Naslov teme: kaj narediti ?

4
št. ogledov
0
št. odgovorov
2417
zap. št. teme
06:21 - 26.06.17 | Ostalo
Avtor: tina
Komentiraj temo Odpri vse odgovore
2417

Prevzeli smo stranko, ki želi urediti računovodstvo.  Od prejšnje računovodkinje (servis?) ne more pridobiti nikakršnih dokumentov, čeprav je bil redni plačnik. Na sedežu servisa ni nikogar, na telefon in e-pošto se ne javlja. Tudi prej je redko dobil kakšen odgovor, vedno nedosegljiva, neoddajanje REK obrazcev -šele na poziv FURS, kasnitev pri DDV itd...(razvidno na FURS)

Otvoritev smo naredilil na osnovi bilance stanja - tu pa se zalomi. Samo primer : Do dobaviteljev je bi bilo obveznosti v BS. cca 4.500 EUR, samo v januarju in februarju pa je plačil za cca 20.000 EUR po fa iz 2016, ostalih obveznosti (v BS)  1.030 EUR, samo DDV, plačan za zadnje trimesečje cca 7.000 EUR, pa plače bruto cca 1.300 EUR. Enako je v aktivi. Čudi me, ker naj bi bilo vse knjiženo (izpis davčnih knjig, priloženih na FURS), od kod BS stanja.

Tudi pri DDV je ena sama zmešnjava (izpisala sem iz FURS, kjer so priložene priloge).  Uvoz (samoobdavčitev - nekaj pod nabavami v RS, pa osnove iz računa ne iz ECL, pa popravki ( za I. trimesečje je izdelala DDV obračun še prejšnja) in napovedala nek popravek v II. trimesečju ( sem izsledila, a ne vem kaj je bilo prvotno knjiženo), pa da ne govorim, da so bile nabeve iz EU knjižene pod oproščen promet in ni bilo samoobdavčitve niti poročanja na rekap.poročilu...., tudi izvoz ni nikjer zajet...

Nisem še ugotovila, kako naj uredim evidenco v GK, kako davčne zadeve, če ne bo nič z dokumentacijo. Oddano LP tudi ni v redu. Kaj storiti ?

Zares bi rada uredila, saj ima stranka sicer lepo urejene dokumente in obveznosti tudi plačuje redno.

 

Drugo stranko, ki smo jo prevzeli lani (vodeno v velkem servisu, ki  neprestano oglašuje svojo kvaliteto v različnih radijskih hišah) neurejeno, ob rednem plačevanju obveznosti odprte - npr.pri enem dobavit. 8.000, dejanski dolg pa je bil le 240 EUR, od 2010 nikoli zahtevano vračilo DDV (cca 7.500 EUR s pripombo " nikarte, se bo FURS takoj vtalknil ..."), nepravilno knj. fin.najema in na koncu po zaključki po dveh letih zaprta postavka tako, kot da je prejel izplačilo mat. stroškov.... itd...itd...

 

Toliko tudi k razpravi, kdo vse je danes lahko računovodja...?!


Tematska rubrika: Prispevki ostalih področij
Komentiraj temo Odpri vse odgovore
Informativni izračun dohodnine - 2016
Izračunaj svojo dohodninsko obveznost - izračun dohodnine za 2016 in pretekla leta.
Izračun dohodnine 2012-2016
040 družbeniki
Izračunaj neto dohodka in dajatev pri družbeniku poslovodji.
KRPAN RAČUNA NA PRSTE
Zanesljive davčne rešitve
Ravnovesje znanja in izkušenj - pravi partner za vse davčne izzive.
Bilans.si

Tukaj je prostor za vaš oglas.
Oglaševanje - tekstovni oglasiPošlji povezavo članka.
kaj narediti ? | Prispevki ostalih področij | Skrčen pogled | 06:21 - 26.06.17