Kako to izgleda, ko "indijanci" sprejemajo davčne predpise! (05.12.2018)


Omalovažujoči odnos države in njenih birokratov do davkoplačevalcev se izkazuje tudi s tem, kdaj in kako se implementirajo spremembe davčnih predpisov ter kdaj jih pričnemo davčni zavezanci uporabljati.

 

Tako so naši »vrli asi« v povezavi s spremembami določil ZDDV-1 (novela J) poskrbeli za absurdno situacijo, da so bile navedene spremembe objavljene v popoldanskem času dne 30.11.2018 (petek) v Uradnem listu RS, nekatere od teh sprememb pa se prično uporabljati že od 01.12.2018 naprej (torej od sobote naprej)!

 

Kritika gre v tej smeri tudi »večnim« na MF, ki so imeli za implementacijo nekaterih sprememb, ki smo jih dolžni implementirati, časa več kot 2 leti (odkar so znane spremembe evropske direktive s področja DDV). Vsekakor pa predstavlja kulminacija lenobe in nesposobnosti teh »večnih asov« tudi dejstvo, da spremembe PZDDV še sploh niso bile objavljene, saj so bile dane v javno obravnavo po že sprejetih spremembah zakonskega predpisa.

 

Vabljeni na seminar SPREMEMBE ZDDV-1 (»novela J«) + RAZGIBANI DODATEK EVROPSKE SODNE PRAKSE, da vas informiramo, kar bi morali vedeti že včeraj in kaj boste morali vedeti od 01.01.2019 naprej.

 

Več o tem na povezavi: http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/seminar/121/spremembe-zddv-1-od-01012019-naprej--razgibani-dodatek-evropske-sodne-prakse

 

Vaš komentar
1 Komentiraj odgovor

Odg:Kako to izgleda, ko "indijanci" sprejemajo davčne predpise!

Avtor: rakov povratnik | 07.12.2018 08:31

dej se ne obremenjevati, čuj, bo že Serpentinšek to uredo.

drugače pa ja, je zrelo za kakšno ornk pritožbo na delo  MF, malo pretresti kader, da bi kdo odpadel kot gnilo jabolko... mogoče bi morali do ustavnega sodišča, saj gre tu za kršitev pravic davkoplačevalcev, ki se niso utegnili ustrezno pripraviti na spremembe. Sicer pa to ni čisto Šarčevo, tu je treba predvsem Cerarja postaviti na pranger.

Vaš komentarPošlji povezavo članka.
Kako to izgleda, ko "indijanci" sprejemajo davčne predpise!