krpan in druščina postani član

KDO JE DOVOLJ USEKAN IN IMA NAJVEČJA J.... (22.09.2011)

 

Nejka - 22.09.2011 - 07:55

Torej, volimo Martina Krpana? Jaz sem za.

Martin Krpan - 22.09.2011 - 08:51

Jaz bi v politiki pogorel. Ker bi hotel zamenjati vse. In bi potem ostal sam :). Torej nisem dovolj "usekan" v pravo smer.

Neža - 22.09.2011 - 08:14

Se strinjam z vsem  napisanim. Bravo.

 

Neža

Nejka - 22.09.2011 - 10:49

Dragi Martin Krpan! Verjetno je v vaši izjavi "zamenjati bi hotel vse" tisto zrno soli, ki je naši politiki še niso našli. Se pa strinjam, da bi bilo to straaaaašansko težko. Ampak, na žalost, edinole uspešno. S to birokracijo in aparatom, ki ga "vedno novi politiki" puščajo za sabo (saj novega zaposlovanja sploh ni, a ne?!) nikakor ni moč delati. 

večernica - 22.09.2011 - 11:10

Prav vesela sem, da po vsem sprenevedanju, ki ga vsak dan poslušamo, zasledim tudi razmišljanje, ki vodi v pravo smer.

 

V naši državi  je tako kot pri tistih doma, kjer  je več članov tistih , ki  denar samo trošijo, manj pa tistih, ki ga zaslužijo, odločajo pa tisti, ki le trošijo.

 

Kaj smo naredili iz nekoč pridnih Slovencev!

murka - 22.09.2011 - 12:34

Ja Krpan, taprav kandidat za mandatarja si. Takoj te voilim.

Martin Krpan - 22.09.2011 - 13:50

Torej pravite, da sem "usekan" :). Hvala, no... :)))

Pepelka - 22.09.2011 - 13:51

.. pa še tistim (sicer maloštevilnim) upokojencem z nesramno viskomi penzijami postaviti limit

.... pa v primeru neplačevanja prispevkov tistim plačnikom zarubiti sredstva in z njih prodajo poplačati prispevke ubogi raji, ki za to ni nič kriva.... (avstrijski model)

...........

sicer pa je tako pričakovati bankrot Slovenije v cca 3-4-ih letih

 

Nejka - 22.09.2011 - 14:48

Martin Krpan, sicer smo mislili bolj na to, da "imate jajca", ste dosledni, natančni, poznate gospodarstvo in ekonomijo,... ampak če vztrajate pri vaši izjavi, pa naj bo po vaše...

Martin Krpan - 22.09.2011 - 15:08

Če dam na tehtnico, kaj prevlada: biti usekan ali "imeti jajca", definitivno prevlada prvo, če se v kaj takšnega spustiš, glede na trenutno situacijo :).

P.S. Če želite komentirati določen odgovor, potem lahko tudi kliknete "Komentiraj odgovor" in ne "Komentiraj temo".

M.a.r.i.a - 22.09.2011 - 20:36

Čista desetka za tiso alineo, ko naj vsak dela, kdor prejema nadomestilo (čeprav tudi za vse ostale alinee nič manj:))

Moj primer...umrl mi je mož, kmalu potem je očeta zadela kap in je pristal na vozičku, sin je bil "nemogoč" srednješolec, jaz pa sem ostala sama s knjigovodskim servisom in veliko trave, žive meje, dreves....skratka dela zunaj ne veliko manj kot notri. Pa sem klicala na zavod za zaposlovanje in prosila, naj mi pošljejo kakšnega brezposelnega (prejemnika nadomestila) in mi izstavijo račun za njegovo delo...lahko tudi predračun, sem neumno pripomnila:)))

Samo predstavljate si lahko, kaj vse mi je natrobil vodja zavoda za zaposlovanje in na koncu zaključil najin pogovor nekako takole...če ni vse skupaj zafrkavanje in mislim resno, potem naj si najdem kakšnega soseda, ki bi bil pripravljen še kaj ekstra zaslužiti...oni pa se s tem res ne bodo ukvarjali. In potem še samo tu,tu,tu,tu......

 

Od tistega dne dalje (pa je minilo že veliko, veliko let) vedno rečem:

če bi imela samo en dan oblast, bi vse, ki prejemajo nadomestilo za breposelnost poslala delat. Dela je namreč ogromno.

Martin Krpan - 22.09.2011 - 21:05

Menim, da je država z načinom podeljevanja nadomestil za brezposelnost razvrednotila delo, nekaterim na takšen način tudi vzela dostojanstvo in njihovo pravico do dela. Skratka, tisti, ki bo "kidal gnoj" po vseh teh institucijah, bo to moral delati s kombajnom, ker so še največje vile za kaj takšnega premajhne.

Opa Zovalec - 23.09.2011 - 09:14

Se opravičujem, ker se oglašam še enkrat, ker sem prej pač pozabil nekaj, kar se mi zdi najpomembnejše. Program novega mandatarja naj temelji na vrednotah. Slovenija doživlja največjo krizo vrednot do sedaj (no saj drugod ni mnogo bolje). Ne vem kako, toda doseči bi morali, da postane neizpolnjevanje obveznosti (ne zgolj davčnih!) sramota in kaznjivo dejanje, medtem ko je to danes ena najbolj čislanih vrednot. Mogoče bi morali dati za nekaj časa prednost legitimnosti pred legalnostjo? To seveda ne bo šlo, ker je pri nas pravo prepuščeno pravnikom. Čeprav nas stara modrost uči, da je pravo preresna stvar, da bi ga prepustili pravnikom...

 

Sicer pa se da o tem, kaj bi naj kdo (drug) storil, "nakladati" v nedogled, pa ne bo drugega haska, kot da si malo olajšaš dušo. Strinjam se namreč s trditvijo: "Če bi lahko volitve kar koli spremenile, bi jih prepovedali!"

Opa Zovalec - 23.09.2011 - 08:49

Nisem del javne uprave in tudi nikoli nisem bil. Me pa vseeno zelo moti udrihanje po njej kar "počez". Kadar mislimo s tem "kanclajfukse" na raznih ministrstvih, agencijah, upravnih enotah etc..." se še strinjam, vendar sodijo sem tudi vzgojiteljice v vrtcih, učitelji, zdravniki in še mnogi drugi, katerih dodana vrednost je opazna in povsem merljiva.

 

Če smo za blago ali storitev z večjo dodano vrednostjo pripravljeni plačati več v zasebnem življenju, zakaj bi bilo drugače s t.i. državno upravo? In za marsikaj v tej upravi nisem pripravljen plačati nič! Torej bi moral "ta usekani" najprej razčustiti z vsebino te uprave, nato pa hitro in temeljito zarezati.

 

Se pa drugače zelo strinjam s Krpanom, pri sindikatih pa bi lahko bil še veliko bolj kritičen. Poglejte samo zadnji primer - šefica jim je speljaja menda skoraj 300 jurjev :((((!

Martin Krpan - 24.09.2011 - 09:06

To so samo ene izmed točk, s katerimi se mora spoprijeti bodoči "največji usekanec" :).

Osebno me zelo moti jamrarija javnega sektorja oz. njihovih sindikatov. Nihče jim ne brani, da gredo v zasebni sektor in tam ustvarjajo ter zaslužijo še več, kot sedaj. Sem tudi zato, da se v javnem sektorju nagrajuje po učinkih. Sem tudi zato, da se v javnem sektorju odpusti nesposobne (zveni kot šala, a ne?). Sem še za marsikaj drugega, kot za zapisano. Da pa bo javnemu sektorju rožnato še naprej zato, ker se bomo (tudi) zaradi njih zapufali še za dve generaciji naprej in tam ne zategujejo pasu pri plačah oz. ne poznajo odpuščanja, tako pa ne gre. Kot davkoplačevalec, ki "futra" te v javnem sektorju, pa se s tem ne strinjam.

P.S. Reakcija na napovedano varčevanje sindikata javnega sektorja pri njihovih plačah v javnem sektorju pa je zame bila zelo moteča in ponižujoča zame kot davkoplačevalca. Kot da bi živeli "oni" na drugem planetu.

S tem sem vas samo hotel obrazložiti posplošen zapisa, kaj bi morali MINIMALNO storiti pri javnem sektorju. Za začetek.

Prva Brina - 24.09.2011 - 10:05

Volilni program v 6 točkah. Bravo, samo daj zaščiti avtorske pravice, ker kraja je ljudska folklora pri naših politikih.

V celoti podpiram točko 2 - reforma sindikatov, ker mi gre na bruhanje vsakokrat ko koga izmed njih poslušam o tem kako ščitijo delavce.

Ne bi pa bila tako ostra do brezposelnih. Tudi sama nisem bila še na zavodu, vendar pa vidim okoli sebe travme ob izgubi zaposlitve in že to, da so tam pomeni pri mnogih izgubo osebnega dostojanstva.

Pri javnem sektorju bi bilo potrebno narediti različne ukrepe za posamezne dele in tudi za 50% zmanjšati stroške državnega aparata predvsem z odpuščanjem, medtem ko bi pri ostalih sektorjih ukrepe selekcionirala. Tako bi tudi vzela sindikatom tisto popularno orožje, da bo zniževanje stroškov javnega sektorrja prizadelo bolnike, otroke, .....

Martin še enkrat bravo za osvežujoč volilni program, pa tudi če ti ga ukradejo in z njim zmagajo na volitvah, potem politiki ko pridejo na oblast delajo drugače kot so zapisali in delujejo samo v smeri "nagrabi čim več dokler si pri koritu."

twist - 28.09.2011 - 22:07

Se pridružujem vsem pohvlam mojih predhodnikov.

Se pa tudi jaz strinjam, da bi bilo potrebno nekaj korenitega narediti z vodstvom sindikatov - ne samo javnega sektorja, ampak vseh. Najbolj zmoti dejstvo, da so se Semolič & Co. oglašali nekoč, za vsako malenkost, kot da so hoteli samo nagajati. Ob številnih aferah v gospodarstvu, ki so se zgodile v zadnjih 2-3 letih, ob propadu velikih zaposlovalcev, ob preštevilnih odpuščenih in izigranih delavcih (primer bosanskih delavcev), pa molčijo kot grob - kot da so odšli nekam v tople kraje na počitnice! Kot bi se norčevali iz nas vseh. Tudi oni nosijo del krivde za stanje, ki je zdaj tu.

 

Kar se pa nadomestil za nezaposlene tiče, se pa strinjam, da bi bila potrebna temeljita selekcija upravičencev. Žal vse prevečkrat v naravi vidimo "prejemnike", ki se v posmeh zaposlenim prav ošabno postavljajo z "državno plačo" za mešanje zraka. Ja, s tako razdeljenimi nadomestili so dejansko razvrednotili delo! To je tudi slab zgled za mlade, ki prihajajo.

aaa - 30.09.2011 - 12:29

Z vsem, kar predlaga M.K. se strinjam, zlasti s tem, da naj brezposelni

delajo, jih preveč poznam, ki vlečejo razna nadomestila, delat se jim pa ne ljubi..