne utaje. Davčna utaja pa se prične pri velikih zneskih in ne pri nekaj sto ali tisoč evrih.

Z napisanim v blogu se lahko strinjam, lahko pa tudi ne. Dobro bi bilo, da bi se pogovarjali o konkretnih zadevah, kjer bi lahko videli, ali so sodišča in pravljična bitja, ki bivajo v njih, resnično nesposobna in samovšečna.

Ni lepo, če se za nekoga nekaj trdi, ne moreš pa svojih trditev podkrepiti z dejstvi.

Martin Krpan - 27.06.2012 - 11:37

Jaz nisem pravljično bitje, sem slovenski narodni junak :) (upam, da razumete humor).

 

Vse zapisano pa temelji na izkušnjah iz prakse. Iskreno rečeno, za vsaj 50% primerov na sodišču, kjer sem v postopku deloval kot pooblaščenec, niso bili krivi niti pičice, cca. 25% je mejnih primerov, nekaj pa je res "krivih" (pa se mogoče ne počutijo krive). Slovenska sodišča oz. sodniki in sodnice razmišlja kot večina tipičnih "Slovenceljnev" - podjetniki so "barabe" ...

 

Paradoks - imel sem tudi primer, ko smo zadevo 2 x dobili na sodišču, pa je brdavsi niso hoteli spoštovati!!! - na koncu so morali vrniti denar in cca. 100.000 EUR obresti (samo v info - te obresti so "naš", davkoplačevalski denar...).

 

Ko se je predsednico upravnega sodišča pred leti vprašalo, ali in kako se izobražujejo, npr. na področju SRS, je bil odgovor ... MI VSE ZNAMO (še mene je skoraj sezulo).

 

Tako da - kar Krpan piše je vse iz prakse (na žalost, resnične ...). 

njofra - 27.06.2012 - 13:39

Verjamem, da so vse stvari, ki jih pišete, iz prakse. Kot strokovnjaka in poznavalca davčnih zadev vas zelo cenim in spoštujem (nekajkrat bil na vaših seminarjih).

Kako delajo sodišča ne vem. Vem pa, kako delajo brdavsi, ker je en brdavs tudi moja žena. Poznam težave in dileme, ki jih srečuje pri svojem delu, zato ne morem sprejeti vsesplošne kritike, da se dela slabo.

V tej debati želim povedati, da velikokrat vsi vemo, da je nekdo baraba, samo dokazati mu je težko, ker so naši zakoni tako napisani. Da se o procesnih težavah ne pogovarjamo.

Kot prispodoba: Nekdo ubije človeka in to vsi vedo ter obstajajo dokazi. Ker pa so bile narejene manjše procesne napake, ta morilec ni obsojen. A ni to svinjarija!!!

Podobni primeri se dogajajo tudi na davčnem področju. In to me žalosti.

Martin Krpan - 27.06.2012 - 20:13

Če niste opazili, sem pisal o sodnikih in ne brdavsih. Slovenija (na žalost) ni zgled pravne države.

 

Glede brdavsov pa - eni so zelo korektni, eni so katastrofa. Isto je pri davčnih zavezancih. Obstoji pa tudi dejstvo, da ga skoraj ni junaka v Sloveniji, kjer mu jaz ali moji nekateri sodelavci ne bi dokazali, da je baraba, če je res baraba (seveda, če bi bili v funkcji brdavsov) in ga bi po hitrem postopku zaprli (če bi sodišča delovala, kot bi morala). Tako pa ... Zakonodaja za pregon davčnih kaznivih dejanj barabinov je čisto ok, ni pa ok na strani države urejeno, da bi to preganjali. Se zelo strinjam, da je premalo storjenega na tem področju. Trebalo bi še dodatno usposobit kakšnih 200 brdavsov in posekat te naše "črne slovenske junake". Kar se mene tiče, meni gredo zelo na živce tako davčni utajevalci kot nekorektni brdavsi.  

 

Naslednji blogi bodo namenjeni dvema davčnima disciplinama - davčnim utajevalcem in nekaterim plenilskim brdavsom.

njofra - 28.06.2012 - 07:06

Komaj čakam

Lp.

Martin Krpan - 28.06.2012 - 13:10

Kaj želite prej - davčne utajevalce ali nekatere plenilske brdavse :)?

njofra - 28.06.2012 - 14:00

Vseeno, oboje bo zanimivo branje.

Prepustite se navdihu.