krpan in druščina postani član

Naslov teme: Toksični šefi

1405  12.04.2019 - 16:25h / Ostalo / Avtor: mimica / 123 / 2

Ojla,

ali veste, da študija Marcela Schwantesa, ustanovitelja in vodja Leadership From the Core  govori, da zaposleni, imajo za 60% višjo možnost srčnega infarkta zaradi toksičnega šefa.

Če so zaposleni stalno izpostavljeni spodnjim štirim lastnostim njihovih nadrejenih, utegnejo imeti resne zdravstvene težave:

• nadrejeni so nesposobni
• nadrejeni so brezobzirni
• nadrejeni so skrivnostni
• nadrejeni so nekomunikativni

To pomeni, da bi mene do sedaj že zadela kap najmanj 3x ; četrta točka pri meni ne pride v poštev, ker moj nadrejeni je komunikativen. Sodeč po treh mobitelih, ki jih skoz prenaša, in kako hitro mu baterije crknejo, se mi zdi, da je preveč komunikativen.

Druga zgodba je ta, ko se noče upnikom oglasiti... pa se moramo zaposleni oglašati in opravičevati njegovo "odsotnost". Vse svoje številke obvlada, ne morem pa trditi za šifre in pin kode.

Šifre ima napisano v notranjosti desnega predala svoje mize. Da smo pofotkali notranjost predala se je izkazalo kot odlična odločitev, saj v njegovi odsotnosti zahteva naj mu sporočimo tudi te "pomembne" podatke...

Če imate toksičnega šefa ali pa če ga nimate, naredite si lep vikend.

lp, m

TAJA - 13.04.2019 - 05:53

Velja tudi za šefa ženskega spola, sploh, če je majhen, blond in magister direkt iz šole ter poln samega sebe.  Hvala za pomiritev, sem mislila, da se meni meša.

katka - 15.04.2019 - 08:33

..sem se sicer nasmehnila, ker očitno jih je kar nekaj takih...ampak nekako so le morali priti na ta položaj, nekdo jih je izbral....tako, da....