krpan in druščina postani član

Naslov teme: Dopust zaposlenih

1830  10.06.2019 - 08:49h / Ostalo / Avtor: Robi / 110 / 3

Sem v dilemi glede dopustov zaposlenih in sicer v naslednji situaciji:

Zaposleni vsako leto prejmejo obvestila koliko dopusta jim pripade. Pri koriščenju le tega je pa tako da nekateri zaposleni ne izkoristijo vsega dopusta, tudi do 30.6. ne. Ko jih pobaram da je treba dopust izkoristiti se ne zmigajo.

Ena kolegica iz rač. servisa mi je rekla da ona pač napiše ves neizkoriščeni dopust v juniju, ker da mora biti evidentirano, jaz pa ne vem če je to pravilno. Tudi direktor mi nikoli ne sporoči da ima dopust, tako da tudi pri njem se zdi kot da nikoli nima dopusta. Dejavnost je pa takšna da so vsi zaposleni razen tajnice po terenu in ni klasičnega sistema evidence prisotnosti, tako da praktično ne veš ali je človek na terenu ali ima frei dan.Kako imate ostali urejeno ta vprašanje?

 

marta - 10.06.2019 - 09:30

kje pa piše da mora delavec ves dopust pokoristiti? pripada jim, če pa ga ne pokoristijo je pa to njihova odločitev.

in kako potem kolegica v servisu zagovarja ko ji pride delovna inšekcija kontrolirati evidenco prisotnosti in izplačilo v juniju? 

Helma - 11.06.2019 - 07:13

Ne vem, če je prav sistem ki ga ima kolegica v rač.servisu. Jaz naše večkrat opozorim, da ga morajo izkoristiti in potem v maju, ko rečem da se neizkoriščen stari dopust briše, če ga ne izkoristijo, se vsi podvizajo. Tisti ki ga ne, se mu pač briše. Razen v kakšnih posebnih situacijah, ko jim direktor izredno dovoli da se par dni prenese. 

B - 11.06.2019 - 07:29

30.6. je zadnji rok izrabe in konec. Morda kakšna izjema, ki dejansko delodajalec ni mogel zagotoviti izrabe. Z dejanji, ki jih izvajajo na knjigovodskem servisu, je pa treba stati z odgovornostjo.