krpan in druščina postani član

GLAS LJUDSTVA - DAVČNI INŠPEKTORJI SE VEDEJO KOT MALI BOGOVI (12.09.2012)

 

Prva Brina - 13.09.2012 - 08:42

Podpišem takoj vse tri ukrepe navedene v zadnjih treh odstavkih, čeprav sem že popolnoma obupala. "Bogovska želja" o preobrazbi politikov je poplna utopija, za sodstvo nimamo dovoj materaiala za deratizacijo, dursovi inšpektorji pa me spravljajo ob živce zdaj že tako pogosto, da bom dobila čir na želodcu.

Lp

Martin Krpan - 17.09.2012 - 09:46

Drugi primer je uspešno rešen - skladno z zakonodajo in v korist davčnega zavezanca :).

zofka - 17.09.2012 - 10:31

Glede bogov smo sami krivi, ker nismo dovolj samozavestni, nimamo dovolj znanja in smo sploh radi hlapčevski. Večkrat se spomnim na nekoč znanega politika, ki je dejal: "državni uradniki so v službi državljanov in ne države ter jih je treba stalno je..., če ne postanejo samovšečni, nesramni in nemarni. Zato se ne pustim, pa tudi drugi se ne bi smeli.

 

Martin Krpan - 17.09.2012 - 15:09

In temu so tudi namenjeni tile blogi. Ozaveščanju davčnih zavezancev in krepitvi samozavesti.

Ker brdavsom davčni zavezanci tudi v množici primerov, kjer niso grešili, dopuščajo tem zlorabo brdavsovske moči, je stanje v Sloveniji takšno - kot je.

Klepetalka - 17.09.2012 - 21:40

Ne samo, da ni znanja. Občutek imam, da brdavsi zavestno podpirajo določene osebke pri samem goljufanju države in utajevanju davčnih obveznosti. Za vsakega zavezanca imajo svoja pravila, ki si jih prav tako čisto po svoje razlagajo in prikrajajo kakor se jim pač zljubi. Kot da jim "veliki brat" diktira, kako morajo ravnati v določenih zadevah. Naša vlada, Durs, sodstvo in policija - vse to je v navezi. Pa to ni neka teorija zarote. To je žal resničnost. Bolj pametni so od največjih ekonomskih strokovnjakov v EU, saj si ne morem drugače razlagati njihovega vehementnega zavračanja direktiv EU in sodb EU. Kot da nismo v Uniji, kot da so oni nekje izven planeta. Tu še vedno kolebam; ali so nestrokovni, nesposobni opravljati svoje delo, ali pa so že briljantno pokvarjeni in nesramno podkupljivi. Kaj vam je bliže? Kaj bi obkrožili?

Lp,

2012 - 17.09.2012 - 21:53

"Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje..." O, še kako prav je imel Cankar. Žal mi je, ampak na bruhanje mi gre, ko se dnevno ukvarjam s pritožbami svojih strank glede Durs-a. Na začetku so vsi glasni, kot hlapec Jernej bi takoj šli iskat svojo pravico, samo žal, so to samo pobožne želje. Ker ko Brdavsek privzdigne prst in pokroviteljsko zažuga podkrepljeno še s kakšno pritlehno grožnjo o kakšnem nadzoru in črnimi pikami v Črni knjigi Durs-a (kot v kakšni srhljivki,ne?), našemu Jerneju takoj zmanjka poguma. Ja, in nikoli ne najde pravice... No, da se popravim, skoraj nikoli. Le redki so tisti, ki si upajo iti do konca. In dokler nas bo tako malo pokončnih, nas bodo lahko tlačili. Dokler se bomo Slovenceljni klanjali denarju kot "zlatmu bogu", tako dolgo bosta neumnost in kriminal hodila po naši ljubi Sloveniji z roko v roki.

Pa lep pozdrav.

njofra - 19.09.2012 - 08:53

Mogoče ni direktno povezano s temo iz bloga, ampak vseeno. ALi ste zasledili, kdo je novi direktor DURS-a? Ga poznate? Lahko vam potrdim, da ga tudi delavci na davčnih uradih ne poznajo, pa je že od leta 2009 na GDU. Ima "celih" 12 let delovnih izkušenj in to na "pomembnih" mestih v javni upravi. (za kozlat).

In takšni bodo vodili slovenski DURS, takšni, ki nimajo niti 5 minut delovnih izkušenj na davčnem področju. Žalostno!!!

MI je čisto vseeno, ali je desni ali levi, rdeči ali črni, samo imenujejo naj človeka, ki ima znanje na davčnem področju.

 

kratki - 19.09.2012 - 13:14

Trenutno ima titulo "začasni". Ko dobi naziv "redni", se vračamo v konzervativne čase Grilja, ki tudi ni imel pojma o davkih. Enostavno ne moreš verjeti, da je lahko še slabše, kot je bilo.

Kjesibil - 13.03.2013 - 22:40

Zofka, malim bogovom se ne mores upirat, ker so bogovi in te naucijo kozjih molitvic. Mogoce samo osebna tozba za povzrocanje traume zaleze a se o tem mocno dvomim. Trenutno najemam detektiva da mi prinese VSE podatke o davcnem inspektorju ki mi je s svojo zlehtnobo naprtil 100k€ davka kar je moje podjetje pognalo v stecaj. 15let placevanja davka in prispevkov ni nic za njih. V Nemciji se ti to ne zgodi!!! Samo post udbovska hierarhija to dovoljuje