krpan in druščina postani član

DOKTORAT ZA RAZUMEVANJE eKARTIC (26.02.2012)

 

Pero - 27.02.2012 - 08:44

Krpan, kva si ti nezgodno full zavarovan?

Martin Krpan - 27.02.2012 - 10:07

Hvala za skrb :), sem.

Samo proti brdavsovskim bedarijam nisem.

jest - 27.02.2012 - 09:55

LP,

Odgovor je zelo preprost !!!

Če bi na DURS-u vse delali (knjižili) ročno, tako kot smo to delali pred cca 30, 40 leti...potem, ja potem bi jim še mogoče kaj šlo skupaj...

Osnovna napaka tega programa je, da je program pisal nekdo, ki se nikoli ni ukvarjal s knjiženjem...

Zato je na e-karticah taka "solata"...

Lep dan še naprej,

Bojan

Martin Krpan - 27.02.2012 - 10:29

Jaz imam boljši predlog, kar je nekdo zapisal v klepetalnici: "Naj nam vrnejo star informacijski sistem" :))) - dvomim sicer, da je to izvedljivo.

 

In še predlog moje sodelavke - naj se komunikacija glede stanj itd. znova nazaj decentralizira na lokalne izpostave, v LJ - razen z "dežurnim" - ne prideš niti za milimeter "naprej".

p.š. - 27.02.2012 - 13:43

Da, jaz sem napisala in močno navijam za "star informacijski sistem" ... , obstoječega pa naj vrnejo in zaračunajo  pocarjem, ki so ga sestavili ( da se država opomore)...

In drugič da:  naj se komunikacija vrne na izpostave. Tudi DURS-ovi zaposleni se močno strinjajo s tem ...

 

Bo sedaj že čas, da kako stopimo skupaj ? Apeliram na Martina in njegove strokovne sodelavce, da nam priskočijo na pomoč z  namigom, kako se naj tega lotimo, da bomo sploh kaj dosegli ... razzumem, da se vi ne želite izpostavljati, mi bi se pa, ko smo "mali", ampak ne poznamo zanesljive poti ... pustimo to, da smo jih zasuli z maili in da neke zadeve poštimajo, neatere pa nikoli itd,itd... Res dajem pobudo za RESEN pristop, ki bo dal tudi rezultate ... lp

Martin Krpan - 27.02.2012 - 21:03

A se vam ne zdi, da se dovolj izpostavljam :). A veste, kakšen "sloves" se me drži pri inšpektorskih brdavsih (ne vseh, vendar jih je še vedno preveč :)).

Moje primarno delo je, da suportirami vas - davkoplačevalce po strokovni plati - tako plačljivo (superdavki, ddvpoznavalec itd.) kot brezplačno (davkoplačevalci). Večkrat tudi "agitiram" strokovno na DURS-u, vendar vam povem, da ko gre za "večje zgodbe", se le zaletim v "steno". Obupam pa ne :). Kaj več bi dosegli samo v spregi s politiko. Te pa se izogibam kot "hudič križa".

P.S. Malo se povprašajte, kje so "vaše institucije" - ZDSS, OZS, GZS itd. 

 

p.š. - 28.02.2012 - 12:57

Seveda vemo, da se izpostavljate ... tudi vidimo:).

Zato pa iščemo uporabne predloge, kako bi mi sami to poskušali urediti - in imamo namig: po politični plati ... :S... tudi se izogibam(o) politike, pa vendarle izgleda, da drugače ne bo šlo...

 

Veliko smo se že vpraševali ( tudi na forumu), kaj (ne)delajo institucije, ki bi morale zastopati stroko, pa tega ne počno že nekaj let ... skratka: nad institucijami obupali :(.

 

Izhod = ???

 

Ostane le še tiho in strpno prenašati "e-kartične" in ostale "umotvore" še naprej in se tu in tam spihati na forumu ali že kje ... ahhh ...

Naka - 28.02.2012 - 10:16

Pripisujem svojo izkušnjo še na blog - Ja,v povezavi s tem, pa sem pozabila napisati na forumu mojo izkušnjo in se vam opravičujem, ker menim, da je pomembna - namreč imam stranko, ki lani ni bila DZ, plača je bila obračunana in izplačana le za december - REK je bil oddan, prispevki plačani 18.01.2012. Ko sem pred obračunom januarske plače preverila stanje na kartici, sem ugotovila, da so prispevki delno izkazani kot neplačani, delno pa izkazujejo datum plačila 23.01.2012 namesto 18.01.2012. Torej sem 14.02.2012 na URF poklicala in poslala mail glede napake ter da mi pojasnijo, kaj se bo zgodilo z zamikom plačila prispevkom glede zamudnih obresti, plus da razložijo, kaj pomenijo teksti, ki jih srečujem na e-kartici. Po približmo dobrem tednu so neknjižena plačila prispevkov poknjižili, datum nekaterih je še vedno 23.01.2012, odgovora pa kljub ponovno poslanemu mailu nisem dobila. Niti ne vem, kako bi sploh lahko kontrolirala čas, za katerega nam zaračunavajo zamudne obresti, sploh pri karticah, ki so obsežne. Toliko o pravilnosti knjiženja dogodkov - jaz pa se ubadam s popravki, če se pri knjiženju zmotim, tudi v datumu. 

Jakica - 02.03.2012 - 09:37

Pozdravljeni,

mene bo razgnal od ogorčenja! 

Svoj računovodski servis imam od leta 1990.

Čeprav sem bila zelena v tem poslu pa sem skozi izkušnje in delovna leta, skozi študij ob delu, prišla do nivoja, ko si marskikdaj rečem, da kar nekaj vem, čeprav je res, da v naši državi ne moreš biti pameten za naše  davčne inšpektorje, ki pa OBVLADAJO RES PRAV VSE. (Pokličeš pa svetovalca, pa ima obraz reči " Joj veste, jaz nisem za dohodnino, jaz sem samo za DDV ali obratno!")

Pišem pa zaradi neprijaznosti naših kontrolork, ki nam vsakodnevno grenijo življenje, ki si dovolijo, da nam rečejo, da kakšna računovodkinja pa sem, če ne znam brati njihovih kartic, da mi zagrozi ob štirih popoldne, da mora imeti določen dokument do 7.h zjutraj, ČEPRAV VE, da sem samo računovodski servis in da moja stranka dela dela od pol osmih do pol štirih (proizvodnja) NA DRUGI LOKACIJI. Pišem zato, ker me kontrolorka dobesedno nadrla, kako sem prišla do nje, če pa sedaj niso več zadolžene po družbah ampak one same pokličejo, ko je kaj narobe (a sem jaz vseved, da bom vedno, ko si izmišljujeo interna pravila vedela, kaj je novega?????)  V teh letih sem doživela res marsikaj, ampak to kar nas čaka, sem prepričana, je še nedoživeto in nevideno!!!

Slabo voljo zaradi slabega sistema in pomankanja denarja bomo doživeli tisti, KI SMO CELO ŽIVLJENJE PRIDNO DELALI IN FUTRALI TE NEPRIJAZNE ŽVALI, KI SE KRMIJO PRI KORITU IN MISLIJO, DA BI SVET PROPADEL BREZ NJIH.

čipka - 07.03.2012 - 08:58

Spoštovani Krpan,

svoje mnenje v imenu slovenske zdrave pameti odlifrajte na

odbore strank.

 

Referentke na DURS-u pa "nadirajo", ker jih je strah  vsakega klica, ker

pojma nimajo.  To sta mi dejali dve in prosili, naj  uporabniki urgiramo kam! Toliko!

Ob milijonskih cifrah za nepotrebne in neuporabne spremembe, pa ob tem,da se računovodje dnevno ukvarjamo z množico majnih posamenikov, ki ne vedo kje vzeti in kako preživeti - ostaneš brez besed.

Tako kot pravi Bojan-ta program je pripravil nekdo, ki pojma nima,

naročil in pokasiral pa nekdo, ki ima "pojma"....me zanima kdo vse si je razdelil denarce.....