Naslov teme: MINI MAX - vodenje embalaže

411
št. ogledov
4
št. odgovorov
1603
zap. št. teme
13:12 - 13.05.19 | Ostalo
Avtor: Evelin
Komentiraj temo Zapri vse odgovore
1603

Pozdravljeni,

ali mogoče kdo med vami v MiniMaxu vodi zaloge ? Imam eno težavo. Do sedaj sem v Minimaxu vodila zaloge blaga. Na prevzeto skladišče sem naredila prejem, ki sem ga nato pri knjiženju računa preko konta 5009 "potegnila" na račun. Sedaj pa imam za poknjižit fakturo, ki se nanaša na embalažo ( kartonaste škatle -potrošni materijal) in ga nebi vodila, kot zalogo v glavni knjigi. V Mini Maxu vidim, da se embalaža vodi samo količinsko, kar bi tudi sama tako želela. Tudi ko vneseš nov artikel ( v mojem primeru kartonaste škatle) treba kot Tip označit "embalaža". Do tu vse lepo in prav. Odprem nov artikel "škatle..", kaj pa potem ? Kaj naredim z računom ? Kakšen je postopek knjiženja embalaže v Mini Maxu ? Na podpori od Mini Maxa mi žal niso dali konkretnih napotkov. Je kdo med vami, ki to že dela..., mi lahko razloži kaj in kako naj naredim ? Najlepša hvala za vsakršno pomoč. 


Tematska rubrika: Prispevki ostalih področij
1603.1

MINI MAX - vodenje embalaže

Komentiraj odgovor Avtor: IO | 14:38 - 13.05.19

Če ste prodali embalažo potem gre za prodajo blaga oziroma materiala. Torej morate imeti zalogo te embalaže evidentirano na zalogi, da jo sploh lahko prodate.

1603.1.1

MINI MAX - vodenje embalaže

Komentiraj odgovor Avtor: Evelin | 14:57 - 13.05.19

Teh škatel ne prodajamo. Če stranka vzame večjo količino izdelkov zložimo te izdelke v njo, jo ne pa extra zaračunamo na računu Za nas je v bistvu strošek, ki ga nekako prinesemo noter z malo višjo maržo, če se malo po domače izrazim. Knjižila bi jo direktno v stroške. Ne razumem prav, kaj pomeni vodenje embalaže v minimaxu, kako lahko to v tem programu delaš.

1603.2

MINI MAX - vodenje embalaže

Komentiraj odgovor Avtor: faca | 07:59 - 14.05.19

račun za Embalažo knjižite na konto 4040 in jo v zalogah emblaže vodite samo količinsko. Vendar jo morate tudi količinsko izdati ob izdanih računih z vrednostjo 0, da si znižate količinske zaloge.

1603.3

MINI MAX - vodenje embalaže

Komentiraj odgovor Avtor: Evelin | 15:00 - 14.05.19

Ravno to me zanima. Kako v Minimaxu to naredit ? iz podpore so mi poslali ta odgovor : Spoštovani!

Glede omenjenega predlagam, da se posvetujete z računovodjo. V programu minimax račun vnesete prek prejetih računov, in izberete ustrezen odhodek, (prek prehodnega konta zalog , program ne omogoča povezave na prejem za embalažo, ker gre za količinsko vodenje zaloge. )

Lepo pozdravljeni!


Torej zanima me sam postopek knjiženja. To razumem, da fa fakturo knjižim direktno na štirico. Kako pa evidentiram v zalogah embalaže, na kakšen način z izdano fakturo znižam količino zaloge ?

Komentiraj temo Zapri vse odgovore
Informativni izračun dohodnine - 2019
Izračunaj svojo dohodninsko obveznost - izračun dohodnine za 2018 in pretekla leta.
Izračun dohodnine 2012-2019
Davčne knjige v elektronski obliki!
Edina slovenska davčna knjižnica v elektronski obliki.
e-DELUX knjige
Študentsko delo do in od 01.02.2015 naprej
Izračunaj svoj dohodek - obračun študentskega dela.
Davkoplacevalci.com

Tukaj je prostor za vaš oglas.
Oglaševanje - tekstovni oglasiPošlji povezavo članka.
MINI MAX - vodenje embalaže | Prispevki ostalih področij | 13:12 - 13.05.19