krpan in druščina postani član

CALIGULA IN NERON - ORGIJE IN POŽIG S STRANI JAVNEGA SEKTORJA NA RAČUN DAVKOPLAČEVALCEV! (11.04.2012)

 

levka - 11.04.2012 - 11:44

ODLIČNO ,RESNIČNO IN ŽAL NESLIŠNO !!!

Opa Zovalec - 11.04.2012 - 13:14

Ali se lahko podpišem?

 

Sevedas ne, kot avtor, ampak kot 100% somišljenik!

Martin Krpan - 11.04.2012 - 13:34

Ste se že podpisali :).

Vzdržani - 12.04.2012 - 08:06

Veliko zapisanega je res in zapisali ste na plastičen način, da da bralcu misliti.

Vendar,...mislim, da ste nekatere zadeve poenostavili in enostransko označili, da ne zapišem populistično.

Dejstvo je, da je potrebno pasove stisniti POVSOD, saj je le gospodarstvo gonilna sila in ustvarjalec. Negospodarstvo je le posredni ustvarjalec tistega, kar potem v gospodarstvu dajemo od sebe. Mislim, da se najbolj v tem času odraža kriza vrednot. In saj veste ... vse naredimo ljudje, dobro in slabo. Žal vedno ta pridni potegnejo ta kratko. Žal je tako in se borim proti temu, kolikor zmorem. Predvsem pa se trudim, da živim pošteno, da nikomur nič ne kradem (službenega plačanega časa, službenih materialov, ki jih imam na dosegu roke, ...), osveščam odrasle in otroke okoli sebe in predvsem mirno spim. Opažam, da je kar precej ljudi, ki ne zmre misliti s svojo glavo in teče za ostalimi, ki samo kritizirajo, pa ne glede kje delujejo ali v gospodarstvu ali negospodarstvu. Taki med ostale sejejo negativno energijo. Če bi VSI uspeli najprej pomesti pred svojim pragom, bi bilo vse drugače. Sicer pa sem še vedno mnenja, da bi moral vsak, ki razpolaga z davkoplačevalskim denarjem, najprej vsaj pet let preživeti na trgu izključno s svojim delom iz meseca v mesec in šele potem bi se lahko podal na odgovorne položaje v javni sektor.

Pa še to: Če danes govorim z mladimi, je opaziti razliko med tistimi, ki v času srednje šole in študija delajo (res delajo) preko študentskega servisa ali kako drugače in med tistimi, ki te izkušnje nimajo. In če so ti slednji še pod okriljem bogatejših staršev in ne izkusijo "pomanjkanja" ali odrekanja, potem kako bodo znali kot odrasli ravnati pravilno. Mislim, da imamo strši tu veliko maneverskega prostora pri vzgoji in zgledih.

 

Srečno.

Martin Krpan - 12.04.2012 - 10:14

Glede na odnos, ki ga sindikalni voditelji javnega sektorja izkazujejo do gospodarstva, sem bil zelo nežen :). Nikjer pa nisem žalil v smeri, da npr. javnega sektorja ne potrebujemo, da so (vsi) zaposleni v javnem sektorju slabi itd. Vsak se mora najprej zavedati svojih obveznosti, šele potem pravic.

In - uporabil sem le ZKP - Zdravo Kmečko Pamet. Zadolževanje za javni sektor ni varčevanje, več kot ustvarimo, ne moremo potrošiti. Navsezadnje, ne moremo "zapufati" naše mladine za celo življenje.

 

minutka - 12.04.2012 - 10:02

Podpišem se pod vse, kar je zapisal Martin Krpan. Meni se ne zdi zapisano niti malo populistično; morda enako močno kot so populistične parole sindikalnih voditeljev javnega sektorja. Sem sama dala skozi vso kalvarijo uničenja gospodarstva in zavestno ali nezavestno ignoranco in gluhost vseh "zdaj prizadetih" v javnem sektorju. Je pa dejstvo, da lahko razumeš stisko drugih šele takrat, ko si v enakem položaju kot so oni. Mislim, da je prišel čas, ko nas bo javni sektor končno razumel, samo cena "razsvetljenja" bo strašansko visoka za vse.

muha - 12.04.2012 - 11:09

Tudi jaz se strinjam z vsem napisanim - in... žal resničnim.

 

Martin Krpan, prav je, da ste "nežno" pikri.  ;o)

lolek - 12.04.2012 - 12:20

Nisem šolnik - a me moti posmehljiv ton - dajajte raje resne predloge.

Martin Krpan - 12.04.2012 - 12:33

Želite resen predlog?

Plače javnega sektorja, kot ("ogromna") postavka bremenitve slovenskega proračuna, se lahko pokrivajo le iz "prihodkov" državnega proračuna". Če ni prihodkov, ni odhodkov. Eto, pa sem zapisal nekaj, kar izhaja iz osnov podjetništva (resnega podjetništva, ne podjetništva zapufanih in bleferjev).

Vsak normaln podjetnik bi poslal glede na stanje državnega proračuna tako Štruklja in njegovih 94% podpisnikov k psihiatru.

Resnejši ne morem biti :).

nika - 12.04.2012 - 14:52

Se strinjam tudi jaz z vsem kar je napisal Martin Krpan

Mirna - 12.04.2012 - 15:07

Popolnoma se strinjam z Martinom Krpanom, pa tudi Vzdržani ima prav. Kje so vrednote? Kako doma vzgajamo? Včasih svojih dveh šolarjev ne morem ali težko krotim, pa si predstavljajte, kako je krotiti in umirjati in učiti v razredu z 20 otroki in sedaj nameravajo normative še povečati. Dobro pustimo to.

Želela sem sporočiti sledeče: mislim, da bi lahko z novo dohodninsko lestvico marsikaj popravili, seveda tako, da ne bi obremenili najslabše plačanih. Rezerva je tudi v otroškem dodatku. Priznam: z možem imava oba službo, skupaj prineseva na mesec cca 2.500 neto; imava dva šoloobvezna otroka in prejemamo 40 € otroškega dodatka. V bistvu ga ne potrebujem in lahko bi znižali osnovo za prejem otroškega dodatka. Naj ga prejmejo tisti z nizkimi dohodki, mi bomo preživeli, ne pa da ga kar ukinejo. Takih zadev je še kar nekaj, kar bi se dalo urediti oziroma prekiniti. Vsekakor mislim tudi, da bi plače za javni sektor se lahko mirno znižale za 5% pa še tistih drugih 5% proporcionalno. Saj šolniki se ne obreajo samo ob plače; oglašajo se predvsem zato, ker se bodo spremembe odražale na kakovosti učenja naših otrok. Obenem naj pustijo normative, kot so. Pa naj raje pregleda državna uprava svoje zaposlene na uradih, tudi ministrstvih, ki marsikje pridejo v službo uro kasneje, nato je na vrsti obvezna kavica, potem dve uri delat, potem kosilo in spet kavica in potem še dve urici , pa je že čas za domov. Tega v gospodarstvu ni, je le borba za trg in vsakdanji kruhek.

No, sem nameravala biti kratka, pa človeka kar zanese.

Martin Krpan - 12.04.2012 - 16:30

Še enkrat poudarjam, spoštujem vsak poklic, od avtomehanika do univerzitetnega profesorja. Vendar neprimerne, nekulturne, ponižujoče reakcije sindikatov javnega sektorja zahtevajo tudi reakcije gospodarstvenikov, kamor se prištevam tudi sam. In če se želim izraziti tako, da me razumejo vsi - ne glede na poklic, izobrazbo ali premoženjsko stanje - je potrebno uporabiti takšen način izražanja misli. Navsezadnje - gre za blog. In normalno je, da se vsi ne strinjate z menoj, potem bi to bilo že nenormalno normalno za slovensko polarizirano družbo :).

 

P.S. Ogromne rezerve so tudi na strani prihodkov - področje "sive ekonomije". O tem pa kdaj drugič, tudi v blogu.

čipka - 12.04.2012 - 17:54

Bravo, Martin Krpan, da si zavihtel kij in mesarico!

Luna - 12.04.2012 - 17:54

Soglašam 100%

O.D. - 13.04.2012 - 08:53

Tudi jaz soglašam z napisanim. Pa mi je šinilo v glavo, zakaj tako butaste Štrukelj vem meče. V času njegovega šolanja je bilo v razredih, vsaj pri nas, tudi 30-32 učencev. Je potem čudno, da se niso nič naučili in se jim malo kisa? Saj sedaj trdijo, da z povečanjem kvote zmanjšujejo kvaliteto dala, mar ne?

iona - 13.04.2012 - 11:21

Včasih nas je bilo v razdredu 30 ampak si lahko dobil tudi kakšno zaušnico pa še povedati nisi upal doma.  Sedaj jih je manj v razredu, vendar imajo učenci več pravic kot učitelji. Plače pa mož 700,00 (javni sektor), jaz 750,00 (gospodarstvo v računovodstvu) - ko plačava položnice(med njimi tudi vrtec)  ne ostane kaj dosti. Vedno se oglašate da jih je v  javnem sektorju preveč zaposlenih,kaj pa tisti ki imajo res visoke plače, o njih se pa nikoli ne govori koliko se jim bo zmanjšala, vedno samo navadna raja dobi manj in še manj. 

Martin Krpan - 13.04.2012 - 13:09

Bom na kratko povzel vsebino mojega bloga - zategovanje pasu v javnem sektorju ni povezano z varčevanjem (le od kod takšne misli), temveč z zmanjševanjem DODATNEGA zadolževanja. Kako bodo to naredili, se naj "solidarno" sami dogovorijo. Če bi bil javni sektor "moje podjetje", bi prej 10 do 15% zaposlenih odpustil, kot pa da bi vsem po "uravnilovki" manjšal plače, ker drugače ubijem kreativnost in delovno vnemo pri najbolj sposobnih, pridnih. 

Sindikati - recimo šolniki - niso postavili pravega vprašanja svojim članom. Namesto vprašanja - ali ste ali niste za stavko bi jih morali vprašati: ali podpirate odpuščanje ali po načelu solidarnosti - zmanjševanje plače vsem, največ tistim z najvišjimi plačami.

P.S. Z javnim sektorjem pa se zadnje čase malo bolj ukvarjam, ker se mi zdi, da se sindikalni vodje delajo norce iz nas, ki plačujemo davke.

Martin Krpan - 14.04.2012 - 11:22

Vsem, ki ste prebrali ta blog, predlagam, da si ogledajo tudi tale link. Res je, da traja 17 minut, ogled je vreden vsake sekunde vašega časa :)?

 

http://www.youtube.com/watch?v=TrHTjLio5Sw 

 

P.S. Pa pošljite ga še našemu Neronu, ki je izvedel stavko v znak solidarnosti Grčije :))).

Johana - 15.04.2012 - 23:06

Semulič in Grčija nimata nič skupnega. Sem pa po ogledu tega filmčka zgrožena nad tem kake ovce smo... Kako se pustimo bankirjem in politikom, da nas vlečejo za nos... navadna neorganizirana raja smo, ki se pustimo, da nas bodo izcuzali, izmolzli...

Že nekaj let nam sindikalisti kričijo, kako bodo kmalu revni še revnejši in bogati še bogatejši. In še kako je to res. Ampak, mi pa kar čičamo pa čakamo...

 

 

Tina - 16.04.2012 - 13:55

Matin Krpan pod to se podpišem, v znak podpore in enakih misli.

Nikec - 18.04.2012 - 08:56

Tudi jaz se 100 % strinjam z napisanim Martina Krpana. Danes sem kar jezna, saj se mi zdi, da sindikati res ne vedo kaj delajo oz. se zavestno norčujejo iz nas, ki se trudimo še kaj ustvariti in s tem prispevati v državno blagajno. Jeza me obhaja še bolj zato, ker se zadnje čase res trudimo, da bi se obdržali nad vodo, sindikalisti pa kot, da ne slišijo in ne vidijo v kakšni situaciji je celotno gospodarstvo. Obnašajo se tako kot petletni otrok, ki reče mami (lastna izkušnja) saj imaš kartico pojdi na bankomat, ko mu povem, da ni denarja za kakšno stvar?

delavka - 18.04.2012 - 09:07

Predlog za sindikaliste: ZAKAJ NE GLADOVNO STVAKATE??

Poznate pregovor: BREZ DELA NI JELA??

Martin Krpan - se popolnoma strinjam s tabo

julka - 18.04.2012 - 09:12

Dnevnice, prevoz na delovno mesto, strokovna potovanja (cel teden v Španiji, da vzgojiteljice obiščejo en vrtec za pol ure), romanja vojakov in policistov v sveta mesta (skupaj z družinskimi člani) - seveda dobijo dnevnice, počitniški objekti za simbolično ceno najema, odnašanje malic in kosil domov......ZAGOTOVLJENA delovna mesta, zagotovljena plača (primer občine Logatec - je bila v blokadi, pa so jih odblokirali zato, da so prejeli plače - ali bodo to naredili tudi za en d.o.o.)...., plačani so za 40 urni delovnik....

Samo moje in njihove pravice se naj izenačijo, pa bom osebno že kar zadovoljna.

In potem si upajo stavkati..........

arna - 24.05.2012 - 10:42

Ja, kje so pa tisti veleizobraženci, ki jih tako visoko plačamo

za nestrokovno opravljeno (nedelo).

Upravni odbori, nadzorni sveti - Kje je znanje nekdanjega SDK ?